Original Sokos Hotel Viru kutsuu syksyisen kauniiseen Tallinnaan.
Original Sokos Hotel Viru kutsuu syksyisen kauniiseen Tallinnaan.
19.09.2019

Tallinnassa on tarjolla viihdettä joka makuun

Original Sokos Hotel Viru kutsuu syksyisen kauniiseen Tallinnaan. Sekä tieteestä, taiteesta että luonnosta kiinnostuneet löytävät kaupungista paljon mielenkiintoista tekemistä. Suunnittele Tallinnan-lomasi jo ajoissa ja tee siitä sisällökäs ja mieleenpainuva elämys.

PROTO-keksintötehdas sopii suurille ja pienille

Jos haluat tutkailla valtameren pohjaa, kävellä maapallon ytimessä tai lentää kuumailmapallolla, kannattaa ehdottomasti vierailla PROTO-keksintötehtaassa (PROTO avastustehas), jossa voit tehdä kaikkea tätä.
Koska PROTO-keksintötehdas on koko perheelle suunnattu matkailukohde, keskus tarjoaa mielenkiintoista ja opettavaista tekemistä sekä suurille että pienille kävijöille. PROTO-keksintötehtaassa vierailijoita odottaa jännittävä interaktiivinen fantasiamaailma, jossa voi halutessaan osallistua aktiivisesti eri toimintoihin. PROTOssa voi esimerkiksi tehdä erilaisia kokeita, joiden avulla oppii paremmin ymmärtämään kaikenlaisia fysiikan ilmiöitä. Keskuksessa voi myös tutustua sadan vuoden takaisiin tärkeisiin tieteellisiin saavutuksiin, jotka on herätetty henkiin uusimman nykyteknologian avulla. Niinpä PROTOon ovat erityisen tervetulleita kaikki maailmaan tutkivalla ja seikkailullisella mielellä suhtautuvat.
PROTO-keksintötehdas sijaitsee meren rannalla, noin 3 kilometrin päässä Sokos Hotel Virusta. Noin 500 metrin päässä PROTOsta on myös Lentosatama.
Lähde: http://prototehas.ee/

 

Tervetuloa kävelemään 175 metrin korkeudessa

Sen jälkeen kun olet tutkinut valtameren pohjaa tai kävellyt maapallon ytimessä, on syytä käydä myös Viron korkeimmassa rakennuksessa. Tallinnan televisiotorni on 314 metriä korkea, ja se avattiin vuonna 1980.
Televisiotorni on alkuaan tarkoitettu Viron yleisradion lähetysten välittämiseen. Rakennusta on kunnostettu perusteellisesti viimeisen kymmenen vuoden aikana. Sen ansiosta Tallinnan televisiotorni tarjoaa nykyään erilaisia matkailu-, kulttuuri- ja vapaa-ajanpalveluita, ja jokainen löytää sieltä jotakin itselleen mieluista. Voit esimerkiksi kävellä Pohjois-Euroopan korkeimmalla avoimella parvekkeella, joka sijaitsee 175 metrin korkeudella maanpinnasta, tai ihastella suurenmoista näkymää televisiotornin ravintolasta. Tieteestä kiinnostuneet voivat tutustua mielenkiintoiseen "Nerokkaat geenit" -näyttelyyn, joka tarjoaa perusteellisen katsauksen geeneihin, jotka määräävät isosta osasta elämäämme – kuten sen, miltä näytämme, ja myös sen, millaiseksi terveytemme muodostuu. Tallinnan televisiotornissa on myös televisiotornin historiaa käsittelevä näyttely, hauska lasten leikkialue ja elokuvateatteri, ja halutessasi voit myös näytellä televisiokuuluttajaa. Tallinnan televisiotorni sijaitsee noin 9 kilometrin päässä Sokos Hotel Virusta.
Lähde: https://www.teletorn.ee/

 

Tutustu kasvien taianomaiseen maailmaan

Aivan televisiotornin vieressä on Tallinnan kasvitieteellinen puutarha, joka on fantastisen kaunis ja erittäin mielenkiintoinen paikka. Se lumoaa sekä kaikki viherpeukalot että muutkin luonnon ystävät.
Ulkotiloissa olevissa näyttelyissä on 6500 eri kasvilajia ja kasvihuoneissa 2000 eri kasvilajia. Tallinnan kasvitieteellisen puutarhan ruusutarhassa on lähes 700 ruusulajiketta, ja siellä voi tutustua eri jalostusvaiheissa oleviin lajikkeisiin ja eri ryhmien lajikkeisiin, joista vanhimmat on jalostettu 1400-luvulla. Yksi kasvitieteellisen puutarhan keskeisistä näyttelyistä on puuvartisten kasvien näyttely. Tallinnan kasvitieteellisessä puutarhassa on lisäksi paljon muutakin kaunista ja mielenkiintoista nähtävää, kuten palmutalo, lukuisia ruohovartisten kasvien näyttelyitä, Aistien puutarha ynnä muuta. Parhaiten näkee aina tietysti omin silmin, eli kaikkein viisainta on tulla itse tutustumaan kasvitieteellisen puutarhan upeisiin näyttelyihin. Jos taas et välitä paneutua näyttelyihin, kasvitieteellisessä puutarhassa voit myös kuljeskella rauhassa ympäriinsä ja vain nauttia ympäröivän luonnon kauneudesta.
Lähde: http://botaanikaaed.ee/


Todellinen helmi valokuvauksen ystäville

Kesästä alkaen Tallinnassa on ollut tarjolla todellinen herkkupala kaikille valokuvausta arvostaville, sillä silloin kaupungissa avattiin valokuvataiteen museo Fotografiska, jonka juuret ovat Tukholmassa ja joka on saanut kansainvälistäkin tunnustusta.
Valokuvataiteen museon virallinen nimi on Fotografiska Tallinn, ja sen tavoitteena on olla paikka, jossa kohtaavat taide, ruoka, design, musiikki ja avoin ajattelutapa. Ensimmäinen Fotografiska avattiin Tukholmassa vuonna 2010. Fotografiska on tyypillisesti ottanut aktiivisen roolin yhteiskunnassa ja nostanut esiin erilaisia ristiriitaisia kysymyksiä. Yhteistyössä kansainvälisesti arvostetun valokuvaajien verkoston kanssa Fotografiska Stockholm on esimerkiksi järjestänyt yli 190 eri näyttelyä, joihin ovat osallistuneet sellaiset maailman huippunimet kuten Annie Leibowitz, David Chapelle, Irving Penn, Helmut Newton ja monet muut, ja mukana on ollut myös uusia valokuvataiteen lupauksia maailmalta. Fotografiska Tallinn sijaitsee Telliskiven luovassa keskuksessa (Telliskivi Loomelinnak), noin 2,5 kilometrin päässä Sokos Hotel Virusta.
Lähde: https://www.fotografiska.com/tallinn