Stegvis mot eko logo
26.05.2015

Frukosten på hotell Kaarle i Karleby är med i Stegvis mot eko-projektet

Frukosten på Original Sokos Hotel Kaarle är med i Stegvis mot eko, vilket innebär att Kaarle är det första Sokos Hotellet i projektet.

Syftet med programmet är att uppmuntra yrkeskök att öka användningen av ekologiska produkter och att beakta hållbar utveckling i verksamheten. Det finns sex steg i programmet och i och med de olika stegen ska restaurangerna öka användningen av ekologiska produkter. Frukosten på Kaarle finns för närvarande på steg två vilket innebär att vi i vårt kök permanent använder minst två viktiga ekologiska råvaror och i möjligaste mån andra ekologiska produkter.

Samtidigt anslöt sig också vår sommarrestaurang Mustakari till projektet. Mustakari finns på steg tre och erbjuder permanent flera ekologiska produkter.

Sommarrestaurangen Mustakari har redan länge i sin verksamhet föredragit lokala produkter och till och med så pass konkret närproducerat att en del av råvarorna i portionerna och av blomsterdekorationerna odlas i restaurangens eget växthus.

Matens kvalitet, inhemska ursprung och renhet är en hjärtesak för oss!

Mer information om Stegvis mot eko finns här