Menu
Break Sokos Hotel Koli Teemahuoneet Majoitus Hotelli Koli Kylpylähotelli Lomakohde Matkailukohde
Teemahuone Iso-Korppi

Teemahuone Iso-Korppi

Joskus jokin on niin näkyvällä paikalla, että sen hienous jää huomaamatta. Moni näkee erottamattomasti Kolin kansallismaisemaan kuuluvat Pielisen hiekkasaaret Ukko-Kolin huipulta, mutta harva kokee ne läheltä. 
 
Lähes autiota kauneutta tarjoileva Iso-Korppi avaa Kolin kokemiseen aivan uudenlaisen perspektiivin. Sataman nopeasti syvenevään hiekkarantaan pääsee nousemaan maihin hieman kookkaammallakin veneellä. Vieressä Purjesaaret, Pieni-Korppi ja Hiekkasaari kutsuvat saarihyppelyyn. Iso-Korpilla vaarojen laet vaihtuvat laguunimaisiin niemenkärkien reunustamiin lahden pohjukoihin ja uskomattoman kirkkaaseen veteen. 
 
Valoisan mäntymetsän siimeksessä tai hienohiekkaisella paratiisirannalla voisi viettää useammankin raukean päivän. 
 
 
***
 
Hiekkalinnan teko-ohjeet
 
Muistatko lapsuutesi rantareissun ja hienosta hiekasta rakennetun hiekkalinnan? Milloin viimeksi olet päästänyt sisäisen lapsesi valloilleen? Pielisen Hiekkasaaret ovat osa Hattusaaresta aina Valkeavaaraan ulottuvaa hiekkaharjua, saarina Pielisen pinnasta pilkistellen.
 
Hiekkasaaret tarjoavat nimensä mukaisesti paratiisimaisia laguuneja hiekkarantoineen – mikäpä parempi ympäristö hiekkalinnan rakennukseen!
 
Hiekkalinnan rakentamiseen tarvitset yksinkertaisimmillaan vettä ja hiekkaa. Kuivana hiekasta rakennellut kyhäelmät rapistuvat, mutta kostutettuna hiekanjyvät pysyvät yhdessä veden pintajännityksen avulla. Liian märkä hiekka voi alkaa valua: kokeile rohkeasti oikean koostumuksen löytämiseksi!
 
Voit koota hiekkaa käsin tai latoa hiekkaa tiiviisti ämpäreiksi ja kumota sen rannalle torneiksi. Hiekkalinnan seiniin voit halutessasi tehdä ovia tai ikkunoita käsin taikka irto-oksia tai lapiota käyttäen. Komean linnan ympärille voi myös kaivaa vallihaudan ja täyttää sen vedellä. Jos linnan rakentaa riittävän lähelle vedenpintaa, voi vallihaudan seinän avata siten, että vettä ei tarvitse kantaa ämpärillä.
 
Linnan koristelussa voit antaa mielikuvituksesi olla rajana! Löytyisikö rannalta sopivia pikkukiviä, oksanpätkiä tai puusta irronneita lehtiä?
 
Jaa #isokorppikoli