Hotellihuoneiden sisustus 2000-luvulla

Hotellihuoneiden sisustus 2000-luvulla

2000-luvun alussa sisustussuunnittelun trendejä olivat muun muassa pohjoismainen, pelkistetty yleisilme sekä klassinen design. Värimaailma oli useimmiten hillitty ja maanläheinen ja käytetyt värit lämpimiä, kuten tummanruskeaa ja oranssia.

Eräiden arvioiden mukaan syyskuun 11. päivän terrori-iskut vuonna 2001 vaikuttivat myös
hotellisisustuksiin: turvallisuushakuisuudesta ja perhekeskeisyydestä tuli huoneiden sisustusvalintojakin hallitseva trendi.

Pieniä yhden hengen huoneita alettiin yhdistellä remonteissa kahden hengen huoneiksi, jotta huoneista saatiin entistä monikäyttöisempiä.

Sokos Hotel Pasila Helsingissä uusittiin 2000-luvulle siirryttäessä. "Sataviisikymmentä pientä, laivanhyttimäistä yhden hengen huonetta yhdistettiin tilaviksi ja viihtyisiksi kahden hengen huoneiksi. Huoneiden väreiksi arkkitehti Kristiina Kanerva-Michelsson valikoi vaaleaa puuta ja tummansinistä." Projekti-Sisustus 1/2000

Yksi 2000-luvun alun trendeistä hotellimaailmassa ovat yksilölliset design-, boutique- ja lifestyle-hotellit. Niissä panostetaan muotoiluun ja yksilöllisyyteen - jopa jokainen huone saattaa olla erilainen.

Tehokkaista tietoliikenneyhteyksistä ja vähitellen myös langattomista verkoista on tullut tärkeä – joskin melko lailla näkymätön – osa hotellihuoneiden varustusta.

Laadukasta palvelua kaipaavia liikematkustajia ajatellen Sokos Hotelleihin luotiin 2000-luvun alussa uusi superior-huoneluokka. Superior-huoneessa oli tyypillisesti kylpytakki ja -tossut, vedenkeitin tee- ja kahvivalikoimineen sekä enemmän tilaa.