Urkuyö ja Aaria Original Sokos Hotel Tapiola Garden
22.04.2018

Urkuyö ja Aaria tarjoaa kesäyön musiikkia Espoossa

Gioacchino Rossininmestariteos Sta bat Materaloittaa kesän 2018

Urkuyö ja Aaria -festivaalin avajaiskonserteissa 7. ja 8. kesäkuuta Tapiolan kirkossa. Teoksen esittävät Tapiola Sinfonietta, EMO Ensemble ja VocalEspoon festivaali kuoro sekä solistit Aurora Marthens (sopraano), Tuija Knihtilä (altto), Tuomas Katajala (tenori) ja Petri Lindroos (basso). Huippukokoonpanoa johtaa kovaa nousujohteista uraa tekevä kapellimestari Klaus Mäkelä. Vuoden 1842 ensiesityksestä saakkasuosittu kirkkomusiikin suurteos Stabat Mater on täynnä kauniita aarioita ja loisteliaita oopperamaisia kohtauksia, mutta myös syvällistä ja mietiskelevää musiikkia.

 

Tilaisuudet Rossinin Stabat Mater -konserttien yhteydessä Grill it! -ravintolassa, Original Sokos Hotel Tapiola Gardenissa

 

TEOSESITTELY to 7.6. klo 18.30

Erkki Korhonen avaa Rossinin Stab

at Materin taustoja ja kertoo

säveltäjän elämästä.

Vapaa pääsy.

 

TAITEILIJATAPAAMINEN pe 8.6. klo 20

Stabat Materin esiintyjien tunnelmia konserttien jälkeen, juontajana Erkki Korhonen.

Vapaa pääsy.

 

Tilaisuuksien yhteydessä on mahdollista ruokailla varaamalla pöydän Grill it! Tapiolan Garden -ravintolasta tai ilman pöytävarausta ostaa pientä syötävää ja juotavaa aulan baarista.

 

Urkuyö ja Aaria festivaalin konsertit 14.6.–30.8. Espoon tuomiokirkossa Kesän aikana Espoon keskiaikaisen kivikirkon tunnelmallisissa ja intiimeissä kesäilloissa mukana ovat mm. maailman huipulle noussut Mozart-tenori Tuomas Katajala ja Mariinskin uusi tähtisopraano Pelageya Kurennaya, suuri suomalainen Ääni Jorma Hynninen yhdessä nuoren urkuvirtuoosin Pétur Sakarin kanssa, Päivi ja Paavo Lipposen rahaston vuoden laulusolistit mezzosopraano Maiju Vaahtoluoto ja tenori Taavi Oramo, Japanin radion kansainvälisesti menestynyt lapsikuoro NHK Tokyo Children's Chorus, Helsingin kamarikuoro, Kansallisoopperan orkesteri solisteineen, FiBO Singers & Players sekä monta muuta hienoa taiteilijaa.

 

Konserteissa kuullaan muun muassa G.F. Händelin Messias-oratorion uusi raikas toteutus ja Einojuhani Rautavaaranmystinen ortodoksinen messu Vigilia, merkkivuotta viettävien säveltäjien Oskar Merikannon, Toivo Kuulan ja Claude Debussyn rakastettuja säveliä, kauneimpia lauluhelmiä Mozartilta ja R. Straussilta, iki-ihania Brahmsin lemmenlauluvalsseja ja Beethovenin romansseja viululle sekä uutta suomalaista laulumusiikkia.

 

 

Tutustu koko ohjelmaan festivaalin kotisivuilta.

 

LIPUT lippu.fi

 

Ovimyyntialkaa tuntia ennen konsertteja.

 

Tervetuloa nauttimaan kesäisitä musiikkielämyksistä!

 

www.urkuyofestival.fi