Menu

Lappeenrannan ja Saimaan kesä pyöräillen!

Lappeenrannassa on helppo ja mukava pyöräillä! Upeiden maisemien pyöräteitä on kaikkiaan 275 kilometriä ja pyöräilyn pääreittejä 95 kilometriä. Pyörätieverkostoa on rakennettu johdonmukaisesti ja pääreitit on valittu niin, että ne muodostavat kattavan ja selkeän verkoston kaupungin halki kaikilta suunnilta.

  • Meillä Original Sokos Hotel Lappeessa säilytät pyöräsi turvallisesti lukitussa varastossa.
  • Hotellissa voit pestä ja kuivata pyykit ja jatkaa matkaa raikkaissa urheiluvarusteissa.
  • Kaupunkiajoon hotellistamme on lainattavissa jopoja pitkälle syksyyn.

 

Mikäli lähdet pidemmälle pyöräretkelle, vaihtoehtoja on useita. Koostimme alle muutamia vinkkejä. Lisää vaihtoehtoja löydät esim. GoSaimaan sivuilta ja Etelä-Karjalan Virkistysaluesäätiön sivuilta

 

Saimaan Saaristoreitti (154 km)

Saimaan saaristoreitti on perinteinen ja suosittu pyörämatka Kyläniemen kautta eteläisen Saimaan alueella. Reitti on noin 154 km ja siihen kannattaa varata aikaa useampi päivä (vähintään 2-3 päivää), sillä nähtävää on paljon. Reitin varrella on mm. useita Saimaa Geopark -kohteita.

Reitillä voit tutustua Lappeenrannan ja Imatran kaupunkien nähtävyyksiin sekä kolmeen viehättävään kirkonkylään Taipalsaarella, Ruokolahdella ja Joutsenossa.

 

Makumatka pyöräilyreitti Lappeenrannassa (83 km)

Yhden - kahden päivän pyöräilyreitti sopii hyvin myös leppoisaan pyöräilyvauhtiin tottuneille. Reitin varrella voit nauttia niin eteläkarjalaisista mauista kuin Salpalinjan sotahistoriallisista kohteista. Pyöräilyreitti kulkee osittain upeissa järvimaisemissa. Etappeina on mm. Lemi; maista Lemin särää, perinteistä lammasherkkua; Kivijärvi, jossa Presidentti P.E. Svinhufvudin Kotkaniemi -kotimuseo kahviloineen; Luumäki, jossa Kahvi-Pakari tarjoilee tuoreita leivonnaisiaan ja Pulsa, Pulsan Asema, jossa aivan ihastuttava vanhanajan kahvila upeine kakkuneen ja piirakoineen odottaa retkeilijää. 

 

Rantaraitti kaupungin tuntumassa (15 km)

Jos pyöräily kiinnostaa osana kapunkilomaa, suosittelemme ihastuttavaa Rantaraittia! Pääreitti kulkee Saimaan rantaa pitkin Myllysaaresta sataman poikki Pallon-kaupunginosaan ja sieltä Skinnarilaan Tervahaudanpuistoon. Rantaraitin varrella on levähdyspaikkoja pöytineen, penkkeineen. Tämä reitti voisi sopia myös perheen pienimmille pyöräilyn vasta-alkajille sopivan mittaisena harjoitusreittinä. Eväät mukaan ja retkelle!    

 

Nyt suunnittelemaan pyöräilyretkeä Saimaan upeisiin maisemiin!