Saimaan kolme upeaa kaupunkia

Lappeenranta alk. 96 € 
/vrk/2 hh
LAPPEENRANTA - Lehmusten kaupunki Saimaan rannalla
 
Linnoitus - kulttuuria
 
"Kun Lappeenranta vuonna 1649 perustettiin, se syntyi juuri Linnoitusniemeen, josta asutus on levittäytynyt vuosisatojen aikana nykyisiin mittoihinsa. Vaikkei tervatynnyreitä enää vieritetä kohti Saimaata, eivätkä piiat ämpäreineen kipua vesiportinkujaa, voi Saimaan vettä yhä juoda ja satamaan lipuvia laivoja pälyillä valleilta. Kristiinankadun mukulakivet kuljettavat niin museoiden aarteiden ja raja-alueen historian pariin kuin kulttuuritapahtumiin 200-vuotiaalle entiselle naisten ojennuslaitokselle, nykyiselle tapahtuma- ja kulttuurikeskus Kehruuhuoneelle." - Visit Lappeenranta -
 
Linnoituksen alue Lappeenrannassa on todellakin ainutkertainen kokemus kesäturistille! Museoiden ja Kehruuhuoneen lisäksi Linnoituksen alueelta löytyy myös mm. Suomen vanhin ortodoksinen kirkko. Tunnelmallinen Kahvila Majurska perinteisine torttuineen, pikkusuolaisineen ja samovaareineen sekä Tyyki-puoti Majurskan talossa paikallisine käsityötaidonnäytteineen on sekin ainutkertainen elämys. Suomen Parhaan Paahtimon Lehmus Roasteryn kahvia pääsee nauttimaan linnoitusniemen kärjessä sijaitsevassa Satamatie 6ssa. Samaisessa osoitteessa sijaitsee itse paahtimo sekä pieni tehtaanmyymälä - molemmat hurmaavassa miljöössä, vanhassa makasiinirakennuksessa.
 
 
 
Retkeilijän Lappeenranta
 
Meillä voit retkeillä aivan hotellin lähimaastoissa tai lähialueilla, ihailla järvimaisemaa pyörän selästä tai lähteä suppailemaan tai vaikka saunomaan saunalautalle Saimaalle.
 
Jos mielit ohjattua ohjelmaa ryhmille (tykyt, kauden alottajaiset ja päättäjäiset, aktiiviset synttäri- ja polttariohjelmat), suosittelemme lämpimästi kontaktoimaan paikallisen ohjelmapalvelu-/eräopasyrityksen Saimaan Palju ja Aktiviteetti.
 
 
 
Lapsiperheen loma Lappeenrannassa
 
Lappeenranta on ihanteellinen perheiden kesäkohde. Kokemuksia ja elämyksiä on sekä isoille että pienille aivan keskustan läheisyydessä. Myllysaaren uimaranta ja virkistysalue monine aktiviteetteineen on virkistävä kokemus helteisenä kesäpäivänä. 
 
Lappeenrannan kaunis satama, eloisa satamatori sekä satamaniemenkärjessä perinteeksi muodostunut Hiekkalinna, joka on etenkin lapsiperheiden suosiossa vuodesta toiseen.
 
 
 
 
Matkalla Lappeenrannasta Mikkeliin kannattaa piipahtaa Lemillä tutustumassa yhteen Suomen seitsemästä matkailuihmeestä Lemin särään Säräpirtti Kippurasarvessa. Varaa paikat etukäteen!
 
 
MIKKELI
 
Visulahti
 
Koko perheen puuhapaikka Visulahti palvelee 15.6.-9.8.2020 5km päässä Mikkelin keskustasta. Dinosauriassa yhdistyy huvi – ja hyöty, sillä kaikki toiminnot kannustavat perheitä liikkumaan yhdessä ja pitämään hauskaa. Xon- puistossa kaikenikäiset voi kokea lennokkaita elämyksiä extreme – laitteissa ja moottoriradalla.
 
 
Kenkävero
 
Kenkäveron vanha pappilamiljöö puutarhoineen, Mikkelin keskustan tuntumassa, tarjoaa suomalaista designia monessa muodossa. Kenkävero on yksi Suomen suurimpia suomalaisen käsityöosaamisen näyteikkunoita, tervetuloa tutustumaan ja tekemään ostoksia.
 
 
Astuvansalmen kalliomaalaukset
 
Esihistorialliset Astuvansalmen kalliomaalaukset Mikkelin Ristiinassa. Maalauksiin pääset tutustumaan vesiltä käsin vaikkapa Kallioniemen opastetuilla veneretkellä. Hinta alk. 25 €.
 
 
 
 
Jos matkasi suunta on Mikkelistä Lappeenrantaan, kannattaa piipahtaa pienellä luontoretkellä. Suomenniemellä, 38 km Mikkelin keskustasta ja 78 km Lappeenrannan keskustasta, sijaitsee Suomenniemen salattu helmi, luontopolku kuin sadusta- Irja Hannosen kotitilan luontopolku. 3,8 km pitkä reitti kulkee upeissa Karkauksen kylän maisemissa halkoen niityt, lehdot ja luonnonsuojelualueen. Myös koirat ovat kytkettyinä tervetulleita luontopolulle.
 
 
SAVONLINNA
 
Maisemaristeily
 
Täällä voit vaikka seilata höyrylaivalla. S/S Punkaharju risteilee päivittäin Savonlinnan Matkustajasatamasta 30.8.20 saakka (kesto 1,5h). Lähdöt klo 11 / 13 / 15 / 17 / 19. Original Sokos Hotel Seurahuoneen ja Hotelli Tottin asukkaat voivat varata erikoishintaisia lippuja huonevarauksen yhteydessä.
 
Sulosaari
 
Sulosaari Savonlinnan keskustassa on suloinen pienehkö saari, jota kiertää pääosin helppokuluinen luontopolku. Saaresta löytyy myös yleisessä käytössä oleva kota ja lettukahvila Kalliolinna. Sulosaari sijaitsee noin 1km päässä hotelleistamme ja sinne pääsee mukavasti kävellen kävelysiltaa pitkin. Sulosaaren luontopolku soveltuu niin lapsille kuin aikuisille ja tänne voit ottaa myös lemmikin mukaan.
 
 
Olavinlinna
 
Keskiaikainen Olavinlinna tarjoaa värikästä historiaa ja tuhansia tarinoita koko perheelle Savonlinnan keskustassa, kävelymatkan päässä Original Sokos Hotel Seurahuoneelta ja Hotelli Tottista. Opastetut kierrokset päivittäin 1.6.-30.9.20 täysillä tunneilla.
Pikku Herttuan Salissa lasten työpaja on avoinna päivittäin 6.6.-30.6.20  sekä 1.-8.8.20 klo 11 – 17.30.
 
 
 
 

Rentouttavaa lomaa Saimaan kauniissa kaupungeissa!

Tarjous voimassa näissä hotelleissa

Original Sokos Hotel Lappee

Tutustu hotellityyppeihimme

Edut S-Etukortilla

Huoneet ja henkilöt


Poista Huone

Huone

Aikuisia

Lapsia (3-15 v)

Lapset 3-15v nukkuvat lisävuoteessa

Lapsia (0-2 v)


1
2
3
4
+ Lisää lapsia (0-2 v)

+ Lisää huone