18.04.2018

Karhunkierros Kuusamossa

Karhunkierros on kenties koko Suomen tunnetuin vaellusreitti, jonka kauniista luonnonmaisemista nauttivat vuosittain tuhannet kävijät. Karhunkierros sijaitsee kauniissa Oulangan kansallispuistossa, jonka maisemat vaihtuvat aina mäntymetsän täyttämästä kangasmaastosta jokilaaksojen jylhiin korkeuseroihin ja pohjoisen suoalueisiin.

Karhunkierros tai Pieni Karhunkierros
Oulangan kansallispuistossa suomalainen erämaakokemus on täydellinen, ei siis ihme että Karhunkierros on niin suosittu vaellusreitti. Vaikka liikkuminen kansallispuistossa on vapaata on suositeltavaa että retkeilijät pysyvät ennalta merkityillä reitellä luonnon varjelemiseksi. Karhunkierros on merkitty oranssin värisin maalimerkein, mutta paikalla on myös opasteita reitillä pysymistä helpottamaan. Karhunkierros on 80 km pitkä ja sen kiertämiseen menee 3-7 päivää, paljon retkeilijän kunnosta riippuen, huomioithan kuitenkin että peruskunnon tulee olla hyvä reitille lähtiessä.

Karhunkierrosta voi kiertää myös pienemmissä osissa mikäli koko reitti tuntuu liian pitkältä kävellä. Karhunkierroksella on nukkumapaikkoja erilaisissa autioissa tuvissa sekä laavuissa, mutta on suositeltavaa ottaa mukaan oma teltta, sillä toisinaan retkeilijöitä voi olla paljon reitillä. Reitin tulentekopaikat on myös merkitty selvästi. Pieni Karhunkierros on kiva 12 km päiväretkireitti, jossa pääsee näkemään Oulangan kansallispuiston parhaita paloja 2-5 tunnissa riippuen kävelytahdista ja tauoista.

Ota startti Karhunkierrokselle Original Sokos Hotel Kuusamosta!
Karhunkierrokselle saapuessasi on syytä levätä huolella ja hotellimme tarjoaakin erinomaisen paikan valmistautumiseen. Nautittuasi Karhunkierroksen upeista erämaisemista voit aina palata muistelemaan niitä hotellillemme, jossa sinua odottavat mukava hotellihuone sekä kattavat palvelut kuten ravintolat, joissa hyvän ruoan ääressä on mukava muistella kaikkea koettua.

Henkilökuntamme auttaa myös mielellään valmistautumistasi Karhunkierrokselle, tule nauttimaan Kuusamon ja Oulangan upeista maisemista - tervetuloa Original Sokos Hotel Kuusamoon!