Sommarinfo för barnfamiljer
09.06.2017

Semester med familjen I Åbo?

2017 SOMMARINFO 

för barnfamiljer

 

FRUKOST Frukost serveras på 2:a våningen i Hamburger Börs i restaurant Yläbörs. Info om öppehållningstider finns på info TV och i hissarna. Under sommaren 1.7.–31.8. serveras familjefrukost även i Frans & Emilie Restaurang. För att undvika trängsel ber vi Er observera, att den sista timmen är ofta den mest populära.

 

UTCHECKNING Utcheckningen bör ske före kl. 12. För att undvika trängsel föreslår vi, att ni genomför utcheckning redan tidigt på morgonen. 

 

RUMSERVICE I Original Sokos Hotel City Börs finns inte rumservice, men alla rum har kylskåp och varje våningen i hotellet har mikrovågsugn. Du kan söka efter på ett litet mellanmål bland annat från S-market delikatesser, W wine & deli (t.ex.. sallader, sushi, salta och söta bakverk), eller beställa på och hämta Pizza Pick Up från Shamrock. Orderingången för maträtter måste ske senast 30 minuter innan restaurangen stänger.

 

LUFTKONDITIONERING Luftkonditionering regleras från reglaget som finns på väggen. Om ni vill reglera värmen i rummet, bör ni göra det från radiatorns termostat. 

 

LEKRUM Under sommaren 19.6.-7.8. finns lekrummet  på 2:a våningen i Hamburger Börs intill konferensavdelning Regina. Lekrummet är öppet  kl. 7–20. På andra tider lekrum är rummet 268.

 

BABYVAGN Ni kan ta upp babyvagn till rummet. Om vagnen inte ryms i hissen, kan ni lämna den i bagagerummet intill reception. Av säkerhets synpunkt, var vänlig och lämna vagnen på rummet när ni går till frukost.

 

EXTRA SÄNG I vissa rum finns det möglighet att få en extra säng för barn. I City Börs finns det i vissa rum en fåtölj som en extra säng.  Extra säng debiteras separat.

 

MIKROVÅGSUGN  I City Börs finns det mikrovågsugn på alla våningar.

 

BABYSÄNG OCH POTTA Babysäng och potta är avgiftsfria, (bokas i förhand).

 

INTRÄDESBILJETTER Ni kan köpa biljetter till t.ex Muminvärlden, Jukupark, Superpark, Flowpark och Holiday Club Caribia från receptionen. 

 

PARKERING Finns på hotellets takplan. Infart vid hotellets huvudingång. Parkeringshuset P-Louhi (infartsport Ajurinkatu) och Wiklund Q-park (Brahenkatu 8).  Infartsbiljett betalas till hotellets reception och byts ut till utfartsbiljett. 

 

BASTU OCH SIMBÄSSÄNG Hotellets bastuavdelning är på 7:e våningen i Hamburger Börs. Kom ihåg att ta med handduken som finns i rummet. Vänligen notera att bruk av bastu och simbassäng sker på eget ansvar. Öppet Mån-Sön 7-11 och 16-21.

 

TURKU-BROSCHYR Turku-broschyr ger tips för familjer med barn, hur man kan fira semester i Åbo med omgivning.

 

PYSSEL OCH KNÅP Det finns möglighet att låna barnböcker, tidningar och spel till rummet, (litet bokskåp i ändan av receptionen).

 

RESTAURANGER

 

Frans & Emilie - Den hemtrevliga stämningen på Frans & Emilie och den frodiga örtdoftande rustikt franska maten är en verkligt trivsam kombination. 

 

Oscar Pub & Grill – I denna trivsamma och populära gastropuben kan ni lika gärna titta in på en öl eller inta en god middag enligt alla konstens regler. På sommartid verkar Börs Park restaurang i anknytning till Oscar.

 

Original Sokos Hotel Hamburger Börs, Eriksgatan 11, Åbo