Menu

Kummiurheilijan katse tähyää Pekingiin

26.11.2021

Alppilaskija Santeri Kiiveri vastaa puhelimeen Itävallassa. Hän on juuri palannut rinteestä hotellille tuulisen sään vuoksi. Sokos Hotels -ketjun kummiurheilija valmistautuu Keski-Euroopan jäätiköillä alppihiihtokisojen supervuoteen: ensin vuorossa ovat MM-kisat, sitten Pekingin Talviparalympialaiset.

"Tavoitteeni on olla mitalisijoilla molemmissa arvokisoissa, mutta toki päätähtäin on Pekingissä. En kuitenkaan tykkää stressata liikaa, minulle riittää, että teen oman parhaan suoritukseni", Kiiveri toteaa.

Suurkisojen suma ei muuta Santerin treeniohjelmaa, vaan syksyn harjoittelukausi menee melko lailla tutun kaavan mukaan. "Uskon, että se mikä toimi ennenkin, toimii nytkin. Olen aina pystynyt suunnittelemaan kauden hyvin." Alppihiihtoa treenataan ensin Keski-Euroopassa, sitten Suomessa. "Hyvien kelien vuoksi tänä syksynä on päästy treenaamaan tosi paljon, se on hienoa. Harvinaista herkkua on sekin, että valmisteleva leiri pidetään tänä vuonna kotimaassa." 

Yhteistä matkaa jo viidettä vuotta 

Kummiurheilijan ja Sokos Hotellien yhteinen matka jatkuu jo viidettä vuotta. Kiiveristä on tänä aikana tullut ylioppilas, täysi-ikäinen ja entistä määrätietoisempi kilpaurheilija, jolla elämän eri osa-alueet ovat hyvin hallussa. Paralympiamitalin ohella mies tähtää tulevaisuudessa kauppakorkeakouluun. Yhden tavoitteensa Kiiveri saavutti jo viime vuonna: hän on ensimmäinen suomalainen, joka on voittanut para-alppihiihdon maailmancupin, vain 20-vuotiaana. 

Mitä pitkäaikainen yhteistyö Sokos Hotellien kanssa merkitsee? "Kyllä se on motivoinut minua tosi paljon ja saanut luottamaan siihen, että olen tekemässä oikeita asioita. Että minuun uskotaan. Olen kiitollinen siitä, että minulla on ollut samat yhteistyökumppanit koko kilpauran ajan."

"Tietysti sponsorit mahdollistavat sen, että voin treenata myös ulkomailla. Ja hotelliyhteistyön myötä olen pääsyt näkemään paikkoja, joita en muuten olisi nähnyt", urheilija toteaa. Santerin uusin tuttavuus on Original Sokos Hotel Tripla Helsingissä. "Hotellin ylimmän kerroksen huoneista aukeaa supersiisti näkymä ja hotellin sijainti Pasilan asemalla on loistava." 

"Sokos Hotelleihin on aina kotoisaa mennä. Meillä on jo niin pitkä yhteinen historia, että toimintavat ovat tulleet tutuiksi puolin ja toisin."

Sokos Hotellit toivottaa kummiurheilijalleen hurjasti onnea tuleviin arvokisoihin! 

 

Santeri Kiiveri on 21-vuotias suomalainen alppihiihtäjä, joka kisaa para-alppihiihdon maailmancupissa. Vuonna 2022 hän osallistuu kaksiin arvokisoihin; Italiassa pidettäviin Alppihiihdon MM-kisoihin ja Pekingin Talviparalympialaisiin (4.–13.3.).