Menu
Suomen miesten salibandymaajoukkue Break Sokos Hotel Flamingossa
Miesten salibandymaajoukkue

Salibandyliitto liikuttaa vastuullisesti

Sokos Hotelleissa iloitaan vuosi sitten alkaneesta sporttiyhteistyöstä Salibandyliiton kanssa. Suomen vastuullisimmassa hotelliketjussa arvostetaan erityisesti Salibandyliiton vastuullisuustyöskentelyä, joka näkyy liiton toiminnassa monin tavoin – koululaisten liikuttamisesta pelaajien opiskelujen tukemiseen ja syrjinnän vastaiseen toimintaan.Salibandyä harrastaa Suomessa noin 350 000 henkilöä, lisenssinhaltijoita on 50 000.

"Liikutamme lähes jokaista koululaista Säbäkipinän kautta ja tuemme sitten lajin pariin löytäneiden pelaajien polkua läpi opiskelujen ja aina ammattiin asti. Yritys- ja kouluyhteistyöt ovat meille näin ollen hyvin tärkeitä", kertoo Salibandyliiton kaupallisten asioiden päällikkö Timo Toivonen. "Opiskelu kulkee yhä useammin pelaamisen rinnalla ja olemme todella ylpeitä tästä yhteiskuntavastuullisesta näkökulmasta, josta saamme myös paljon kiitosta."

Hotelliyhteistyöllä tuetaan pelaajia

Yksi Salibandyliiton yritysyhteistyökumppaneista on Sokos Hotels -ketju. "Tämä on Salibandyliitolle merkittävä kumppanuus, sillä hotelliöitä, kokouksia ja virkistystapahtumia on paljon. Maajoukkueelle majoittava hotelli on joukkueen levon varmistaja, ravitsija ja jälkihuoltaja – tärkeä osa kisamenestystä. Hyvä vuode, moneen taipuvat tilat, laadukas ruoka; hotelli huolehtii pelaajistamme monin tavoin."

"Vaikka hinta on tärkeä, joustavuus ja ratkaisuhenkinen asiakaspalvelu pelaavat isoa roolia yhteistyössä. Yhteyshenkilömme Daniel Sharsan on itsekin lajin harrastaja, joten hänen on helppo ymmärtää meidän tarpeemme ja olla tukena", Toivonen kiittelee.

"Sporttiklubiin kuuluminen on meille vielä vähän uutta. Näen sen niin, että juna kulkee molempiin suuntiin. Hotellit voivat houkutella liikematkustajia paikalliseen salibandyotteluun, me puolestamme kannustamme seuroja Sporttiklubin aktiiviseen hyödyntämiseen."

Suomi pelaa salibandyn huipulla, Sveitsin tuliaisina MM-pronssia

Salibandyn miesten 14. MM-turnaus pelattiin Sveitsissä 5.-13.11.2022 ja kotiin tultiin tälläkin kertaa MM-mitalin kanssa.

"Kisaan lähdettiin kullan kiilto mielissä. Se on nelinkertaiselle maailmanmestarille ainoa lähtökohta. Joukkueemme teki paljon töitä ennen kisoja, mutta pelipaikalla koettiin sitten turbulenssia muun muassa sairastapausten vuoksi. Kasvutarina jäi näissä kisoissa puuttumaan ja se pieni onni uupumaan. Joukkueemme pelasi kuitenkin hyvät kisat ja kotiin palattiin pronssimitalin kanssa", Toivonen summaa.

Alkuvuosi 2023 käynnistyy huippusäbän merkeissä sekin, kun Lempäälän Ideaparkissa pelataan seurajoukkueiden Champions Cup 7.-8. tammikuuta. Mukana ovat Suomen, Ruotsin, Tsekkien ja Sveitsin parhaat naisten ja miesten joukkueet. Toivosen mukaan jalkeilla on kaikkien aikojen seurajoukkuepelit Suomessa.

Salibandyn pääsarjatason, F-liigan, runkosarjapelit jatkuvat maaliskuulle 2023, jonka jälkeen alkavat playoffit ja putoamiskamppailut. Sokos Hotels palkitsee joka kuukausi F-liigan parhaan nais- ja miespelaajan. "Suomen arvostetuimpana hotelliketjuna haluamme nostaa salibandyn pääsarjan arvostetuimmat pelaajat esille ja palkita heidät kaukalossa tapahtuvista hyvistä suorituksista", kertoo S-ryhmän hotellien asiakkuuspäällikkö Daniel Sharsan.

Sokos Hotels onnittelee maajoukkuetta marraskuun ikimuistoisista urheiluhetkistä ja toivottaa paljon onnea tulevan vuoden koitoksiin!