19.02.2018

Smoothie toiveiden mukaan

Meille tuli asiakkaaksi helsinkiläinen perhe, johon kuului äiti, isä ja 10-vuotias tyttö. Vanhemmat tilasivat itselleen juotavaa ja menivät pöytään. Hetken kuluttua pikkutyttö tuli tilaamaan itselleen smoothien. Kysyin, onko hän koskaan tehnyt sellaista itse. Tyttö pudisti päätään. Annoin hänen rakentaa ja koristella juuri sellaisen juoman kuin halusi. Hymy tytön kasvoilla kertoi enemmän kuin sata sanaa! Lähtiessään hän tuli vielä halaamaan.
 
 

Punaviinitahrasta eroon

Meille tuli majoittumaan ulkomaalainen herra, joka tiedusteli Tuulalta mahdollisuutta saada pesetettyä punaviiniin tahriintuneet farkut. Hän oli lähdössä hotellista jo aikaisin seuraavana aamuna. Valitettavasti käyttämämme pesulapalvelu oli siltä illalta jo kiinni, mutta Tuula ehdotti, että hän pesisi housut kerroshoidon käyttämässä pesukoneessa. 
SOL:n Aaron haki farkut respasta ja laittoi ne pesukoneeseen, minkä jälkeen hän vielä kuivatti farkut kuivurissa. Tuula kävi viemässä puhtaat housut asiakkaan huoneeseen, suklaalevyn ja kortin kera. Herra oli tästä todella kiitollinen ja sanoi, ettei ole koskaan saanut missään yhtä hyvää palvelua.
 
Tuula & Aaron, Solo Sokos Hotel Paviljonki, Jyväskylä
 

Onnistuneet treffit

Olin tullut iltavuoroon ja menin palvelemaan treffeillä olevaa, jälkiruokaa odottelemassa olevaa pariskuntaa. Koska treffeihin kuului myös leffaelämys, jälkiruoalla alkoi olla jo kiire. Päätin ehdottaa heille, että mitäs jos he tulisivat syömään jälkiruoan elokuvan jälkeen kaikessa rauhassa. Pari innostui ajatuksesta, ja opastin heidät suoraan sisäkautta Finnkinon puolelle. Palattuani töihin, aloin miettiä, että voisin mennä heitä vastaan elokuvateatterille. En tosin tiennyt, milloin elokuva päättyy tai mitä elokuvaa he ylipäätään menivät katsomaan, mutta se selvisi henkilökunnan kanssa juttelemalla.
"Leffa oli hyvä ja koskettava tositarina lentokapteeni Sallysta. Suurin yllätys oli kuitenkin elokuvan jälkeen, kun tarjoilijamme Eveliina seisoi elokuvateatterin aulassa odottamassa meitä päästääkseen meidät taas takaisin oikotietä takaoven kautta Trattoriaan", kertoo pariskunta. "Jälkiruokakin oli erinomaista!"
 
 

Matkalle jäänyt matkalaukku

Eräs asiakas näytti sisäänkirjautuessaan hermostuneelta. Kollegani Ann kysyi, miten voisimme olla avuksi. Asiakas kertoi, että hänen matkalaukkunsa oli kadonnut lentokentällä. Lisäksi hän oli saanut huonoa palvelua, sillä kukaan ei ollut vaikuttanut olevan kiinnostunut hänen kadonneista matkatavaroistaan. 
Ann otti tilanteen haltuunsa. Hän otti asiakkaan yhteystiedot, rauhoitteli häntä ja kehotti rentoutumaan Wellness Clubillamme. Sitten hän otti yhteyttä lentokentän asiakaspalveluun ja selvitti, mikä kadonneen laukun tilanne on. Hän kirjoitti asiakkaan kertomuksen pohjalta valituksen, jottei jatkossa tapahtuisi enää epäammattimaisia tilanteita. Asiakkaan matkatavarat toimitettiin saman päivän aikana hotellille, ja asiakas oli erittäin kiitollinen yksilöllisestä palvelusta ja huolenpidosta.
 
 

Ikimuistoinen hääpäivä

Meillä oli Grill It -ravintolassa pariskunta syömässä ja juhlimassa 40 v. hääpäiväänsä. Apucoachit Henna salista ja Tatiana keittiöstä loihtivat heille ihanan jälkkärilautasen ja samppanjan kera onnentoivotuksen. Kuulemma tekivät pariskunnan hääpäivästä parhaimman ikinä. Kommentti apucoacheilta oli "En tiedä kummalle jäi parempi mieli, asiakkaille vai itselle!
 
 

Vielä vähän parempaa

Pariskunta toivoi mahdollisimman rauhallista huonetta, johon ei kuuluisi Yrjönkadun uimahallin remontin meteli. Mieleeni tuli yllättää heidät samalla huoneluokan korotuksella ja valitsin heille huoneen 11. kerroksesta ja näkymän merelle päin – poispäin rempasta. Asiakkaat olivat oikein ilahtuneita ja tyytyväisiä huoneeseensa.
 
Jenni, Solo Sokos Hotel Torni, Helsinki