© Visit Turku
15.07.2019

Mitä tehdä Turussa

FOOD WALK

Osta Food Walk -etukortti ja tee maisteluretki turkulaiseen ruokakulttuuriin. Kierrokseen kuuluu ennakkoon määritellyt ruoka-annokset. Suositulla kierroksella pysähdytään viidessä vapaavalintaisessa ravintolassa kolmen päivän aikana. Kurkkaa ravintolavaihtoehdot ja suunnittele makumatkasi tästä.
Food Walk –etukortit myynnissä TurkuTouringin palvelupisteessä sekä verkkokaupassa www.visitturku.fi.

 

WALO ROOFTOP BAR

Pysyttele "toispuol jokke" ja suuntaa Turun ensimmäiseen kattobaariin Walo Rooftop Bariin. Wiklundin 9. & 10. kerroksen kattobaarista on upeat näkymät Turun kattojen ylle. Poikkea matkalla myös mielenkiintoisessa Turun Kauppahallissa, jossa Wanha Turku -kauppa on erikoistunut matkamuistoihin. Shoppailijoille suosittelemme mm. Wiklund -keskusta, sekä kauppakeskus Hansaa. Kumpainenkin sijaitsee Kauppatorin laidalla.

 

 

RUISSALO

Ainutlaatuisen luontonsa ja kulttuurihistoriansa ansiosta mielenkiintoinen Ruissalon saari sijaitsee aivan Turun edustalla. Entisen Turun linnan hovin metsästyssaaren nähtävyyksiä ovat mm. 1800-luvun pitsihuvilat, Honkapirtti ja Kasvitieteellinen puutarha. Monipuolisesta luonnosta ja kävelyreiteistä saat lisätietoa Opastuskeskus Tammenterhosta. www.turku.fi/tammenterho

 

TALVIUINTI

 

Talviuinti on kokeilemisen arvoista. Sanotaan että talviuinti lisää onnellisuushormonien, kuten dopamiinin ja endorfiinin tuotantoa. (Olisiko tässä vastaus siihen, miksi suomalaiset ovat niin onnellista kansaa?)Se myös virkistää näin harmauden keskellä.  Sen on sanottu myös lievittävän kipuja ja ennen kaikkea rentouttavan lihaksia. Kurkkaa tästä missä kaikkialla voit tätä kokeilla :

 

KUHANKUONO - Retkeilyreitistö

Retkeilyreitistö kivenheiton päässä Turusta. Seudullinen joukkoliikenne Föli liikennöi Kuhankuonolle Kurjenrahkan kansallispuistoon 20.4.-1.11.2020. Kuhankuonossa on tarjolla yhdeksän opastettua rengasreittiä laavu- ja nuotiovarusteineen,  aina 2 kilometrin Karpalopolulta 30 kilometrin Vajosuon vaellukseen. Föli-matkan hinnalla (3€) pääsee Kuhankuonolle asti lauantaisin ja pyhäisin sekä koulujen kesäloman ajan myös arkisin. Kuhankuonon retkeilyreitistöön voi tutustua ennakkoon Kuhankuonon nettisivuilla www.kuhankuono.fi.

 

Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone
Humalistonkatu 2, Turku