Menu

Kimmel – Pohjois-Karjalan ylellinen kokouskeskus

Joensuun Original Sokos Hotel Kimmel tarjoilee vierailleen nykykarjalaista luksusta, joka näkyy ja tuntuu kaikessa: paikallisia raaka-aineita suosivilla menuilla, moneen muuntuvissa kokoustiloissa, ylellisessä nautiskelukylpylässä ja tyylikkäissä hotellihuoneissa. Kimmelin tapahtumatiloissa mahtuu juhlimaan jopa 1000 henkeä kerrallaan.

"Vuonna 2021 valmistunut iso uudistus nosti Kimmelin koko Suomen merkittävimpien tapahtumatalojen joukkoon sekä halutuksi bisnesmatka- ja Staycation-kohteeksi. Meillä elämyksellisyys, paikallisuus, luonto ja karjalainen vieraanvaraisuus kohtaavat hienolla tavalla", kertoo hotellinjohtaja Kaija-Riitta Uusitalo ylpeänä.

"Nykyaikaiset kokoustilamme mahdollistavat monenlaisten tapahtumien järjestämisen, neljän hengen neuvotteluista uniikeissa lasikuutioissamme aina satojen ihmisten seminaareihin ja cocktailtilaisuuksiin.  Talon kahdeksan kokoustilaa saa jaettua ja yhdisteltyä tarpeen mukaan.  Ja Penttilä-saliin voi ajaa vaikka autolla sisään", Uusitalo jatkaa.

Juhlien päänäyttämö on Pielisjoen rantamaisemaan avautuva täysin esteetön Sirkkala-sali, jonne mahtuu jopa 340 henkeä istuvalle illalliselle. Sirkkala-Sali on myös jokakesäisen Osuuskaupparockin VIP-vieraiden viihtyisä illallispaikka.

"Pikkujoulut Kimmelissä taas ovat vertaansa vailla. Juhlailtaa voi aloitella nautiskelukylpylän poreissa, nauttia jouluisen illallisen juhlasalissa ja jatkaa Las Palmasin viihteen äärelle", Uusitalo suosittelee. "Nyt kannattaa olla nopea, sillä parhaat pikkujouluajankohdat menevät ajoissa!"

Antti lupaa metsän tunnelmia buffetpöytiin

Kimmelin melko tuore keittiöpäällikkö Antti Rämö lupaa tuoda metsän tuntua ja tuoksuja ravintolavieraiden lautasille ja juhlien buffettipöytiin. Luonnon antimien hyödyntäminen on ollut Rämön intohimo jo pitkään, hänellä on pitkä tausta muun muassa eri villiruokaravintoloista.

"Haluan asiakkaidemme saavan aistikokemuksen suomalaisesta metsästä heidän astuessaan ravintolasaliimme. Maut, tuoksut, värit – luonnon läsnäolo myös tarjoiluissa on sitä meidän nykykarjalaista luksusta. Lisäksi paikallisuus tuntuu meillä vahvasti, tarjolla on niin Kotileipomo Sorsan karjalanpiirakoita, KontioMehun lehtikuohua, Pielisen kuhaa kuin karhupulliakin", Rämö lupaa.

Kokouksia Kekkosen ajoilta asti

Original Sokos Hotel Kimmel on ollut monenlaisten tapahtumien näyttämö vuodesta 1977 asti. Presidentti Urho Kaleva Kekkonen olit talon ensimmäisiä vieraita. Sittemmin presidentti kävi Kimmelissä useasti, ja nautti aina illalliseksi talon tapaan valmistettuja porsaankyljyksiä.  Kimmelissä on vuosikymmenten varrella juhlittu niin sambakarnevaaleja, karhunkaatajaisia, mitalijuhlia kuin isoja ja pieniä merkkipäiviä.

Historian havinaan voi pelmahtaa vaikkapa 12 hengen luovassa kokoustila Urhossa, joka on vahvatunnelmainen kokoushuoneisto Pielisjoki-näkymin. Kokousvieraat saavat nauttia myös tähtitaivaasta, karjalaista mystiikkaa henkivästä sisustuksesta, jykevästä neuvottelupöydästä ja kunnon löylyistä upeassa saunatilassa.

Ylelliset oheispalvelut spasta sviitteihin

Ylellisyyden tuntu ei pääty kokoustiloihin ja ruokapöytiin. Nautiskelukylpylä Kimmel Spassa viihdytään kokouspäivän jälkeen. Altaat, saunat, lämpöpenkit ja elämyssuihkut saavat viihtymään pitkään suunnittelija Jaakko Puron ideoimalla tyylikkäällä spa-osastolla.

Huoneitakin löytyy joka lähtöön. Tärkeät kokousvieraat ja päivänsankarit voi majoittaa talon hulppeaan sviittiin, myös Superior- ja saunallisia Superior X -huoneita on useita.

Pidetäänkö sinun seuraava tapahtumasi Joensuussa, Pielisjoen rantamaisemassa?