Menu
Laajis, Jyväskylä

Hotellinjohtajien hiihtokeskusvinkit

Idyllistä kylätunnelmaa Messilässä, hiihtokeskus ihan kaupungissa ja pohjoisen maisemia Ounasvaaralla. Lue tästä hotellinjohtajiemme rinnevinkit ja lähde hiihtolomalle!
 
Laajis on mahtava hiihtokeskus ihan Jyväskylän kaupungissa
 
Jyväskylän oma hiihtokeskus, Laajis, on yksi Jyväskylän Sokos Hotellien hotellinjohtaja Hannu Nirkkosen suosikkikeskuksista. Hannu tuntee paikan kuin omat taskunsa, onhan siellä tullut lasketeltua ja hiihdettyä jo vuosikymmenten ajan.
 
"Laajis on erinomainen vaihtoehto hiihtolomatekemiselle Jyväskylän alueella. Se sopii kaiken tasoisille hiihtäjille ja sijainti vain neljän kilometrin päässä kaupungin Sokos Hotelleista Original Sokos Hotel Alexandrasta ja Solo Sokos Hotel Paviljongista mahdollistaa nopean siirtymisen hotellilta rinteisiin", Hannu suosittelee. 
 
"Monipuoliseen, mutta kompaktiin pakettiin on saatu sijoitettua paljon erilaista rinnettä ja aluetta. Eturinne on sopiva alppilaskettelun lisäksi myös lumilauta- ja freestylelaskijoille. Lumimaa sopii erinomaisesti perheen pienimmille. Vuoren takaa löytyy sitten Takarinne, Länkkäri ja Wild West sekä kokeneempia laskijoita houkuttavat luonnonlumirinteet."
 
Hiihtokeskukseen pääsee Jyväskylästä helposti, 10 minuutissa, joko omalla autolla tai julkisen liikenteen bussilla.
 
Messilä on Etelä-Suomen suurin laskettelukeskus
 
Messilän hiihtokeskus on monipuolisuutensa vuoksi erinomainen kohde hiihtolomaa viettäville perheille. Rinteitä löytyy vihreistä punaisiin, ja ne pidetään hyvässä kunnossa. Perheen pienimmät viihtyvät lastenmaailma Pikkukylässä, nuoret Ministreetillä. Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneelta ajelee Messilään hetkessä.
 
"Messilä on oma lähirinteeni, jossa tulee lasketeltua useasti talven aikana. Sen sijainti on erinomainen, vain 8 km Lahden keskustasta. Vesijärven maisemat sykähdyttävät joka talvi ja joka kerta, kun rinteen päälle pääsen", Lahden Seurahuoneen hotellinjohtaja Marika Haavisto kertoo. "Ja idyllinen Messilän kylä talliravintoloineen ja kartanorakennuksineen tuo kivaa tunnelmaa talvipäivään."
 
"Jos koko perhe ei laskettele, pääsee keskuksesta kätevästi murtsikoimaan moneen suuntaan. Alueelta voi myös vuokrata moottorikelkkoja tai osallistua moottorikelkkasafarille", Haavisto suosittelee.
 
Pääkaupunkiseudultakin pääsee kätevästi mäkeen, kun hyppää rinnebussin kyytiin. Reissu Ruotin Ski-Express tarjoaa kuljetuksen Helsingistä Messilään ja takaisin. 
 
Ounasvaaran huipulta avautuu maisema yli Kemijoen
 
Ounasvaaran hiihtokeskus sijaitsee ihan Rovaniemen keskustan kupeessa. Pohjoisessa kun ollaan, on lumivarmuus täällä koko Suomen parhaita. "Ounasvaaran eritasoiset rinteet sopivat niin aloittelijoille kuin vaativammillekin laskijoille. Päärinteet ovat loivia ja riittävän leveitä, joten tilaa riittää kaikille", kertoo Rovaniemen Vaakunan hotellinjohtaja Jussi Perkkiö
Easy East sopii aloittelevan laskijan ensimmäisiin laskuihin. Tottorakan haastavammissa rinteissä nautitaan kovistakin vauhdeista. Täältä löytyvät myös vapaalaskijoiden suosimat Freeride-rinteet, joissa lasketaan omalla vastuulla.
"Monipuolisuus on Ounasvaaran parhaita puolia", Perkkiö toteaa. "Lapset rakastavat Rendin Lumimaata tuubimäkineen ja lumikaruselleineen. Snow Parkin reilit ja pressit kiehtovat nuoria. Jos porukassa on murtsikkahiihtäjiä, tarjoaa Ounasvaaralta lähtevä latuverkosto upeat maisemat."
Rovaniemen Original Sokos Hotel Vaakunasta ajaa Ounasvaaralle hetkessä. Hiihtokeskuksen alueella on runsaasti paikoitustilaa.
 
 
Laajis, Jyväskylä
 • 13 rinnettä, vihreistä mustiin, 6 hissiä
 • pulkkamäki, neljä lumiparkkia
 • hiihtokoulu
 • hiihtoladut ja laavut
 • IceCross alamäkiluistelurata
Ounasvaara, Rovaniemi
 • 11 rinnettä, vihreistä mustiin, 5 hissiä
 • Rendin Lumimaa, Street/Snow Park
 • vapaalaskualue 
 • hiihtokoulu, välinevuokraamo, rinneravintola
 • Erityistä: talvikelkkarata ja maisemahissi
Messilä, Lahti
 • 12 rinnettä, pisin 950 m, korkein 111 metriä
 • hiihtokoulu, välinevuokraamo
 • lastenmaailma Pikkukylä, Ministreet
 • kaksi ravintolaa
 • Reissu-Ruotin bussit kulkevat Helsinki – Messilä väliä 2.1.2021 alkaen lauantaisin, ja hiihtolomaviikolla 8 myös ke 24.2.2021 ja to 25.2.2021