Päämajakaupungin parhaat

Mikkeli on kulttuurin, historian ja luonnon tyyssija Saimaan rannalla. Mikkelistä löytyy tekemistä, kokemista ja nähtävää kaikille aisteille.

Parhaat vinkit ryhmämatkalle Mikkeliin

Mannerheimin jalanjäljillä

Päämajakaupunkina tunnetusta Mikkelistä huokuu Mannerheimin perintö. Sodan ja rauhan keskus Muisti on viime kesänä Päämajamuseon yhteyteen avattu uudenlainen tiedekeskus, jossa jokainen vierailu on erilainen. Uudenlaista teknologiaa ja tutkimusta hyödyntävä tiedekeskus on ehdoton käyntikohde jokaiselle, jota sodan ja rauhan historia kiinnostaa - ja erityisesti heille, joita se ei kiinnosta.

Historiallisessa Päämajarakennuksessa vierailun jälkeen historian havina jatkuu Mikkelin Klubilla, jossa nautitaan elämysillallinen Mannerheimin jalanjäljillä. Mikkelin Klubi toimi jatkosodan aikana marsalkka Mannerheimin käytössä aina hänen Mikkelissä ollessaan. Neljän vuoden aikana klubilla vieraili ylipäällikön vieraana niin tasavallan presidentti, ministereitä, yhdysupseereita kuin diplomaattejakin. Tänä päivänä Mikkelin Klubi toimii tilausravintolana, jossa vierailu on varmasti ainutlaatuinen ja ikimuistoinen.

Puistoja ja purtavaa

Mikkelipuisto on monipuolinen puutarhamatkailukohde kaikille aisteille. Mikkelipuisto sijaitsee vain kivenheiton päässä keskustasta, vehreässä ympäristössä sinisen Saimaan rannalla. Puutarhapuistosta saa inspiraatiota oman pihan kaunistamiseen ja Viherpihalta taimet kotiinviemisiksi. Puistossa voi viettää myös kesäisen piknikin pihapelien ja vaikka sup-lautailun merkeissä. Ravintola Greenerin terassilla tai valoisassa salissa voi nauttia monipuolisista kahvilapalveluista ja herkullisesta lounaasta.

Kenkäveron puutarha ja Tertin Kartanon pihapiiri täydentävät puutarhoja arvostavan vierailun Mikkelissä.

Aitoa kesätunnelmaa kesäteatterista

Kesällä 2022 Naisvuoren kesäteatterissa nähdään Mikko Kivisen ja Otto Kanervan mukaansatempaava musiikkikomedia Mitä kuuluu Marja-Leena? Näytelmän ytimenä toimivat Leevi and the Leavingsin ja Gösta Sundqvistin suosituimmat hitit.

Ensi-ilta Naisvuoren kesäteatterissa 21.6.2022, esitykset jatkuvat 31.7. saakka.

Mikkelin tunnetuin kesäteatteri sijaitsee kaupungin keskustassa, Naisvuoren rinteellä, vain kilometrin päässä Vaakunasta. Katettu katsomo takaa sen, että kesäsateiden yllättäessä kastumisvaaraa ei ole - ilon ja liikutuksen kyyneliltä välttymistä emme voi taata.

Risteillen esihistoriallisille Astuvansalmelle

Mikkelin Ristiinassa, Saimaan rannalla, sijaitsevat pohjoismaiden laajimpiin kuuluvat Astuvansalmen kalliomaalaukset.

Astuvansalmen kalliomaalauksille pääsee vaeltamalla, mutta vaikuttavimmillaan kalliomaalaukset ovat vesiteitse liikkuessa. Etelään avautuvan jyrkän kallion edessä voi aistia yhteyden esi-isiin.

Astuvansalmelle pääset risteillen Hop On Hop Off Mikkeli Astuvansalmi reitillä. Retki toteutetaan kesällä 2022 heinäkuussa keskiviikkoisin kauniilla Aino-laivalla. Risteily Saimaalla on elämys vailla vertaa.

Tutustu myös muihin VisitMikkelin Hop On Hop Off -elämysreitteihin.

Majoitu mukavasti kodikkaassa Original Sokos Hotel Vaakunassa, Mikkelissä.

Original Sokos Hotel Vaakuna on Mikkelin ykköshotelli, joka on tunnettu rennosta savolaisesta vieraanvaraisuudestaan ja leppoisasta tunnelmastaan. Mukavat huoneemme takaavat hyvät unet, runsas buffetaamiainen varmistaa päivän onnistuneen alun ja kehuttu ystävällinen palvelu viimeistelee onnistuneen vierailun Etelä-Savon sydämessä, Mikkelissä.

Varaa nyt

Anna meidän auttaa ryhmämatkan järjestelyissä. Ota yhteyttä ja varaa pian matka Mikkeliin Myyntipalvelusta 010 764 2000 (0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min) tai sales.suur-savo@sok.fi.

Myyntipalvelusta p. 010 764 2000 (0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min) tai sales.suur-savo@sok.fi.

Original Sokos Hotel Vaakuna on kaupungin ykköshotelli, joka on tunnettu rennosta savolaisesta vieraanvaraisuudestaan ja leppoisasta tunnelmastaan.

Tarjous voimassa näissä hotelleissa

Original Sokos Hotel Vaakuna, Mikkeli

Edut S-Etukortilla

Huoneet ja henkilöt


Poista Huone

Huone

Aikuisia

Lapsia (3-15 v)

Lapset 3-15v nukkuvat lisävuoteessa

Lapsia (0-2 v)


1
2
3
4
5
6
7
8
+ Lisää lapsia (0-2 v)

+ Lisää huone
Kirjaudu ja varaa
Asiakasomistajan edut saat käyttöösi kirjautumalla verkkosivuillemme S-käyttäjätililläsi.
Kirjaudu sisään
Näin voit varata huoneita S-Card-asiakkaana sekä tarkastella ja päivittää omia tietojasi.