Menu
Original Sokos Hotel Kimmel, Original Sokos Hotel Vaakuna, Evelin Bötker, Hotellipäällikkö
Evelin Bötker, Hotellipäällikkö

Tallinnan trendihotelleista nykykarjalaisen luksuksen äärelle

Kimmelin ja Vaakunan uudella hotellipäälliköllä Evelin Bötkerillä on vuosikymmenten työkokemus Viron huippuhotelleista. Joensuuhun hän saapui kuukausi sitten suurin odotuksin. Luonnonläheinen kaupunki ja vieraanvaraiset pohjoiskarjalaiset saivat naisen heti puolelleen. 
 
Tallinnasta kotoisin olevan Evelinin mielessä oli jo pidempään kytenyt ajatus työstä ulkomailla. Kun suomea sujuvasti puhuvalle naiselle avautui mahdollisuus muuttaa Suomeen ja Pohjois-Karjalaan, päätti hän tarttua tilaisuuteen. "Kiinnostuin, sillä Joensuun Sokos Hotellit tuntuivat tarjoavan riittävästi haastetta. Kimmelhän oli juuri tyylikkäästi uudistunut ja kylpylä tulossa, Vaakunalla taas on oma vahva profiilinsa ja uskolliset kanta-asiakkaansa. Kun kemiat tulevan esimiehenikin kanssa kohtasivat jo ensimmäisessä työhaastattelussa, tiesin, että tämän työn haluan."
 
"Olen työskennellyt monta kymmentä vuotta tallinnalaisissa viiden tähden hotelleissa tehden kaikkia töitä vastaanottovirkailijasta hotellinjohtajaan. Siirtymä nykykarjalaisen luksuksen äärelle Joensuun Sokos Hotelleihin tuntui hyvin luontevalta. Isoin ero entiseen on ehkä hotellien koko – Virossa viiden tähden hotellit ovat usein pieniä putiikkihotelleja. Mutta hotelliala on hyvin kansainvälistä, sen suhteen maalla ei ole väliä. Uskon, että monikulttuurinen työyhteisö on rikkaus." 
 
Uudessa pestissään hotellipäällikkö kokee asiakaskokemuksen kehittämisen lisäksi tärkeimmäksi tehtäväkseen huolehtia työntekijöistään. "Että he viihtyvät ja haluavat pysyä meillä töissä. Joensuun Sokos Hotelleissa on loistava porukka, jolla vieraanvaraisuus asuu sydämessä – se on ainutlaatuinen kyky, jota ei voi opettaa. Omalla kokemuksellani voin tuoda vielä jotain uutta hotellien palvelukulttuuriin."
 
Hyppy suomalaiseen hotellielämään tuntuu mutkattomalta. Entä uusi kotikaupunki?
"Joensuu on turvallinen ja rauhallinen kaupunki, jossa luonto on läsnä kaikkialla. Vapaa-aikaani vietänkin mieluiten luonnossa, patikoin järven rannoilla ja metsissä. Kolin kansallismaisemassakin olen jo retkeillyt.  Nyt odotan kovasti talvea ja hiihtokautta!" 
 
Kotiutumista on helpottanut varmasti sekin, että perhe muuttaa mukana Suomeen. Poika käy jo Joensuun kansainvälistä lukiota, ja mies saapuu syksyn mittaan etsimään omia polkujaan.
 
Tervetuloa Evelin ja perhe!