Menu
Original Sokos Hotel Puijonsarvi uudistuu

Original Sokos Hotel Puijonsarvi uudistuu

Kuopion Original Sokos Hotel Puijonsarvea on uudistettu vaihe vaiheelta viimeisen kuuden vuoden ajan. Nyt ovat vuorossa päärakennuksen huoneet (164 kpl), joiden uudistustyöt alkoivat marraskuun lopulla 2022 ja valmistuvat kesäsesonkiin 2023.

"Päärakennuksen huoneiden valmistuttua tulevat koko talon kattaneet uudistustyöt päätökseen ja saamme tarjota ajassa tyylikkäästi elävän savolaisen hotellielämyksen vieraillemme. Tavoitteenamme on pysyä jatkossakin itäisen Suomen ykköshotellina niin laadulla kuin määrällä mitattuna", lupaa hotellinjohtaja Johanna Väätäinen.

Päärakennuksen huoneiden sisustussuunnittelusta vastaa helsinkiläinen Franz Design Oy, joka kertoo luovansa hotellihuoneisiin kuopiolaisuuden ilmentymiä kiinnostavalla tavalla.

"On ollut hienoa uppoutua legendaarisen hotelli Puijonsarven tarinoihin ja sitä kautta kuopiolaisuuden ytimeen, joista kumpuavia tarinoita olemme nostaneet suunnittelun lähtökohdiksi. Tuomme huoneisiin paikallisen musiikin ja tanssin eri muotoja sekä rohkean tummaa tunnelmallisuutta", kertoo suunnittelija Johanna Alaraasakka Franz Designilta.

Päärakennuksen huoneiden pinnat ja kalusteet vaihtuvat uusiin. Valaistukseen ja tunnelmaan panostetaan erityisen paljon. Myös talotekniikkaan tehdään merkittäviä parannuksia äänieristyksen, ilmanvaihdon ja turvallisuuden osalta. Lisäksi hotellin pääsisäänkäynti sekä päätalon puoleinen julkisivu uudistuvat.

Hotelli on päärakennusta lukuunottamatta avoinna normaalisti uudistustöiden ajan

Päärakennuksen uusitut huoneet otetaan asteittain käyttöön huhtikuulta 2023.

Original Sokos Hotel Puijonsarvi, Kuopio

  • neljä huoneosiota: Tanssii ja soi -siipi (uusittu 2016), jugendosa (uusittu 2017), Maaherrankadun siipi (uusittu 2021) ja päärakennus (uudistus valmis kesällä 2023)
  • jatkossa yhteensä 294 huonetta, joista osa uusia perhe- ja kimppahuoneita
  • kaksi ruokaravintolaa, aamiais- ja tapahtumatila, 15 monimuotoista kokoustilaa, saunaosasto, kuntosali

Osuuskauppa PeeÄssä investoi seuraavan kahden vuoden aikana 28 miljoonaa euroa kolmen hotellinsa kehitykseen. Puijonsarven lisäksi Iisalmen Original Sokos Hotel Koljonvirta ja Break Sokos Hotel Tahko uudistuvat. Kehitystyö on osa Osuuskauppa PeeÄssän strategiaa, jossa se haluaa toimia Pohjois-Savon matkailusektorin kasvuveturina. Lue lisää investoinneista täältä.

Lisätietoja:

Johanna Väätäinen, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Puijonsarvi, Kuopio, puh. 050 5174801, johanna.vaatainen@sok.fi