Menu

Vinkkejä kesälomareissulle Ouluun koko perheelle

Oulun monipuolinen kesä tarjoaa tekemistä koko perheelle. Tässä koottuna vinkkejä leppoisten kesäpäivien viettoon:

  1. Nal­li­ka­rin alue Oulun oma ri­viee­ra on parin ki­lo­met­rin pi­tui­nen hiek­ka­ran­ta. Alu­eel­ta löy­tyy leik­ki­puis­to, jäts­ki­kits­ka, mi­ni­golf-rata, SUP-lau­ta­vuo­kraa­mo ja pal­jon ak­ti­vi­teet­te­ja ai­kui­sil­le ja lap­sil­le. Nallikariin ja takaisin pääsee myös suppailemalla läpi kauniin Mustasalmen Hietasaaren idyllisiä huviloita seuraillen.
  2. Vauh­ti­puis­to on pienemmille lap­sil­le suun­nat­tu ajan­viet­to­paik­ka Hie­ta­saa­res­sa. Puis­to tar­jo­aa vem­pai­mia monen ikäi­sil­le lap­sil­le ja ideoi­ta las­ten oma­toi­mi­seen leik­kiin. 
  3. Kaupunkilaislasten ikisuosikki, Liikennepuisto on suosittu perheiden kesäretkikohde, jossa liikutaan polkuautoilla tai jalankulkijoina. Lisäksi puistossa on leikkialue ja ulkopelejä. Liikennepuisto on avoinna arkisin 5.6-4.8.2023 klo 9-17.
  4. Hailuoto Reissu uniikille saarelle Oulun edustalla on takuuvarma elämysmatka. Saarelle pääsee lossilla Oulunsalon lauttarannasta, ja viimeistään meren tyrskyihin kurkistellessa aivot virittyvät lomamoodiin. Marjaniemen majakkaan pääsee ohjatusti tutustumaan, ja Hailuodon hiekkadyynit päihittävät Euroopan aurinkorannat milloin vain.
  5. Potnapekka Värikäs kaupunkiminijuna kuljettaa lomalaisia Oulun hauskimpia reittejä muutaman euron maksusta. Voit hypätä kyytiin melkein hotellin oven edestä ja pois pääsee millä pysäkillä vain. Potnapekka liikennöi tulevana kesänä 26.6-6.8.2023
  6. Seik­kai­lu­puis­to Hui­kia Hui­kian ul­koil­ma­seik­kai­lu­puis­ton kat­vees­sa et­si­tään per­heen roh­kein­ta kii­pei­li­jää ja ko­va­her­moi­sin­ta kil­pai­li­jaa. Ra­to­ja löytyy lap­sil­le ja ai­kui­sil­le, ja tur­va­vä­li­neet kuu­lu­vat aina seik­kai­li­jan pa­ket­tiin.
  7. Hu­pi­saar­ten Kau­pun­gin­puis­to tun­ne­taan pa­rem­min ni­mel­lä Ai­no­lan puis­to. Veh­reä kei­das hou­kut­te­lee ke­sä­päi­vän viet­toon suur­ten leh­mus­ten alle tai lepposille kä­ve­ly­ret­kil­le lo­hi­pa­don kaut­ta Pa­to­sil­loil­le. Kes­kel­lä on myös suuri leik­ki­puis­to lap­sil­le, ja tou­hu­jen lo­mas­sa voi käydä vaik­ka jäts­kil­lä kis­kal­la.
  8. Sadepäivien piristyksenä toimii mainiosti aktiviteettipuisto  Superpark. Vastaanotostamme voit ostaa 2 tunnin lippuja Superparkiin.

Kurkkaa myös hotellin omat palvelut lapsivieraille: Lasten kanssa Oulussa - Original Sokos Hotel Arina - sokoshotels.fi

Tervetuloa kesälomalle Ouluun!