Etusivu

Hae varaus

Sokos Hotels 50 vuotta

content-page-hero-image

Viisikymppinen Sokos Hotels juhlii koko vuoden

Suomen luotetuin, vastuullisin ja arvostetuin hotellibrändi täyttää vuonna 2024 puoli vuosisataa. Tämän pitkän ja yhä vahvasti jatkuvan matkan ovat mahdollistaneet vieraamme ja henkilökuntamme.

Haluammekin koko juhlavuoden ajan nostaa esiin heidät, jotka ovat 50 toimintavuotta mahdollistaneet. Koko vuoden kantava teema onkin ”Vieraat tekevät juhlan”.

"Juhlia ei ole ilman vieraita, eikä Sokos Hotelleja olisi ilman sen asiakkaita. Olemme olemassa vieraitamme varten ja teemme kaikkemme onnellistaaksemme heidät", tiivistää markkinointijohtaja Johanna Wilén SOK Mara -ketjuohjauksesta.

Onnellistaminen ilahduttaa kaikkia

Sokos Hotellien missiona on vuodesta 2018 alkaen ollut asiakkaiden onnellistaminen. Se tarkoittaa sitä, että asiakkaiden toiveita ei ainoastaan täytetä, vaan heidän odotuksensa ylitetään. Onnellistaminen on nostanut ketjun asiakastyytyväisyyden huipputasolle, mutta myös merkittävästi kohottanut työtyytyväisyyttä.

Juhlavuosi käynnistettiin näkyvästi matkamessuilla Helsingissä tammikuussa. Lukuisat vieraat kävivät Sokos Hotellien osastolla kertomassa tarinoistaan ketjun hotelleissa vuosien varrella. Johannaa ilahduttavat etenkin kokemukset viime vuosien onnistuneista onnellistamisista, joista muutama esimerkki.

 • Eräällä asiakkaalla oli Harry Potter -teemaiset 30-vuotissynttärit. Kun löytyi rauhallisempi hetki, työntekijämme sai askarreltua Harry Potter -muotin ja teki tomusokerilla logon syntymäpäiväkakkuun. Asiakas oli todella otettu lopputuloksesta. Raavas mies oli tullut työntekijäämme halaamaan, kun hän oli niin liikuttunut osuvasta yllätyksestä.

 • Toisessa onnellistamistarinassa oli niin ikään syntymäpäiväjuhlat, tällä kertaa lapsella. Etukäteen oli sovittu, että aamiaisella lapselle annetaan syntymäpäivälahja, jäätelöannos ja keittiön väki tulee mukaan laulamaan onnittelulaulun. Samaan aikaan aamiaisella sattui olemaan Oulun Kärppien liigajoukkue. Heillä oli hieno pelisilmä: joukkue antoi päivänsankarille aplodit ja kirjoittivat fläppitaulun paperille nimikirjoitukset hänelle.

Myös onnensa löytänyt voi kaivata pientä onnellistamista! Katso video

Arvostettu suomalainen hotellibrändi

Toistamiseen Brand of the Year -tunnustuksen saanut vuonna 1974 perustettu Sokos Hotels -ketju kattaa tällä hetkellä 45 hotellia Suomessa ja yhden Virossa. Alkanut juhlavuosi tuo ketjuun uuden hotellin, kun kesällä Helsinkiin Katajanokan rantaan avautuu uniikki ja korkeatasoinen, 164-huoneinen Solo Sokos Hotel Pier 4.

Tämän vuoden aikana ketjun hotelleista uudistuvat Original Sokos Hotel Tapiola Garden, Break Sokos Hotel Bomba, Break Sokos Hotel Tahko, Original Sokos Hotel Royal, Original Sokos Hotel Vantaa ja Break Sokos Hotel Flamingo.

Poimintoja Sokos Hotellien vuosikymmeniltä

1970-luku

 • Ketju perustetaan 1974. Tässä vaiheessa mukaan kuuluivat muun muassa Suomen vanhimpiin yhä toimiviin hotelleihin kuuluvat Grand Hotel Tammer, Hotel Hamburger Börs sekä hotellit Helsinki, Torni ja Vaakuna. Ketjun lippulaiva oli Hotelli Hesperia Mannerheimintiellä (nyk. Crowne Plaza).
 • Sokos Hotellien ensimmäisessä yhteisesitteessä hotellit esitellään pelkistetysti vain yhteystietoineen, huonemäärineen ja hintoineen ilman kummempia kuvia ja tunnelmia.

1980-luku

 • Kansainvälisen tason Hotelli Presidentti avataan Helsingissä 1980. Avajaisseremoniassa on mukana arvovieraita, kuten tasavallan presidentti Urho Kekkonen.
 • Sokos Hotel Ilves Tampereella avautuu 1986. Hotelli saa mallinsa tulitikkulaatikosta. Hotellista halutaan Suomen paras ja "silmiinpistävän näkyvä".

1990-luku

 • Liikematkustajien määrä romahtaa ja alalla haetaan uusia kohderyhmiä sekä markkinoinnin keinoja: Sokos Hotellit alkavat tehdä yhteistyötä esimerkiksi huvipuistojen, laskettelukeskusten ja muiden elämysyritysten kanssa.
 • S-ryhmän asiakasomistajat alkavat saada Bonusta Sokos Hotelleissa 1994.

2000-luku

 • Sokos Hotels kansainvälistyy laajentumalla Venäjälle ja Viroon.
 • Sokos Hotel Ilveksestä tehdään kokonaan savuton hotelli ensimmäisenä Suomessa.

2010-luku

 • Solo-, Break- ja Original-hotellikonseptit syntyvät 2012.
 • Suomen korkein hotelli Solo Sokos Hotel Torni Tampere aukeaa 2014.

2020-luku

 • Sokos Hotels luopuu liiketoiminnoista Pietarissa 2022.
 • Ensimmäinen Heymo-hotelli, Heymo 1 by Sokos Hotels, aukeaa Espoossa 2022.