Menu

S-ryhmän hotellit ja ravintolat toivottavat kesätyöntekijät tervetulleiksi!

S-ryhmä kokonaisuutenaan työllistää noin 15 000 kesätyöntekijää. Savonlinnan Original Sokos Hotel Seurahuoneella ensimmäiset kausityöntekijät ovat jo aloittaneet. Vuoden vilkkain sesonki on edessä, joten perehdytys halutaan käynnistää ajoissa. Talossa iloitaan uusista kollegoista, kuten koko S-ryhmässäkin.

Sokos Hotelleissa, Radisson Blu Hotelleissa ja S-ryhmän ravintoloissa kesätyöntekijät palvelevat asiakkaita niin hotellin vastaanotossa ja kerroshoidossa kuin keittiö- ja tarjoilutehtävissä. Töitä riittää Helsingistä Leville saakka.

"Olemme iloisia jokaisesta uudesta työntekijästä! On ollut hienoa huomata, että alallemme on kiinnostusta haasteellisen poikkeusajan jälkeenkin. Osalla kesätyöhön tulevista ei ole vielä työkokemusta, mutta sitäkin suurempi into oppia. Samassa tilanteessa ollaan kaikki oltu joskus. Silloin oli tärkeää, että kollegat pitivät huolta ja asiakkaat olivat ymmärtäväisiä", SOK Matkailukaupan konsepti- ja kehitysjohtaja Jaana Matikainen sanoo.

 

"Hauskaa, että Seurahuoneelle tulee tänä vuonna työhön äidinkielenään niin kreikkaa, venäjää, ukrainaa, englantia kuin espanjaakin puhuvaa sesonkiapua", vuoropäällikkö Ville Tunturila Savonlinnan Seurahuoneelta toteaa. "Sisäinen työkieli on nyt ensi kertaa meillä kaikilla englanti."

"Vakituiselta henkilökunnalta perehdytys vaatii hieman vaivannäköä, mutta tuoreita työkavereita odotetaan innolla joka kesä! Uudet silmät tuovat tullessaan freesejä näkemyksiä hotelli-ravintolan toimintaan. Me puolestaan lupaamme kouluttaa heistä huipputekijöitä. Heinäkuu on Savonlinnassa vilkas sesonkikuukausi, joten kesätyöntekijöille riittää varmasti reilusti työtunteja. Kesätyöntekijöille on tarjolla kannustavan johtamisen lisäksi myös S-ryhmän hyvät henkilöstöedut", Tunturila lupaa. 

 

Pietarista Savonlinnaan muuttanut Daniil Pastukhov löytyi rekrytointifirman kautta. Takana on nyt kaksi viikkoa kesätyötä Seurahuoneen kuuluisalla Muikkuterassilla. Ravintola-alan kokemusta omaavan miehen yllätti rentous niin työporukan kesken kuin palvelutavassa. "Olen työskennellyt aiemmin isoissa kansainvälisissä hotelleissa, joissa työkulttuuri oli paljon virallisempaa. Täällä oma persoona saa näkyä, ja työkaverit ja asiakkaat ovat olleet todella ystävällisiä."

Perehdytys saa kiitosta sekin. "Esihenkilöt kävivät heti työsuhteen alussa läpi talon tilat ja tavat, koemaistoimme myös kaikki listan annokset. Aika varmalta pohjalta lähdin ensimmäisiin työvuoroihini. Ainoat haasteeni ovat oppia vähän suomea, jotta voisin palvella asiakkaita heidän äidinkielellään.  Sekä nyt käynnissä oleva juomien myyntikisa, jonka haluaisin voittaa", Daniil naurahtaa. 

 

Tervetuloa kesätyöntekijät – kollegoiden onnellistettavaksi ja asiakkaiden onnellistamista oppimaan!