21.05.2019

Tapahtumavinkkejä Tampereella

Tampereen tapahtumakalenteri vilkastuu kesää kohden viikko viikolta. Tässä menovinkkejämme tapahtumiin. Kerää kaveriporukka kasaan tai varaa koko perheen reissu Tampereelle! 

 

Vastaanottomme poimintoja Tampereen alkukesän tapahtumista

21.-26.5. Tanssi virtaa Tampereella – Nykytanssifestivaali

Ohjelmistossa nähdään mm. vaikuttavia näyttämöteoksia, kotimaisia tanssilyhytelokuvia, energistä klubiohjelmaa ja Tanssivirtaa Tanssitaiteilijan valloittavia kaupunkitilaesityksiä.

 

25.-26.5. Tallipihan kevätkarnevaalit

Kotimaisten lastenvaatteiden ja tarvikkeiden kevätmarkkinat 25.-26.5.2019 klo 11-16. Tapahtumassa on paljon kivaa ohjelmaa lapsille, kuten lauantaina ilmainen pomppulinna (säävaraus, alle 3-vuotiaille oma linnansa). Lisäksi hevosajelua ja ponitalutusta järjestetään molempina päivinä (pieni käteismaksu).

 

25.-26.5. Kansallisbaletin tähtihetkiä: Juhlagaala sekä Muumipeikko ja taikurin hattu

Suomen kansallisbaletti vierailee Tampere-talossa. Kansallisbaletin tähtihetkiä -esitykset alkavat koko perheen tanssiteoksella Muumipeikko ja taikurin hattu. Väliajan jälkeen ohjelmassa on Kansallisbaletin kevätkauden huipentava juhlagaala. Juhlagaalan ohjelmassa nähdään monipuolinen kattaus klassista balettia ja nykytanssia. 

 

2.6. Tallipihan kesäkauden avajaiset

Tallipiha avaa tapahtumarikkaan kesäkautensa. Avajaisissa vierailevia kädentaitajia myymässä ja esittelemässä tuotteitaan. Myynnissä upeita ja uniikkeja käsitöitä ja herkkuja. Elävää musiikkia klo 12-15 välisenä aikana. Hevosvaunuajelua, ponitalutusta (pieni käteismaksu). Lapsille ilmainen pomppulinna tapahtuman ajan klo 11-16 (säävaraus).

 

3.-9.6. Tampere Quitar Festival

Tapahtuman pääesiintyjiä ovat kitaran pioneerit Assad BrothersBrasiliasta, vauhdikkaan fingerstylen taitava Frank Vignola Duo Yhdysvalloista sekä kotimainen klassisen kitaran suurmies Timo Korhonen. Tapahtumassa esiintyy myös eri puolilta maailmaa saapuvia nuoria lupauksia, jotka tulevat Suomeen osana meneillään olevaa EU-hanketta.

 

14.6. Popeda radalla

Tapahtuma yhdistää manserockin ja raviurheilun, kun alkuillasta on ohjelmassa ravit ja ilta huipentuu Popedan keikkaan.

 

14.6. MMMbop 90's risteily

Suomen Hopealinjat vie kesäsuomalaiset vuonna 2019 aikamatkalle 1990-luvulle. MMMbop 90's -risteilyjen merkeissä nautitaan parhaasta kesämusasta Tampereen Pyhäjärvellä. Risteilyllä musiikista vastaa kokenut tamperelainen, Disco Cabareesta tuttu dj-kaksikko Juissi ja Jykke.

 

16.6. Mäntän kuvataideviikot

Mäntän kuvataideviikot on Suomen laajin nykytaiteen kesänäyttely. Vuosittain vaihtuva kuraattori takaa sen, että näyttely poimii aina tuoreen kattauksen kotimaisen nykytaiteen rikkaasta kentästä. Useasti palkittu Mäntän kuvataideviikot on ammattilaisten arvostama ja suuren yleisön suosima vierailukohde. Mäntän kuvataideviikkojen päänäyttelytila Pekilo on avoinna 16.6.-1.9.2019 joka päivä (myös juhannuksena) klo 10.00-18.00. Serlachius-bussi liikennöi Tampereen ja Mänttä-Vilppulan välillä kesäaikaan 1.6.–31.8. joka päivä. XXIV Kuvataideviikkojen teemana on ihmisen aika. Näyttely kysyy, mitä tapahtuu, kun ihminen hallitsee maata ja luonnovaroja.

 

21.-22.6. Valtteri Festival

Tampereen juhannuksen jo perinteinen kaupunkijuhla Valtteri Festival soi tulevana kesänä Tullikamarin Pakkahuoneella, Klubilla ja ravintola Telakalla sekä kaikkien festivaaliravintoloiden terassialueilla. Esiintyjinä mm. Pariisin Kevät, Samae Koskinen, M, Samuli Putro ja Atomirotta.

 

23.6. Tallipihan Juhannus

Tallipihan tapahtumapiha täyttyy vierailevista kädentaitajista ihanine tuotteiteen ja herkkuineen. House Wine tarjoilee elävää musiikkia klo 12 - 16. Ohjelmassa myös hevosvaunuajelua (pieni käteismaksu). Puodit ja kahvila palvelevat terasseineen ja juhannusherkkuineen. Tallipiha poikkeuksellisesti suljettu 21.-22.6.

 

Kesätekemistä Tampereella

Hopealinjat järjestää risteilyitä Tampereen laukontorilta useita kertoja viikossa koko kesän ajan, tarkemmat tiedot yrityksen sivuilta.

Puistokonsertteja järjestetään läpi kesän useilla eri tapahtumapaikoilla, ohjelma löytyy täältä.

Kauppahallin iltahalli järjestään joka kuukauden ensimmäisenä perjantaina, jolloin halliin pääsee ostoksille ja murkinalle klo 20 saakka. 

 

 

Vastaanottomme opastaa mielellään eri Tampere kohteisiin ja saatavilla on myös keskusta-alueen kävelykarttoja.