Menu
Nina Nieminen, Kaupallinen johtaja
Nina Nieminen, Kaupallinen johtaja, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus

Kiitos kuluneen vuoden yhteisestä matkasta!

S-ryhmän hotelliketjuille vuosi 2022 merkitsi isoa harppausta kohti normaalia. Liikematkustuksessa palailtiin kohti pandemiaa edeltänyttä aikaa. Isoja tapahtumia ja yritysjuhlia järjestettiin ennätysmäärä – trendi, joka jatkunee ensi vuonna. Ja vaikka suomalaiset matkaavat taas lomillaan yhä useammin ulkomaille, on kotimaan hotelleillekin ollut vapaa-ajan segmentissä paljon kysyntää. Myös ulkomaisten turistien paluu Suomeen ilahduttaa.

"Niin liike- kuin vapaa-ajan matkustus nousi pandemiasta nopeammin kuin osasimme odottaa, matkustuskieltojen peruminen ja isojen tapahtumien käynnistyminen ovat auttaneet. Iloisia kaupallisia yllätyksiä tarjoilivat tänä vuonna esimerkiksi Kouvolan, Mikkelin ja Porin Sokos Hotellit.  Pääkaupunkiseutu kiinnostaa ja Rovaniemen lentokentällä on jälleen vipinää, kun britit ja keskieurooppalaiset suuntavat Joulupukkia tapaamaan", kertoo S-ryhmän hotellien kaupallinen johtaja Nina Nieminen ilahtuneena.

"Sekä syyt matkustaa että matkailijoiden profiili ovat viime vuosien turbulenssissa kyllä muuttuneet. Kotimaan vapaa- ajan matkat ovat yhä useammin kulttuurimatkoja; nyt lähdetään teatteriin, konsertteihin ja museoihin.  Kiinan ja Venäjän sijaan Suomeen tullaan nyt Keski-Euroopasta, Britanniasta ja sellaisista Aasian maista kuin Malesia, Filippiinit ja Intia. Suomalainen kulttuuri, elämänmeno ja talvi kiinnostavat. Myös japanilaisia nähdään meillä jatkossa yhä useammin, sillä Suomi valittiin yhdeksi Japanin päämatkakohteista", Nieminen toteaa.

"Hybridityö jatkuu yrityksissä, mutta yhteen kokoonnutaan yhä useammin, suunnittelemaan ja visioimaan. Tällaiset kohtaamiset tapahtuvat yleensä juuri hotelleissa. Hybridimalli mahdollistaa myös entistä paremman työn ja perhe-elämän yhdistämisen. Tänä syksynä hotelleissamme on nähty entistä enemmän bisnesmatkailijoita yhdessä puolison tai koko perheen kanssa. Kannustan lämpimästi jatkossakin työn ja vapaa-ajan sopivaan yhdistelyyn! Tiesithän sinäkin, että liikematkustuksen kanta-asiakaskortillamme S-Cardilla puoliso yöpyy aina veloituksetta mukana matkalla?"

Katse tulevaisuudessa

"Me uskomme vahvasti matkailun tulevaisuuteen, vaikka epävarmuustekijöitä on edelleen paljon. Seuraamme trendejä ja pysymme niissä mukana. Kuten yksilöllisten hotellipalveluiden kysynnässä. Tähän trendiin vastaamme uudistamalla hotellejamme jatkuvalla syklillä."

"Paikalliset tarinat, tekijät ja tuotteet tulevat näkymään uudistusten myötä yhä vahvemmin hotelleissamme. Esimerkkinä huoneensa uudistava Original Sokos Hotel Lappee, missä paikallinen puuteollisuus ja Saimaa höyrylaivoineen synnyttivät huoneteemat Paatti ja Pihka. Huoneet kalustaa perinteikäs suomalaisyritys Woodnotes Oy, joka on suunnittelut Lappeelle ihan oman kalustekokoelman. Uudistus valmistuu huhtikuussa 2023."

"Ja tietysti tulossa on upeita, ihan uusia hotellejakin, kuten vuonna 2023 Kaisaniemen puistoon avautuva Radisson RED Helsinki ja Kolin kylälle avautuva Break Sokos Hotel Koli Kylä."

"Olen myös hyvin ylpeä monista palkinnoista, mitä hotelliketjumme ovat tänä vuonna saaneet, viimeisimpänä Sokos Hotelleille myönnetty kansainvälinen Vuoden hotellibrändi -palkinto. Nämä tunnustukset osoittavat asiakkaidemme arvostavan vastuullisen matkailun eteen tekemiämme panostuksia. Aiomme olla luottamuksenne arvoisia myös jatkossa toimimalla vastuullisesti ja asiakaskeskeisesti. Ja luomalla koko ajan uudistuvia hotellipalveluita pysyäksemme kiinnostavina."

"Iso ja lämmin kiitos kuluneesta vuodesta asiakkaillemme, yhteistyökumppaneillemme ja koko henkilökunnallemme! Ja oikein hyvää joulua rakkaidenne parissa!"

Nina Nieminen
Kaupallinen johtaja, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus