Lemmikkieläimen kanssa hotellissa: 7 tärkeää neuvoa

Lemmikkieläimen kanssa hotellissa: 7 tärkeää neuvoa

Tiesitkö, että lemmikitkin ovat tervetulleita yöpymään Tallinnan Sokos Hotelleihin? Hotelleissamme ovat vuosien varrella yöpyneet lukuisten koirien ja kissojen lisäksi muun muassa papukaija, kilpikonna ja pienempiä jyrsijöitä.

Jotta hotellivierailu lemmikin kanssa olisi miellyttävä kokemus niin hänelle, perheelle kuin muille hotellivieraille, kannattaa ottaa huomioon muutamia seikkoja.

  1. Varaa hotelliin tuloon riittävästi aikaa, jotta lemmikkieläin voisi välillä jaloitella ulkona. Jos sää on sateinen, pitäisi omistajalla olla mukana pyyhe, jolla poistaa käpälistä isoimmat liat. Ellei pyyhettä ole, vastaanotto auttaa.
  2. Ota hotelliin mukaan nelijalkaisen oma makuupesä sekä juoma- ja ruoka-astiat. Omassa makuupaikassaan eläimellä on kodikkaampi ja turvallisempi olla. Mikäli nämä asiat ovat unohtuneet, voit pyytää apua vastaanotosta. Jos eläimellä on tapana kiivetä vuoteeseen ja sohvalle, ota mukaan peite, jonka voit asettaa vuoteelle.
  3. Kun lemmikillä on mukanaan oma leikkikalu, on hänellä kotoisempi tunne. Sopeutumiseen auttavat myös pureskelemiseen tarkoitetut makeiset.
  4. Tutustu hotellin ympäristöön yhdessä lemmikkieläimen kanssa. Näin eläin saa tyydytettyä uteliaisuutensa uutta paikkaa kohtaan.
  5. Älä jätä nelijalkaista ystävääsi pitkäksi aikaa yksin hotellihuoneeseen. Jos sinun on kuitenkin jätettävä eläin yksin, huolehdi siitä, että hän ei pääse huoneesta ulos. Jos levottoman koiran jättäminen huoneeseen on välttämätöntä, anna puhelinnumerosi hotellin vastaanottoon. Näin hotelli saa tarvittaessa nopeasti yhteyttä omistajaan, jos eläin alkaa ulvoa pitkään tai raapia ovea.
  6. Pane hotellihuoneen oven ulkopuolelle lappu "Lemmikkieläin huoneessa". Näin huonepalvelija osaa olla varovainen, eivätkä käytävässä kulkevat ihmiset säikähdä, jos oven takaa kuuluu haukahduksia. Vieraassa ympäristössä kotona muuten hyvin käyttäytyvä koira voi yllättää haukkumisella tai ulvonnalla. Sitä tapahtuu juuri silloin, kun se on yksin huoneessa. Suosittelemme jättämään hotellihuoneessa television päälle, koska se auttaa peittämään käytävän vieraita ääniä, joihin koira voi reagoida haukkumalla.
  7. Koirien osalta on ennen kaikkea hyvä koiralle itselleen, jos se on totutettu häkkiin. Kun koiran pitää olla yksin vieraassa tilassa, on häkki sen suojapaikka – häkki on sille kodikas ja turvallinen paikka, koiran henkilökohtainen tila. Häkin ansiosta tuntevat olonsa turvallisiksi niin koira kuin sen perheenjäsenetkin, jotka voivat jättää koiran rauhallisin mielin hotellihuoneeseen ja mennä vaikka teatteriin.