Menu
Puijon torni

Talven taikaa Kuopiossa

Kuopion talvi on täynnä suomalaisen luonnollisen talven taikaa ja kauniin kaupunkielämän hehkua. Me Original Sokos Hotel Puijonsarven väki olemme koonneet teille talviset menovinkit yhteen.

 

1. Perheen peput pulkkaan ja kohti hotellin viereistä pulkkamäkeä Brahenpuistoon. Mikäli oma laskuväline jäi kotiin, voit vastaanotostamme lainata pulkkaa mäenlaskua varten.

2. Puijon Torni ja koko Kuopion huipun eli Puijon ulkoilualue on kuin paratiisi keskellä kaupunkia. Puijolla tarjolla mm. Suomen kauneutta yhteen tauluun koottuna Puijon Tornin näköalana sekä Snow Tube- mäenlaskua.

3. Talviretkeilyn lomassa on ihanaa nauttia eväitä raikkaassa ulkoilmassa laavulla. Tutustu esimerkiksi Puijolla sijaitseviin Puijonnokan sekä Ylä-Antikkalan laavuihin. Tahkon talviretkeilyreitteihin pääset tutustumaan täältä.

4. Koe Kuopio luistellen.  Vain viisi minuuttia hotelliltamme ja löydät kaupunkimme kauneimmat luistelupaikat. Kun talvisää sallii, pääset hotellimme läheisestä satamasta suoraan nauttimaan Kallaveden päällä luonnonjäällä luistelusta. Hotellimme läheisistä puistoissa, Hapelähteenpuistossa ja Brahenpuistossa on maksuton mahdollisuus luistella.

5. Talvipyöräily vie luonnon äärelle Savon vaihteleviin maastoihin. Puijon maastopyöräilyreitillä kuljet upeissa maisemissa Puijon selänteen halki. Tutustu Tahkon talvipyöräilyreittiin täällä.

Ulkoiluvälineiden puuttuessa liikkujia palvelee Kuopion matkustajasatamassa aivan hiihtolatujen ja luisteluradan vieressä sijatseva välinevuokraamo. Vuokraamon yhteydessä toimivassa talvikahvilassa nautiskelet kupillisen kuumaa kaakaota kera herkullisen munkin. Lisätietoja talvikahvilasta ja aukioloajoista päivitetään myöhemmin. Talvikahvion avautuminen riippuu sääolosuhteista.

6. Pallopeleistä innostujille suosittelemme Padelia ja  Bellanrannan Padel-kenttiä. Padel on laji, joka sopii kaikenikäisille ja - tasoisille pelaajille.

7. Talven lämpimimmät uintihetket ja pellehypyt pääset kokemaan Suomen toiseksi suurimmassa uimahallissa, Kuopion Kuntolaaksossa. Bellanrannassa sijaitsevan Saanan Sauna & Spa -osastolla rentoudut poreissa, pulahdat terassilla upeaan infinity-altaaseen ja nautiskelet savusaunan pehmeistä löylyistä. Mikäli olet savusaunan ystävä, et voi ohittaa Suomen suurinta savusaunaa Rauhalahdessa, vain kymmenen minuutin automatkan päästä meiltä.

8. Shoppailijan unelmat toteutuvat Mualiman Navalla eli Kuopion torilla, jossa Suomen kauneimmassa Kauppahallissa ostosten yhteydessä pääset sukeltamaan henkisesti savolaisen sielun ytimeen. Torin laidalla on Kuopion upea aito oikea lelukauppa eli Lelukauppa Partanen. Talvilomavieraillemme hotellimme vastaanotossa on jaossa lelukaupan leikkirahaa, jolla saat hyvät edut leluostoksiisi. Hotellimme vieraana saat myös etua Kuopion Sokokselta, joten lämmin suositus kurkistaa avainkorttikoteloon.

9. Laskettelijoiden ja lautailijoiden toiveet toteutuvat Tahkolla ja Kasurilassa. Tahko sijaitsee vain vajaan tunnin ja Kasurila kahdenkymmenen minuutin automatkan päästä meiltä Kuopiosta

10. Kuopion museot ovat avoinna ja täynnä aarteita säällä kuin säällä. Hotellimme viereisissä VB-Valokuvakeskuksessa, Kuopion Museossa ja Taidemuseossa sekä Kuopion Korttelimuseossassa viihtyvät vieraana vauvasta vaariin. VB-Valokuvakeskukseen saat ostettua edullisemmin lipun hotellimme vastaanotosta.

11. Hiihtelijän on hyvä hiihdellä Kuopiossa ja latureitit löydät tästä linkin takaa. Luonnonjäätilanteen salliessa Kallaveden jäälle hotelliltamme pääset monot jalassa viidessä minuutissa.

12. Kulttuuri Kuopio tarjoaa parastaan hotellimme naapurissa Kuopion Musiikkikeskuksella sekä vain kymmenen minuutin kävelymatkan päässä Kuopion kaupunginteatterilla.

13. Keilauksen ja biljardin ystäville Kuopion torin laidalta löytyy upea uusi Keilakukko Kuopio, jonka aktiviteeteista (keilaus, hohtokeilaus, biljardi) saat hotellivieraanamme -15% alennuksen. Kysy majoituksen yhteydessä etuseteliä Keilakukkoon vastaanotostamme.

Kysy lisää Kuopion talven parhaista paikoista vastaanotostamme ja autamme!