Menu
Hotelli Oulu Arina loma viikonloppu
Zip line -vaijeriliuku Nallikarin rannassa

Mitä tehdä Oulussa, hotellilaiset vinkkaavat

Henkilökunta suosittelee

Oulu on meidän rakas kotikaupunkimme. Oulu ja sen lähialueet tarjoavat vaikka mitä tekemistä, ja alueen vetovoima perustuu juuri sen monipuolisuuteen. 

VisitOulun upeat videot näyttävät Oulun lisäksi, mitä lähialueilla on tarjota. Käy reissu Rokualla ja Hailuodossa näiden linkkien takaa: 

Oulu -video

Rokua -video

Hailuoto -video

Hupisaaret ja Ainolanpuisto

Ihan hotellimme lähellä on vehreä ja kaunis Hupisaarten alue ja  Ainolanpuisto. Ihan kuin "sentral parkki"  New Yorkissa, ihana paikka kaupunkilaisille ja vierailijoille päästä joenrantaan ja lähelle luontoa. Hupisaaret koostuu kymmenistä pienistä Oulujoen suiston saarista ja puistoista. Siellä on kauniita  valkoisia puusiltoja purojen yllä ja romanttisia puiden lehvistöjen ympäröimiä polkuja.  Hupisaarilta löytyy tilaa viettää piknikkiä, iso ja hieno leikkipuisto lapsille sekä viihtyisä kahvila puutarhan ympäröimänä. Alueelta löytyy myös Suomen pisin kalatie, josta pääsee katsomaan ikkunan läpi lohien nousua Oulujokeen.

Ainolanpuiston vieressä kohoaa Pohjois-Pohjanmaan museo, mistä löytyy mielenkiintoisia vaihtuvia näyttelyitä alueen historiasta. Museon kestosuosikki, kaikkien lasten ja lastenmielisten  pienoismallinäyttely iki-ihanasta Koiramäen väestä on pitänyt pintansa vuodesta toiseen.

Hailuoto ja lossimatka

Hailuoto on ainutlaatuinen saari Oulun lähellä. Tärkeintä ei ole päämäärä vaan matka, ja tämänkin saariretken kruunaa jännittävä lossimatka mantereelta. Talvisaikaan suuri lautta halkoo jäätä jäänmurtajan tavoin, ja korvia huumaava pauhu on mahtipontista kuultavaa.

Hailuoto on tunnettu ainutlaatuisesta luonnostaan ja kansallismaisemastaan. Saari sinänsä on nähtävyys. Jääkauden jälkeisen maankohoamisen seurauksena saari alkoi syntyä vajaat 2000 vuotta sitten, ja se kasvaa edelleen noin yhden senttimetrin vuodessa. Hiekka, tuuli, meri ja ihmiset ovat muokanneet saaren nykymuotoonsa.

Hailuotoon pääsee bussilla numero 59 Oulun keskustasta. Saarella on monipuolisesti palveluita ympäri vuoden. Saarella voi liikkua itsenäisesti retkeilypoluilla, katsella nähtävyyksiä ja rantoja. Hailuodon läntisessä päässä Marjaniemessä on vanha majakka (1871), interaktiivinen luontonäyttely ja upeat rannat. Kniivilän museossa voi tutustua Hailuodon historiaan. Saari on bongaajien lintuparatiisi. Lintuja voi katsella lintutorneista, rannoilla ja metsissä.

Pyörällä baanalle

Oulu kuuluu Suomen pyöräilykaupunkien aatelistoon. Kaupungissa risteilee yli 600 kilometriä kevyen liikenteen väyliä, jotka vievät matkailijan kätevästi Oulun nähtävyyksien äärelle. Suuntaa pyörän ohjaustanko esimerkiksi Hietasaaren, Ainolanpuiston ja Linnansaaren läpi kulkevalle Merelliselle reitille. Talvipyöräily on Oulussa voimissaan, ja pyöräteitä hoidetaan hyvin. Pyöräillä kannattaa vaikkapa Hietasaarille ja Nallikariin, Pohjolan Rivieran kilometrin pituiselle hiekkarannalle. Alueelta löytyy tekemistä kaikille  - kesällä Vauhtipuisto lapsille, heppahulluille Ponipiha, minigolfia tai muuta sporttia Nallisportissa ja paljon ulkoilureittejä. 

Lisätietoja ja pyöräilykartat  http://www.ouka.fi/oulu/kadut-kartat-ja-liikenne/kevyt-liikenne ja  http://www.nallikari.info/

Turkansaari

Turkansaari on tunnelmallinen suojelukohde kaupungin laitamilla.  Sinne kannattaa mennä veneellä kaunista Oulujokea pitkin, mutta myös pyörällä ja autolla pikkusaarelle pääsee.  Turkansaaren ulkomuseossa voi tutustua vanhoihin elinkeinoihin kuten maa- ja metsätalouteen, karjanhoitoon, kalastukseen ja tervanpolttoon. Museoalue koostuu kahdesta vehmaasta saaresta: Turkansaaresta ja Siikasaaresta. Istahda koivujen katveeseen nauttimaan luonnosta ja maalaismaisemasta tai ulkoile pakkasessa ja täytä vatsasi riisipuurolla tonttujen touhutessa pihapiirissä.
Ulkomuseo on avoinna kesäisin ja adventin aikaan. Museoalueella järjestetään erilaisia tapahtumia ja teemapäiviä. Kesäisin on joka sunnuntai jumalanpalvelus Turkansaaren vanhassa kirkossa, jonka lattia on adventin aikaan olkien peitossa.

Nallikari

Nallikarin kilometrin mittainen upea hiekkaranta houkuttelee tuhansia vierailijoita ympäri vuoden. Matala ranta syvenee hitaasti, joten se sopii hyvin lapsiperheille. Nallikarin ranta on vasta maisemoitu, ja rantabulevardia kävellessä, tunnet olevasi kuin ulkomailla! Rannalla voi pelata rantatennistä, -lentopalloa ja -jalkapalloa.  Jos lapsia ei rannalla temmeltäminen huvita, rannan tuntumassa on laadukas leikkialue ja hämähäkin verkkoa muistuttava kiipeilyteline, jossa jokainen lapsi viihtyy! Talvisaikaan pyöräily tai kävely jäätyneen meren päällä on hieno tapa nauttia ulkoilusta, ja fat biken päällä matka taittuu mukavasti. Matkan varrella kuulet mielenkiintoisia tarinoita pilkkijöiltä, mutta ei kannata uskoa kaikkea kuulemaansa ;)

Tekemistä koko perheelle

Tekemistä perheelle, isoille ja pienille: Vauhtipuisto, Seikkailupuisto Huikia, Superpark, Tietomaa –kaikkiin näihin liput meiltä!

Huoneet ja henkilöt


Poista Huone

Huone

Aikuisia

Lapsia (3-15 v)

Lapset 3-15v nukkuvat lisävuoteessa

Lapsia (0-2 v)


1
2
3
4
+ Lisää lapsia (0-2 v)

+ Lisää huone
Kirjautuneelle asiakasomistajalle vieläkin paremmat hinnat!
Saat edut käyttöösi kirjautumalla S-tunnuksella verkkosivuillemme.