18.04.2018

Björnrundan i Kuusamo

Björnrundan är kanske Finlands mest kända vandringsrutt. Årligen njuter tusentals besökare av de vackra landskapen. Björnrundan finns i vackra Oulanka nationalpark, vars landskap sträcker sig från tallskogar och momark till floddalarnas storslagna höjdskillnader och nordliga våtmarker.

Björnrundan eller Lilla Björnrundan
Den finländska ödemarksupplevelsen i Oulanka naturpark är perfekt, inte alltså konstigt att Björnrundan blivit en så populär vandringsrutt. Även om man fritt kan röra sig i nationalparken rekommenderas att vandrarna håller sig till den markerade rutten för att skydda naturen. Björnrundan är markerad med orange färg, men det finns även skyltar för att göra det lättare att hålla sig till rutten. Björnrundan är 80 km lång och det tar tre till sju dagar för vandrare att gå rundan beroende på deras kondition, beakta dock att man bör ha god baskondition innan man väljer att gå rundan.

Björnrundan kan även vandras i kortare avsnitt om hela rutten känns alltför lång. Under Björnrundan sover man i olika öde stugor och vindskydd, men det rekommenderas att ta med ett eget tält eftersom det ibland finns många vandrare på rutten samtidigt. Platserna för att göra upp eld under rutten är även tydligt markerade. Lilla Björnrundan är en trevlig 12 km lång dagsvandringsrutt som omfattar det bästa hos Oulanka nationalpark och tar två till fem timmar att vandra beroende på vandringstempo och antalet pauser.

Starta Björnrundan på Original Sokos Hotel Kuusamo!
Det lönar sig att vila ordentligt inför Björnrundan och vårt hotell erbjuder en utmärkt plats för att förbereda sig. Efter att du njutit av den fantastiska ödemarken under Björnrundan kan du återhämta dig på vårt hotell, där ett trevligt hotellrum och omfattande tjänster väntar på dig, såsom restauranger där du kan njuta av god mat samtidigt som du minns allt du fått uppleva.

Vår personal hjälper även dig gärna att förbereda dig för Björnrundan, kom och njut av de fantastiska landskapen i Kuusamo och Oulanka – välkommen till Original Sokos Hotel Kuusamo!