Kohti uutta matkailuvuotta

Hyvä yhteistyökumppanimme,
 
Samaan aikaan, kun elimme haasteellisimman matkailuvuoden kuin ehkä koskaan, tapahtui matkailun saralla paljon positiivistakin. Kotimaan vapaa-ajan matkailu kasvoi merkittävästi. Suomalaiset vierailivat kesällä kansallispuistoissa, majakkasaarilla ja kulttuurikohteissa. Keskiaikaiset linnat ja merelliset maisemat viehättivät. Erityisesti suomalaisten suuri kiinnostus Kotkaan jäi mieleeni, kun Original Sokos Hotel Kotkan Seurahuone täyttyi kesällä joka yö innokkaista merikaupungin ihailijoista. Syksyllä matkat jatkuivat ja ravintolaillallisista ja hotellilomista haettiin elämyksiä arkeen.
 
Toivon, että kiinnostus kotimaanmatkailuun ja matkakohteisiin säilyy vahvana myös ensi vuonna, vaikka maailma alkaa toivon mukaan normalisoitua. Trendien mukaan hiljaisuutta, luonnon kauneutta ja perinteitä arvostetaan jatkossa entistä enemmän. Suomessa on puhdasta, rauhallista ja riittävästi tilaa. Matkailukohteet ovat kehittäneet palveluitaan kovalla vauhdilla, innovaatioita on syntynyt. Matkailuväki on aina ollut luovaa.
 
Meillä S-ryhmän hotelleissa synnytettiin hyvin nopeassa ajassa kaksi koronakuplaa (Karjalaturnaus Helsingissä ja ampumahiihdon maailmancupin osakilpailut Joensuussa) ja täysin uusi palvelu eli hybriditapahtumat. Ravintolaruoan kotiinkuljetuspalvelu syokotona.fi lanseerattiin keväällä. Ja kehitys jatkuu. Joulukuussa 2020 alkaa niin Original Sokos Hotel Helsingin, tamperelaisen Original Sokos Hotel Ilveksen kuin joensuulaisen Original Sokos Hotel Kimmelin uudistustyöt. Me uskomme matkailun tulevaisuuteen.
 
Kulunut vuosi toi pysyviä muutoksia myös hotellien turva- ja siisteysstandardeihin. Suomen Radisson Blu Hotellit kehittivät ennätysajassa maailman johtavan tarkastus-, testaus-, verifiointi- ja sertifiointiyritys SGS:än kanssa puhtautta ja desinfiointia koskevan turvallisuusprotokollan. Sokos Hotels Suomen vastuullisimpana ja luotetuimpana hotelliketjuna - ja koko S-ryhmän tuella - päivitti siivous- ja turvakäytännöt poikkeusajan vaatimalle tasolle hyvin nopeasti. Meillä sinusta huolehditaan.
 
Jouluna on aika nauttia juhlan tunnelmasta lähimpien kanssa. Perinteiset joulun herkut, kuusen tuoksu ja joulumusiikki kuulunevat monen suomalaisen jouluun. Niin myös minulla. Tänä vuonna nämä perinteet saavat entistä isomman arvon. On jotain, mikä pysyy.
 
Lämmin kiitos sinulle tästä vuodesta ja siitä, että olet mukana matkassamme! Hyvää ja onnellista joulua sekä menestyksellistä tulevaa vuotta!
 
Petri Isomäki
Myyntijohtaja, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus