Pohjoiskansojen erikoisruoat Pietarin Repin-ravintolassa!

Tänä keväänä ravintola Repinissä on tarjolla uusi ruokalista. Isoin innoittaja siihen on ollut pohjoinen keittiö, jonka erityispiirteitä ovat raikkaus, puhtaat maut ja perinteiset Pohjolan reseptit.

Metsäsienten ja neulasten tuoksut, punalohet sekä merikissat, perinteiset kermapiirakat, lakkojen ja karpaloiden maut… Uuden päivitytyn menun perustana ovat perinteiset karjalaisten, permiläisten, suomalaisten ja erityisesti lappilaisten rakastamat reseptit.

Kokki Maxim Iudin on esitellyt pohjoisen keittiön taidetta kaikessa monipuolisuudessaan ja toisaalta niukkuudessaan, mutta silti niin täydellisinä yhdistelminä. Ehdottomasti maistettavia helmiä ovat haudutettu hirven lihaa tai paistettua merikissaa spelttivehnällä ja kotitekoisella tyrnihillolla. Täynnä kalaa olevat kirkkaat ja hiljaiset järvet sekä Pohjolan joet muistuttavat kalakeitto kuhalla ja paistettu punalohi parsalla ja kerma-katajakastikkeella.

Jälkiruoat ovat myös perinteisiä Pohjolan makuja: kataja pannacotta sekä rahkapulla puolukalla ja karpalolla tarjoiltuna vaniljajäätelön kanssa. Nämä herkut kunnioittavat lämpimiä muistoja kokin lapsuudesta. Hänkin on saanut reseptinsä perintönä isoäidiltään.

Uuden menun luoneen Maxim Iudin mielestä on jäänyt aivan liian vähäiselle huomiolle:

Pohjolan annokset ovat yksinkertaisia ja lyhytsanaisia. Kuitenkin tämä yksinkertaisuus on harhaanjohtavaa, sillä se paljastaa kaikkien makujen täydellisyyden sekä makuyhdistelmien toimivuuden heti ensinäkemällä. Eurooppa on muutenkin lainannut monia asioita pohjoisesta keittiöstä, mutta lisännyt niihin lukemattomia kastikevariaatioita ja mausteita. Meillä ei ole tyypillisesti kastikkeita, sillä ne on korvattu marjoilla ja hilloilla. Pohjoisessa keittiössä ei ole myöskään miltei ollenkaan mausteita, perustana on ruuan oma maku, oikea keittotapa ja tarjoilu tuoreena ja maukkaana. Ugrilaista keittotapaa sen kodin sydämessä – Minulle on tärkeää välittää tämä kotoisa ja lakoninen tunne ilman väkipakottamista.

Voit tutustua menuun täällä:
 

Yhteystiedot:

Pohjoisen keittiön ravintola "Repin"

Pietari, 8-linja V.O., 11-13

+7 812 335 2294

repin.vas@shotels.ru

Avoinna: maanantai – sunnuntai klo 12:00- 23:00