Huoneet ja henkilöt


Poista Huone

Huone

Aikuisia

Lapsia (3-15 v)

Lapset 3-15v nukkuvat lisävuoteessa

Lapsia (0-2 v)


1
2
3
4
+ Lisää lapsia (0-2 v)

+ Lisää huone
21.06.2016

Kuopiossa sattuu ja tapahtuu

Kuopijossa sattuu ja tapahtuu!

Kuopijo on Itä-Suomen elinkeenoelämän keskus, joka kehittyy melekosella haepakalla ja konstit on ihan nykyaekaset. Kuopijossa kyllä viihtyy kun luonto on semmonen että eepä paljo missään ja palaveluttii on joka kohassa likellä. Nykyelämännii juuret on savolaesessa lupsakkuuvessa ja myötäkarvasessa tyylissä olla ja ellee.

Viitostien kuppeessa kun ollaan, niin isolta kirkolta ee tarvii ku 400 km lasetella niin jo Puijon torni näkkyy. Hättäesemmät tulloo lentokonneella – se on kolome varttia sivusa. Junalla Kuopijoon piäsöö kaekista ilimansuunnista. Venneelläkkii voep tulla vaekka Ameriikasta.

Kuopijon elinkeenot on mänössä yhä vuan enempi kohti moternia liiketoemintoo. Totta kaete, ku kerran ollaan valtakunnan ossoomiskeskuksia ja tolokun tähellinen yljopistokaapunti. Siitä Kuopijo tunnetaan kohta ympärj mualimoo, vuan eepä tok vieraeta olla nytkään. Nykyaekasen liiketoeminnan lisäks Tahkon laskettelurinteet, Puijon torni, kalakukot ja mualiman viäräleokasin murre, savon kielj, on tavaramerkkijä, jotka on het kaekilla tiijossa ku Kuopijon nimen mualimalla maenihtoo.

Kuopijo tanssoo ja soep, hyppee mäkkee, hiihtee sytkyttellöö, maesteloo viinijä, juoksoo, rullaluisteloo ja kalastelloo.

Kuopijo on ihan kuulusa siitä että niin kulttuurj ku urheelukkii järjestää tapahtumija lajisa enempi ku vähempi. Tapahtummiin lisäks Kuopijossa on ympärjvuotisesti näkemistä musejoessa, näättelyissä, teatterissa ja monella muullae saralla.

Kulttuurjnähtävyyksistä kannattaa maenita aenae Taejemuseo, Kulttuurhistorijallinen ja Luonnontieteellinen museo, Kortteljmuseo, Ortotoksiinen kirkkomuseo, J.V.Snelmannin kotjmuseo, VB-valokuvakeskus, Kuopijon kaapunninteatterj ja sitten vielä Mussiikkikeskus ja siellä soettelova kaapunninorkesterj. Nämä nyt enshättään.

Urheelun alalla näkyvimmästä piästä on tietennii Puijon hiihto- ja mäkikilipaelut, luistelumaratoonit Kallaveillä, SM-sarjan jiäkiekko Niiralan montussa, jalakapallon pelluu Keskuskentällä, ylleisurheelu Väenölänniemellä, maraton Raahalahessa ja kaapunnilla sekä SM- sarjan pesäpallo Puijon uuvella statijonilla. Tahkolla laskettelloovat lommailijat ja muut immeiset niin läheltä kun kauempookin.
 

Sattuu ja tapahtuu:

Kuopio Triathlon 12.8.2017

Elonkorjuujuhlat torilla 25.-26.8.2017

Satoa Kuopio Food Festival 26.-27.8.2017

20. Kuopio Maraton  1.-2.9.2017

Kalaryssäys 8.-10.9.2017  Satamassa

Paljon tapahtumavinkkejä Kuopiossa: www.kuopiotahko.fi/kuopio/keskusta sekä www.kuopio.fi/web/ajankohtaista/tapahtumat

Ja paljon paljon muuta kaekkee mikä ee tähän sovi...