NuQ Treff -festivaali 23.-26. toukokuuta Tallinnassa
NuQ Treff -festivaali 23.-26. toukokuuta Tallinnassa
25.04.2019

NuQ Treff -festivaali 23.-26. toukokuuta Tallinnassa

NuQ Treff -festivaali näyttää tiiviissä muodossa, mikä maailman visuaalisessa teatterissa on juuri nyt ajankohtaista. Tallinnan Sokos Hotellit suosittelevat lämpimästi festivaalia, jossa on luvassa nähtävää sekä lapsille ja nuorille että aikuisille: ajankohtaisinta ilmaisua nukke-, esine- ja visuaalisen teatterin aloilta, pyrkien innostavaan vuoropuheluun muodon ja sisällön välillä, vaalien perinteitä ja hakien innovaatioita.

Luvassa on kansainvälisesti tunnettuja esiintyjiä sekä NUKU-teatterin korkeatasoista omaa tuotantoa. Alan ammattilaisille festivaali on myös kohtauspaikka, joka tarjoaa tapaamisia käytännön työpajoissa ja keskusteluja festivaaliklubissa.

Neljän päivän aikana nähdään 22 ohjausta 12 maasta: Ranskasta, Venäjältä, Sloveniasta, Israelista, Englannista, Suomesta, Puolasta, Liettuasta, Bulgariasta, Belgiasta, Saksasta ja Virosta. Esityksiä on 41 kappaletta.

Ranskan, Venäjän ja NUKU-teatterin ohjelmista on koottu erilliset kokonaisuutensa. Tapahtumaan sisältyy työpajoja vieraille, ja mestariluokka näyttelijöille. Lisäksi järjestetään eurooppalaisten visuaalisen teatterin asiantuntijoiden yhteinen seminaari, joka pyrkii löytämään vastauksen kysymykseen "Mikä on visuaalinen teatteri?".

"Teatteri on elävää, jos se kykenee kääntämään aikaisemmat kokemuksensa ja tulevaisuuden visionsa teatterikieleksi, joka puhuttelee modernia katsojaa. Se voi puhua sisältönsä syvyyden tai yllättävän muotonsa avulla tai niiden yhdistelmänä. NuQ Treff tarjoaa loistavan tilaisuuden saada yleiskuva visuaalisen teatterin nykytilasta maailmalla," NuQ Treff -festivaalin taiteellinen johtaja Leino Rei sanoi.

HUOM! Kaikki esitykset ovat joko englanninkielisiä tai varustettu englanninkielisillä teksteillä.

Lasten ohjelmassa on myös sanattomia esityksiä.

Festivaalin infokeskus:

NUKU teatteri ja museo

Lai 1/Nunne 4, Tallinna

kassa +372 6679 555

e-post kassa@nuku.ee

http://www.nuku.ee/en/festival