Menu

Sokos Hotellien parhaat onnellistajat palkittiin

Tiedote 9.3.2022

SOK Matkailu- ja ravitsemiskauppa palkitsi 9.3.2022 Sokos Hotellien parhaat onnellistajat ja parhaat hotellit. Tilaisuus järjestettiin Vantaan Break Sokos Hotel Flamingosta käsin Music Awards -tyylisenä monihybriditapahtumana. Vuoden S-Boss 2021 on Kouvolan ja Kotkan Sokos Hotelleja luotsaava hotellipäällikkö Pasi Pekkanen. Vuoden hotelli -palkinnon sai Rovaniemen Original Sokos Hotel Vaakuna. Vuoden onnellistajat löytyvät Jyväskylästä, Hämeenlinnasta ja Leviltä

Keskiössä onnellistaminen

"Kanssaihmisten onnellistaminen on Sokos Hotellien olemassaolon ydintä. Onnellistamisen filosofia ei rajoitu vain asiakkaisiin, vaan on tärkeää huolehtia myös työkavereista ja läheisistä. Jos joskus niin nyt täytyy pitää ihmisten onnellistamisesta kiinni", toteaa SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan johtaja Jaana Matikainen. "Mekin pidämme tiukasti kiinni parhaiden palkitsemisesta, se on yksi tapa onnellistaa ja motivoida henkilöstöä." 

Sokos Hotelleissa palkitaan onnellistamistekoja kuukausittain. Vuosittain palkittavat onnellistamisteot ovat poikkeuksellisen oivaltavia asiakaspalvelutekoja vieraiden hyväksi. Vuoden 2021 onnellistamisteoiksi valittiin tehtäväradan ideointi hotellin polttariporukalle, jouluvieraiden onnellistaminen aidolla joulukuusella, elämyksellisen miniloman luominen hotellihuoneeseen ja Onni Oravan kutsuminen pienen syntymäpäivävieraan juhliin. Onnellistamispalkinnot menivät Hämeenlinnaan, Jyväskylään ja Leville. 

Vuoden S-Boss on empaattinen ja aidosti läsnä

Jaana Matikainen toteaa, että asiakkaiden odotukset hotellivierailua kohtaan ovat poikkeusaikana nousseet. "Viime aikoina ei ole päästy matkustamaan normaalisti ja tapaamaan muita, joten vapaa-aika kodin ulkopuolella on entistä arvokkaampaa. Uusien vaateiden myötä koko toimialan on ollut pakko nostaa rimaa niin asiakaspalvelussa kuin digitaalisuudessa. Myös moniosaaminen eri osastojen kesken on samalla kasvanut." 

Yksi moniosaajista on vuoden S-Bossiksi valittu Original Sokos Hotel Vaakuna Kouvolan ja Original Sokos Hotel Seurahuone Kotkan hotellipäällikkö Pasi Pekkanen. Raati kuvaa häntä päälliköksi, jolta löytyy laajasti ymmärrystä monelta eri osa-alueelta, sekä hyväksi kuuntelijaksi ja sparraajaksi. "Myös Pasin aito läsnäolo ja empaattisuus ovat juuri niitä piirteitä, jotka ovat esimiehelle tärkeitä tässä ajassa", Matikainen sanoo. 

"Olen ylpeä ja iloinen tunnustuksesta! Samalla totean, että palkinto kuuluu koko työryhmällemme. Meillä on todella ammattitaitoista väkeä, kaikilla yhteinen päämäärä ja kova halua menestyä. Hotellimme ovat toki puitteiltaan upeat, mutta seinillä ei asiakastyytyväisyyttä luoda, vaan sen tekevät ihmiset. Me teemme aina kaikkemme, jotta asiakas poistuu meiltä tyytyväisenä", Pasi Pekkanen lupaa. 

Pekkanen vei johtamansa Kouvolan Vaakunan myös asiakastyytyväisyydeltään sekä Original-hotellityypin että koko ketjun parhaaksi hotelliksi sekä vuoden kokoushotelliksi. 

Vuoden parhaaksi Sokos Hotelliksi valittiin Rovaniemen Original Sokos Hotel Vaakuna. "Tässä ajassa korostuu yhdessä tekeminen ja läsnäolo. Suurimmat onnistujamme ovat juuri näitä. Yhdessä tekijöitä ja ylpeitä omasta tekemisestään Vuoden hotellissa myös aito ihmisistä välittäminen on vahvasti läsnä hotellin arjessa", raati toteaa perusteluissaan. Napapiirillä sijaitseva hotelli on lisäksi osoittanut esimerkillisyyttä niin tunnuslukujen kehityksessä kuin ihmisten ja brändin johtamisessa. 

Lisäksi palkittiin vuoden myyjä, vuoden revenue manager, asiakastyytyväisyydeltään parhaat hotellit ja vuoden Mystery Shopping -menestyjät. 

Sokos Hotels Awards oli osa ketjun koko päivän mittaista seminaariohjelmaa, jonka tavoitteena on laajentaa henkilökunnan osaamista ja tuoda inspiraatiota omaan työhön. Monihybriditapahtuman toteutti yhdessä SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksen kanssa Unique Entertainment / Mauno Ahonen tiimeineen. 

Lisätietoja:
Jaana Matikainen, johtaja, konseptit ja kehitys, jaana.matikainen@sok.fi,
puh.  050 388 163


Vuoden 2021 kaikki palkitut 

S-Boss 2021: Pasi Pekkanen, Original Sokos Hotel Seurahuone, Kotka & Original Sokos Hotel Vaakuna, Kouvola 

Paras Sokos Hotelli: Original Sokos Hotel Vaakuna, Rovaniemi 

Vuoden myyjä: Siiri Mark, Sales Team Lead, Original Sokos Hotel Viru 

Vuoden revenue managerit: Mari Turunen ja Maarit Hirvonen, Pohjois-Karjalan Osuuskauppa 

Vuoden onnellistajat: 
Susanna Hanhivaara-Paavola ja Jenna Liiti, Original Sokos Hotel Vaakuna, Hämeenlinna
Pekka Myllylä, Break Sokos Hotel Levi
Vilhelmiina Salonen, Taina Rein, Brenda Nkhoma, Katri Pennanen ja Anna Ruuskanen, Solo Sokos Hotel Paviljonki, Jyväskylä
Jaana Hämäläinen, Kymen Seudun Osuuskaupan myyntipalvelu

Vuoden 2021 parhaat asiakastyytyväisyyspisteet 

Hotellityyppien parhaat:
Original Sokos Hotel Vaakuna, Kouvola, Break Sokos Hotel Levi, Solo Sokos Hotel Vasilievsky, Pietari 

Paras hotelli:
Original Sokos Hotel Vaakuna, Kouvola 

Paras kokoushotelli:
Original Sokos Hotel Vaakuna, Kouvola 

Vuoden nousija:
Original Sokos Hotel Kupittaa, Turku 

Paras Mystery shopping -tulos:  
Solo Sokos Hotel Paviljonki, Break Sokos Hotel Levi, Original Sokos Hotel Vaakuna, Mikkeli


Sokos Hotels on 45 hotellista koostuva suomalainen hotelliketju. Ketjun neljä eri hotellityyppiä tarjoavat yksilöllisen hotellikokemuksen jokaiselle. Sokos Hotels on valittu Suomen vastuullisimmaksi, arvostetuimmaksi ja luotetuimmaksi hotelliketjuksi jo monena vuonna peräkkäin. Kaikilla Sokos Hotelleilla on Green Key -ympäristötunnus. www.sokoshotels.fi