Menu
Kesäinen Helsinki

Poimi ryhmämatkavinkit Helsingin kesään

Mari Somero toimii Helsingin kaupungin matkailuneuvonnan tiimipäällikkönä. Aleksanterinkadun ja Kauppatorin neuvontapisteillä saattaa kesäisin piipahtaa jopa tuhat matkailijaa päivässä. Matkailuneuvojilla ei sormi mene suuhun kiperissäkään kysymyksissä, vaan apua saa, ja vinkkejä löytyy joka lähtöön. Lue tästä Marin tiiminsä kanssa keräämät ryhmämatkavinkit Helsingin kesään 2023.

 

"Helsinki on tapahtumia täynnä! Kesä käynnistyy 12. kesäkuuta vietettävällä Helsinki-päivällä. Helsingin Juhlaviikkoja vietetään sitten elokuussa. Legendaarinen Huvilateltta musiikkitapahtumineen laajentuu nykyään koko Huvilarantaan tarjoten yleisölle ruokaelämysten lisäksi myös maksuttomia keikkoja ja muuta ohjelmaa.

Kuvataidetapahtuma Helsinki Biennaali 2023 avautuu kesäkuussa ja jatkuu aina syyskuulle saakka. Tänä vuonna esillä on paljon ulkoteoksia, joten tapahtuma on ryhmillekin entistä saavutettavampi. Näyttely käsittelee hyvin ajankohtaista teemaa: se haluaa ottaa kantaa ratkaisemattomilta vaikuttaviin ongelmiin. Tapahtuma sijoittuu Vallisaareen, Helsingin taidemuseoon ja muihin kohteisiin kaupungissa.

 

Helsingin taidemuseotarjonta on todella monipuolinen. Suomen rakastetuimpiin taiteilijoihin kuuluvan Albert Edelfeltin näyttely avautuu Ateneumissa toukokuun 2023 alussa, tästä tulee varmasti menestys! Tom of Finlandin teokset ovat esillä Nykytaiteen museo Kiasmassa 28.4. alkaen. Maanalainen museo Amos Rex taas esittelee nuorten tekijöiden taidetta ja visuaalista kulttuuria Generation 2023 -näyttelyssään.

 

Saarihyppely tarjoaa hauskan tavan tutustua Helsingin saaristoon. Vallisaaren ohella kannattaa seikkailla Suomenlinnan merilinnoituksessa ja Lonnan saarella. Lonnassa on todella hyvä ravintola ja mahdollisuus rentoon saunomiseen. Kaikkiin kohteisiin pääsee Kauppatorilta risteillen.

 

Suosittelisin myös matkailemaan metrolla ja tutustumaan uusiin alueisiin. Länsimetrolla pyrähdetään Espoon rantaraitille ja Tapiolan kulttuuriympäristön. Idässä nautitaan kesäpäivistä Vuosaaren Aurinkorannalla tai meloen Itä-Helsingin saaristossa. Natura Viva järjestää opastettujakin retkiä Kallahden niemellä.

Ajankohtaisia Helsinki-vinkkejä päivittyy koko ajan Myhelsinki.fi -sivustolle, ja meidän matkailuneuvontaan Aleksanterinkadulle ovat matkailijat aina tervetulleita kyselemään lisää", Mari Somero kehottaa.