Illallinen, Ravintola, Olavinlinnan ravintola, olavinlinnan väliaikatarjoilu, savonlinnan oopperajuhla, oopperajuhlien väliaikatarjoilu, Olavinlinna, Dinner, Jaakko Sorsa, Menu, a la carte, fine dining, savonlinna, ooppera
25.05.2018

Huippukeittiömestari Jaakko Sorsa vierailee Olavinlinnassa!

Tutustu menuun tästä.

Osuuskauppa Suur-Savon kesällä 2017 aloittama vierailevien huippukeittiömestareiden sarja saa jatkoa heinäkuussa 2018 Olavinlinnassa. Viime vuodet Aasiassa työskennellyt huippukeittiömestari Jaakko Sorsa saapuu Savonlinnaan ja suunnittelee upean 3-5 ruokalajin illallismenun, joka on tarjolla Olavinlinnassa 18., 20. ja 21.7.2018 ennen oopperaa. Jaakko on myös itse paikalla.

Illalliselle voi saapua ilman osallistumista oopperaan.

Vuonna 2004 Jaakko lähti Hong Kongiin avaamaan FINDS ravintolaa sekä viemään pohjoisia makuja Aasiaan. FINDS:n keittiö noudattaa pohjoisen satokauden rytmiä ja ruoan valmistuksen pääpaino on autenttisissa säilytysmenetelmissä kuten savustaminen, kuivaaminen sekä pikkelöinti. Monet raaka-aineista on itse valittuja pohjoisilta alueilta.

Jaakon kulinaarinen ura alkoi 20 vuotta sitten, kun hän työskenteli Suomen ja Ruotsin tunnettujen keittiömestareiden alaisuudessa. Heidän opissa hän saavutti vankan osaamisen klassisen ruoanvalmistuksen perusteista. Neljän vuoden ajan hän oli osa Suomen presidentinlinnan keittiötiimiä, joka valmisti virallisten valtiovierailujen tarjoilut. Tämän jälkeen Jaakko oli osa kokkitiimiä, joka loi kulinaarisen perustan Chez Dominiquelle, joka myöhemmin saavutti kaksi Michelin tähteä. Ennen Hong Kongiin muuttoa Jaakko työskenteli loistokkaissa hotelleissa sekä resorteissa Bermudalla ja Fiji-saarilla. Hän palveli myös rauhanturvajoukoissa Etelä-Libanonissa.

Taannoin hänet kutsuttiin Tokioon valmistamaan moderni suomalainen illallinen Japanin prinsessa Takamadolle. Aikaisempiin "kuninkaallisiin kokemuksiin" kuuluu mm. yksityisiä illallisia Tanskan kruununprinssille sekä -prinsessalle, Ruotsin prinsessalle sekä Saudi-Arabian kuninkaalliselle perheelle. Jaakon suunnittelema menu on tarjolla Finnairin lennolla businessluokassa reitillä Hong Kong – Helsinki. Jaakko on esiintynyt useissa eri TV ohjelmissa sekä ollut mm. tuomariston jäsenenä maailman arvostetuimmassa Bocuse D´Or kokkikilpailussa.

Ainutlaatuinen ruokaelämys uniikissa miljöössä ensiluokkaisen palvelun kera - tämä on unohtumaton kokemus.

Varaukset sekä tiedustelut:

Myyntipalvelu p. 010 764 2000 (0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min) tai sales.suur-savo@sok.fi

Tai verkkokaupasta (muista valita oikea päivämäärä) täältä.