Etusivu

Hae varaus

Sokos Hotels ja vastuullisuus

content-page-hero-image

Vastuullisesti onnellistaen vuodesta 1974

Me Sokos Hotelleissa teemme töitä onnellisemman matkailun eteen. Se tarkoittaa, että huolehdimme niin ihmisten kuin ilmaston ja ympäristön hyvinvoinnista. Tämän ovat huomanneet myös asiakkaamme, jotka arvioivat meidät jälleen Suomen vastuullisimmaksi hotelliketjubrändiksi.

Paremmat valinnat ovat aina paikallaan

Noudatamme S-ryhmän kunnianhimoista vastuullisuusohjelmaa, jonka yksi tärkeimmistä tavoitteista on kääntää oma toimintamme hiilinegatiiviseksi vuoteen 2025 loppuun mennessä. Luonamme nukutaan, syödään, peseydytään, tehdään töitä ja viihdytään joka päivä, ympäri vuoden. Vastuulliset valinnat kertautuvat asiakkaidemme kautta, ja siksi haluamme kehittää toimintaamme jatkuvasti kestävämpään suuntaan. Tavoitteemme on tarjota jokaiselle työntekijälle ja vieraalle paikka, jossa tulla kohdatuksi yhdenvertaisesti ja yksilöllisesti.

Kaikki hotellimme täyttävät Green Key -sertifikaatin ja Sustainable Travel Finland -merkin tiukat kriteeristöt.

Siksi teemme Sokos Hotelleista parempien valintojen paikan.

Vastuu ympäristöstä: Ammennamme kestävistä lähteistä

Tavoittelemme toimintamme hiilinegatiivisuutta. Saavuttaaksemme tämän olemme jo nyt siirtyneet pääosin uusiutuvan energian ja yksinomaan uusiutuvan sähkön käyttöön. Osa hotelleistamme tuottaa energiaa omaan käyttöön ja verkkoon esimerkiksi aurinkopaneeleilla. Hiilipäästöjen määrä Suomen Sokos Hotelleissa on 31 kg CO₂ / huonevuorokausi sisältäen aamiaisen. Tämä määrä on keskimääräinen Sokos Hotels –ketjussa. Laskenta pitää sisällään Scope 1 & 2 mukaiset päästöt. Päästöjen määrästä 85% tulee aamiaisesta. Aamiaisen osalta mukaan on laskettu myös ruoan logistiikka niin tuottajamaasta logistiikkakeskukseen kuin logistiikkakeskuksesta kauimpaan hotelliin Suomessa. Omien päästöjen osalta suurimmat päästöt tulevat lämmitysenergiasta, jossa Sokos Hotels -ketju on riippuvainen yhteistyökumppanien toiminnasta.

Edistämme myös planetaarista, eli ilmastolle kevyempää ruokavaliota ja kasvatamme kasvipohjaisten vaihtoehtojen määrää ravintoloissamme. Helpotamme vieraidemme ilmasto- ja ympäristötekoja. Löydät mm. jokaisesta hotellistamme sähköauton latauspaikan ja aamiaisella voit valita lautasellesi kasvipohjaisia ruokia.

Vastuu ihmisistä: Hoteissamme viihdyt huoletta

Juuremme pohjoismaisessa demokratiassa ja tasa-arvossa ohjaavat meitä työskentelemään yhdenvertaisen ja saavutettavan hotelli- ja ravintolavierailun eteen. Jokaisessa Sokos Hotellissa on esimerkiksi esteettömiä huoneita.

Pidämme huolta omistamme. Työllistämme yli 1 300 omaa työntekijää ja yhtenä Suomen suurimmista hotelliketjuista panostammekin rooliimme reiluna, arvopohjaisena työnantajana.

Myös paikallisuus on meille tärkeää. Tarjoamastamme ruoasta jo 80 % on suomalaista alkuperää, ja ravintoloissamme on tarjolla kunkin hotellin lähistöllä tuotettuja paikallisia makuja.

Sustainable Brand Index 2024 -voittaja

Työmme vastuullisuuden eteen on huomattu, sillä vastuullisuusmielikuvia kartoittavassa Sustainable Brand Index -tutkimuksessa suomalaiset arvioivat Sokos Hotellit Suomen hotellikategorian vastuullisimmaksi hotelliketjubrändiksi jo 12. kerran peräkkäin. Tällainen suomalaisten kuluttajien antama tunnustus on meille kunnia-asia. Kiitos luottamuksesta kuuluu asiakkaillemme.

Lue lisää »