Tuoli on taideteos – virolaisen muotoilun helmiä Estoriassa
15.06.2018

Tuoli on taideteos – virolaisen muotoilun helmiä Estoriassa

Solo Sokos Hotel Estoriassa voi levähtää erittäin ainutlaatuisissa ja palkituissa tuoleissa. Hotellin leponurkkauksiin sijoitetut tuolit eivät ole satunnaisia kalusteita, vaan tyylikkäitä ja monikäyttöisiä nautintopesiä ja virolaisen designin helmiä. Kärt Kukkurin suunnittelema tuoli Custo on taideteos, joka on muun muassa mukava ja melua vaimentava lukutuoli. Custolla on myös pikkupöytä, jolle voi asettaa kahvi- tai teekupin. Estorian salongissa on tuolin vieressä kirjahylly, joka on täynnä virolaisten kirjailijoiden parhaita teoksia ja luettavaa Virosta.

Martin Saarin suunnittelema tuoli Haus korottaa edelleen yksityisyyden tasoa. Haus on talon muotoinen, ikkunoilla varustettu ja akustiikaltaan erinomainen nojatuoli – ihanteellinen mahdollisuus vetäytyä ympäröivältä hälinältä. Martin Saar on ollut Haus-nojatuolillaan Nuori virolaismuotoilija -palkinnon ehdokkaana.

Estorian erikoisten tuolien paraatin näyttävimpiä osallistujia on myös Tiina Mangin suunnittelema Snoob. Tämä on linnunpesän muotoinen iso ja erittäin mukava nojatuoli, joka kutsuu lepäämään sekä vaativia snobeja että päivän puuhista väsyneitä lapsia. Kartion muotoisella istuimellaan ja kiillotetusta ruostumattomasta teräksestä valmistetulla jalallaan Snoob on paras esimerkki sekä minimalistisesta että uusfunktionalistisesta designista.

VARAA HUONE