Menu

Päälliköt kodikkaan tunnelman takana

Iisalmen Original Sokos Hotel Koljonvirrasta löytyy huikea päällikkökaksikko, josta kumpainenkin on viihtynyt talossa jo neljä vuosikymmentä. Kodikas tunnelma, hyvä työyhteisö ja työn mielekkyys ovat pitäneet naiset Koljonvirran palveluksessa lähes koko heidän työuransa ajan. Nyt ravintolapäällikkö Tarja Rönkkö ja keittiömestari Ritva Hukkanen ovat innoissaan hotellin kesällä 2023 valmistuvasta isosta uudistuksesta.

"Tästä tulee Iisalmen ykköshotelli ja koko Pohjois-Savon parhaita! Meidän lämminhenkinen tunnelmamme ja sydämellinen palvelumme saavat jatkuvasti kiitosta, nyt saadaan vielä puitteet kuntoon", Rönkkö ja Hukkanen toteavat innostuneina.

Pitkän työuran taustalla hyvä työyhteisö ja luotettava työnantaja

 

Tarja Rönkkö aloitti Original Sokos Hotel Koljonvirrassa 40 vuotta sitten, harjoittelijana juuri avatussa Rossossa. "Työnkuvani on vaihdellut monesti vuosien mittaan. Olen tyytyväinen siihen, että täällä on päässyt kouluttautumaan ja etenemään. Ja työyhteisö on ihan huippu, kuten meidän asiakkaatkin", Tarja Rönkkö kehuu työpaikkaansa hotelli Koljonvirran ravintolamaailmaa.

"Iisalmen Rosso on lämminhenkinen ravintola, jonne on helppo tulla, myös sen keskeisen sijainnin vuoksi. Palvelu meillä on rentoa ja leppoisaa, täällä ollaan kuin yhtä perhettä. Ruokatuote on hyvä ja lista laaja. Ja Rosson tunnettuus tietysti kova. Kokonaisuutta täydentää O'Nelly's ja Hesburger", ravintolapäällikkö kuvaa.

Ritvan ura on monipuolinen sekin. "Aloitin työt hotelli Koljonvirrassa 39 vuotta sitten. Tulin suoraan ammattikoulusta, ensin keittiöapulaiseksi ja siitä eri vaiheiden kautta nykyiseen työhöni keittiömestariksi. Tykkään todella paljon työstäni ja työyhteisöstämme, meillä on paljon moniosaajia. Minulle on merkityksellistä myös se, että Osuuskauppa PeeÄssä on luotettava työnantaja, joka tarjoaa hyvät eväät motivoivaan työhön", Ritva Hukkanen toteaa.

"Tämä on meille molemmille varmasti elämäntapa ja intohimotyö. Vapaalla lataan akkuja uimalla, luonnossa liikkumalla ja kissojen kanssa touhuamalla", Hukkanen kertoo. Rönkkö taas sanoo rentoutuvansa maalaamalla, käsitöitä tehden ja liikuntaa monipuolisesti harrastamalla.

Hotelli Koljonvirta uuden edessä

 

"Monet asiat ovat tietysti vuosien varrella muuttuneet. Suurin muutos näiden 40 vuoden aikana on kyllä nykyinen uudistuksemme. Esimerkiksi keittiö muuttuu täysin. Uusi pizzauunimme paistaa pitsat 500 asteessa, jolloin niihin tulee autenttisen italialaisen pizzan tuntu. Ja laavakivigrilli on loistava laite, jolla saadaan lihaan ja kalaan aito savun ja grillin maku", keittiömestari Hukkanen kertoo.

Molemmat naiset arvostavat sitä, että ovat saaneet olla uuden suunnittelussa mukana ja voineet vaikuttaa varsinkin laiteratkaisuihin, vaikka sisustussuunnittelu on ollut vahvasti suunnittelija Jaana Ekmanin käsissä.

"Rosson ja Hesburgerin kokonaisuudesta tulee oikein kutsuva, valoisa, vehreä ja rustiikkisen kodikas. Ja kesällä avautuvasta isosta terassista todella hieno. Jatkossa satsaamme siihen, että Rosso on avoinna vuoden jokaisena päivänä, joulu ja juhannus mukaan lukien", Tarja Rönkkö lupaa.

Kesällä valmistuvia täysin uusia hotellihuoneitakin parivaljakko on päässyt ihailemaan. 

"Niistä tulee upeat: kokonaisuus on rauhoittava, tyylikäs, vihreä ja luonnonläheinen. Sisustuksessa on käytetty paljon puuta ja metsäinen maisematapetti luo huoneisiin hienoa tunnelmaa", Rönkkö ja Hukkanen kertovat ihastuneina.

Hotelliuudistuksen valmistuminen lähenee, uudet ravintolat avautuvat 27.4. "Jännittää hyvällä tavalla, lähinnä uudet tavat toimia ja se, miten asiakkaat ottavat uuden Koljonvirran vastaan", Tarja ja Ritva toteavat yhdestä suusta.

"Mutta niin hieno talosta tulee, että ei meillä varmasti tule vieläkään kiire täältä pois", naiset nauravat ja toivottavat matkailijat tervetulleiksi kesäiseen Iisalmeen.

**

Original Sokos Hotel Koljonvirran iso uudistus valmistuu kokonaisuudessaan kesällä 2023, uudet ravintolat ovat nyt auki. Uudistuksen valmistuttua hotellissa on 88 huonetta, kolme ravintolaa, viihtyisät saunatilat ja kokouskabinetti. Täysin uudet huoneet ovat jo myynnissä ja asiakkaiden käytössä 6.7.2023 alkaen. Sisustussuunnittelusta vastaava Jaana Ekman Visionary Design Partners Helsingiltä on luonut uudesta Koljonvirrasta moniaistisen ja raikkaan kokonaisuuden, jossa kaupunkia ympäröivän luonnon rauhoittava vaikutus on tuotu sisätiloihin saakka.

Hotellia operoiva Osuuskauppa PeeÄssä investoi jättimäiset 28 miljoonaa euroa Pohjois-Savon matkailun kehitykseen lähivuosina.