Menu
Viikinsaari, Tampere.
Laukontorilta pääsee kesällä päivittäin laivalla Viikinsaareen. Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere.

Mitä tehdä Tampereella? – Vinkit lapsiperheille

Tampereella on paljon mielenkiintoisia ja lapsiystävällisiä kohteita. Tässä on neljä suosittua kohdetta lapsiperheille Tampereella vuonna 2023:

1. Särkänniemi

 

Mitä on kesä ilman Särkkää? Särkänniemi on Tampereen yksi suosituimmista vetonauloista, joka tarjoaa monipuolista viihdettä koko perheelle. Siellä on yli 30 erilaista laitetta, Koiramäen eläinpuisto, akvaario, lukuisia pelejä ja muita huvituksia. Lisäksi huvipuistossa on Tampereen maamerkki: Näsinneulan näkötorni.

2. Pyynikin alue


Pyynikin alue sijaitsee vain lyhyen matkan päässä Tampereen keskustasta ja se pitää sisällään paljon kivaa nähtävää ja tekemistä: Pyynikin harjulla sijaitsee Pyynikin näkötorni, jonka alakerran kahvilasta saa maailman parhaita munkkeja. Harjun ympäristössä risteilee eri mittaisia polkuja, joista aukeavat upeat näkymät Pyhäjärvelle, Näsijärvelle ja Pyynikin metsiin. Myös Koulukadun minigolf löytyy täältä. Alueelta löytyy myös Tampereen suosituin ranta: Pyynikin uimaranta on matala hiekkaranta, joka sopii mainiosti lapsiperheille.


3. Museokeskus Vapriikki


Vapriikki on palkittu ja monipuolinen museokeskus, jossa on paljon nähtävää ja koettavaa kaiken ikäisille. Museossa on useita pysyviä näyttelyitä kuten: luonnontieteellinen museo, Suomen jääkiekkomuseo, Suomen pelimuseo ja kivimuseo, sekä lukuisia vaihtuvia näyttelyitä, joissa voi tutustua esimerkiksi historiaan, tiedeaiheisiin ja kulttuuriin. Näyttelyissä on paljon kiinnostavaa nähtävää ja interaktiivista sisältöä ja täällä saa helposti vierähtämään koko päivän.


4. Tampereen katujuna

Ottakaa koko Tampere haltuun! Katujuna tarjoaa noin 50 minuutin kaupunkikierroksen, jonka kohteissa voit jäädä pois ja tulla uudestaan myöhemmin kyytiin, sillä lippu on voimassa koko päivän. Lähdöt tasatunnein Hotelli Ilvekseltä klo 11 alkaen, viimeinen kierros alkaa klo 17.

 

Muuta kivaa nähtävää:

  • Viikinsaari
  • FlowPark Varala -seikkailupuisto
  • Tampereen maauimala
  • Muumimuseo
  • Irti Maasta -sisäkiipeilypuisto
  • Kissakahvila Purnauskis
  • Tampereen Pieni Lelukauppa
  • Trampolin Park Wild