Menu
SM Enduro Tahko
SM Enduro Tahko Kuva: Milla Vahtila

SM-Enduro Tahko

Moottorikelkkailun SM-Enduron kisakausi avataan Tahkolla

Kelkkakansan suosikkiviikonloppu koostuu lauantaina 12.2.2022 ajettavasta SM Enduron osakilpailusta sekä perjantain kaikille avoimesta koeajotapahtumasta, johon kokoontuu näytteilleasettajia, esittelijöitä ja tarvikemyyjiä. Tapahtumakeskus rakentuu aivan Tahkon ydinkeskustaan.

Viikonloppuna 11.-13.2.2022 järjestettävän tapahtuman vastuullisena järjestäjänä toimii savolainen kelkkailujoukkue Team Porokeisarit, yhteistyössä Lumi-Savon ja Pohjois-Savon Moottorikelkkailijoiden kanssa. Lauantaina ajettavaan SM Enduron 1. osakilpailuun odotetaan noin 200 kilpailijaa huoltojoukkoineen ja se on Suomen moottorikelkkailijat ry:n lajiliiton alainen osakilpailu.

"Perjantaina luvassa on koeajoja, lauantaina keskiössä on kilpailijatapahtuma. Mukavaa pöhinää on siis luvassa alueella koko viikonlopun ajan", kertoo tapahtumasta päävetovastuussa oleva, Team Porokeisareiden Jarno Sinevaara.

Moottorikelkkaenduro on luotettavuuskilpailu, jossa ajetaan siirtymä- ja maastokokeita. SM-kilpailuvaatimuksena on vähintään 2 maastokoetta, joiden yhteispituus on vähintään 70 kilometriä sekä tarvittavat siirtymät, jotka asettavat koetukselle niin kuljettajan kuin kelkan kunnon.  

Tapahtumakeskus Tahkon ytimeen

Tapahtumakeskus rakentuu aivan Tahkon ydinkeskustaan, Break Sokos Hotel Tahkon ja Ravintola Piazzan väliselle piha-alueelle, johon myös yleisön on helppo saapua. Kisatunnelma näkyy alueella perjantai iltapäivästä alkaen, jolloin luvassa on paitsi koeajotilaisuuksia ja messutunnelmaa, myös lauantain kilpailun katsastus.

Lauantain SM -osakilpailu käynnistyy kisakeskuksen tuntumasta klo 09 ja keskeisen sijainnin ansiosta yleisö pääsee seuraamaan kisatunnelmaa poikkeuksellisen läheltä. Lähtöjen lisäksi kuljettajia näkyy Tahkolla myös EK2 ja EK3 välisen huollon aikana sekä tietenkin maaliin tultaessa. Kilpailun erikoiskokeiden ja siirtymien sijainnit julkaistaan lähempänä kilpailua, mutta katselualueita pyritään rakentamaan myös reitin varrelle.

"Enduroa ei yleensä mielletä yleisölajiksi, mutta tällä kertaa pyrimme rakentamaan katselualueita siten että kilpailua pääsee seuraamaan lähietäisyydeltä", kertoo Jarno Sinevaara.

Kaikkien kilpailijoiden odotetaan olevan maalissa noin klo 16 mennessä.

Tapahtuman järjestämisessä on mukana vahvasti myös kilpailukeskuksena toimiva Break Sokos Hotel Tahko. "Kysyntää kelkkakilpailuille on Tahkolla ollut ja olemmekin innoissamme, kun saamme olla mukana tapahtuman järjestämisessä", kommentoi hotellinjohtaja Anna Hämäläinen. "Tahkon puitteet sopivat hyvin monenlaisten tapahtumien järjestämiseen ja osallistujat arvostavat alueen laadukasta palvelutarjontaa majoituksista ravintoloihin ja toimiviin oheispalveluihin", Hämäläinen jatkaa.

Myös Sinevaara on tapahtumanjärjestämisestä innoissaan. "Tahkon keskustassa ei ole järjestetty tämän kaltaista tapahtumaa pitkään aikaan, joten kelkkakansaa on odotettavissa alueelle paljon", hän kertoo.

Huoneet ja henkilöt


Poista Huone

Huone

Aikuisia

Lapsia (3-15 v)

Lapset 3-15v nukkuvat lisävuoteessa

Lapsia (0-2 v)


1
2
3
4
5
6
7
8
+ Lisää lapsia (0-2 v)

+ Lisää huone
Kirjautuneelle asiakasomistajalle vieläkin paremmat hinnat!
Saat edut käyttöösi kirjautumalla S-käyttäjätilillä verkkosivuillemme.
Kirjaudu sisään
Näin voit varata huoneita S-Card-asiakkaana sekä tarkastella ja päivittää omia tietojasi.