19.02.2018

Kosioaikeissa

Asiakas soitteli ja varasi huonetta. Ilmeni, että hän oli aikeissa järjestää yllätyskosinnan tyttöystävälleen. Tästä innostuneena vastaanoton väki hommasi huoneeseen ruusukimpun, kuoharia, suklaata ja hedelmäkorin. Hyvin osui ja upposi.
 
 

Onni Orava, kaikkien kaveri

Noin kolmevuotias pikkutyttö tuli lauantai-iltana lasten vastaanottoon kyyneleet silmissään tiedustelemaan, missä Onni Orava on. Hän halusi kovasti tavata Onnin. Kerroin hänelle, että Onni on jo mennyt nukkumaan oravanpesään, mutta voisimme sopia tapaamisen seuraavalle aamulle. 
Sunnuntaiaamu koitti ja pieni tyttö tuli heti kahdeksan jälkeen kysymään meiltä, joko Onni on herännyt. Kerroin, että Onni on varmaankin vielä aamiaisella ja tulee sitten sovitusti 9.30. Tytön äiti tuumasi, että koko aamu on mennyt jännittäessä, niin kovasti pikkuinen Onnia odottaa. 
 
Harjoittelijamme Sini saapui yhdeksältä töihin. Vastaanoton takahuoneessa Sini laittoi Onni-puvun yllensä, ja yhdessä lähdimme aulaan odottelemaan tyttöä. Olisittepa nähneet tytön ilmeen, kun odotus vihdoin palkittiin. Täytyy myöntää, että siinä tuli tippa linssiin, kun näki tämän pienen ihmisen suunnattoman ilon. Lopuksi hän sai vielä tikkarin Onnilta.  Se kruunasi kaiken.
 
Suvi ja Sini, Break Sokos Hotel Eden, Oulu
 

Kyyti ja lämmin kaakao lohduttivat

Pieni tyttö oli laskettelemassa ja myöhästyi illan viimeisestä linja-autosta. Tytöllä oli puhelimestaan akku loppu, ja hän istui pari tuntia ulkona odottamassa, kunnes paikalle sattunut ystävällinen taksikuski toi itku silmässä olevan lapsen hotellille. Sopivaa puhelimen laturia ei löytynyt, mutta Sisko etsi numerotiedustelusta vanhempien numeron ja auttoi tyttöä soittamaan heille. Sisko tarjosi tytölle myös lämpimän kaakaon isää odotellessa, ja pian kyyti jo saapuikin.
 
Sisko, Break Sokos Hotel Tahko, Tahkovuori
 

Rennompi lounastauko

Kokousporukkaa tuli lounaalta, ja pari rouvaa oli ottanut kunnon Break-asennon. He olivat oikaisseet aulabaarin sohvalle, josta huikkasivat työkaverilleni, että heille voisi tuoda peiton. No, minä otin sen tosissani ja vein rouville viltin. Voin sanoa, että he olivat positiivisesti yllättyneitä. Jotain aivan pientä mutta yllättävää.
 
Seija, Break Sokos Hotel Tahko, Tahkovuori
 
 

Patikkamatka päättyi hotelliin

 
Äiti nuoren poikansa kanssa oli lähtenyt patikoimaan tarkoituksena yöpyä teltassa. Tuona iltana oli kuitenkin noussut hirvittävä vesisade ja kokemattomina heidän telttansa oli kastunut ja ilmeisesti kaikki tulentekovälineetkin, koska soittivat hotelliin kurjina ja kylmissään etteivät saa edes tulia tehtyä. Ravintolan Sanna otti heidän puhelun vastaan. Äiti oli huolissaan siitä, ettei poika jaksa enää kävellä lähimmälle laavulle ja kysyi onko hotellissa tilaa. Hotelli oli täynnä mutta Sanna keksi paikantaa heidät kartan avulla ja neuvoi heille lähimmän tien ja pyysi heitä tilaamaan siihen taksin. Tämän jälkeen Sanna lähti rakentamaan meidän saunakabinettiin lisävuoteet heille valmiiksi. Äiti ja poika saapuivat jonkin ajan päästä hotelliin ja olivat todella tyytyväisiä kuivien lakanoiden välissä vietettyyn yöhönsä. Teltta viritettiin saunaan kuivumaan joten pääsivät jatkamaan seuraavana päivänä matkaansa.
 
 
 

Makkarat kuin tilauksesta

Olin lisäämässä puita takkaan. Eräs pariskunta sattui kävelemään ohi ja mies oli todennut ääneen "vielä kun olisi makkaraa". Siitäpä sain idean ja pyysin heitä odottamaan hetken. Kipaisin Saleen, sieltä paketti hiillosta ja makkarat tulille. Asiakkaat olivat todella iloisia ja lähtivät vatsat täynnä nukkumaan. 
 
Päivi, Break Sokos Hotel Tahko, Tahkovuori