Menu

Hotellielämää | Toukokuu 2021

Morjesta pöytään täält Porist! Kevät etenee, ja lumet ovat sulaneet, ainakin Kokemäenjoenrannasta. Pääsiäinen oli ja meni, erittäin vaihtelevassa säässä! Välillä paistoi aurinko, välillä satoi lunta vaakaan. No lämpöä kohti mennään, ja valoa - se on mukavaa se. 
 
Lupasin viimeksi kirjoittaa sinulle työstämme aamiaisemme ruokahävikin saralla. Kun haimme Green Key -ympäristösertifikaattia, nousi esille hävikin määrä aamiaisella. Päädyimme miettimään, mitä haluamme tekemisellämme saavuttaa? Vastaus oli: vähentää hävikkiä aamiaisella. Mietimme, mistä hävikkiä syntyy, ja vastaus oli yksimielinen: aamiaisasiakkaiden lautasilta. Ruokaa otetaan lautaselle enemmän kuin mitä jaksetaan syödä. Lähdimme yhdessä miettimään, millaisen positiivisen viestinnän kautta saisimme asiakkaamme mukaan ruokahävikin vähentämiseen aamiaisella. 
 
Päätimme ensin mitata, minkä verran hävikkiä syntyy. Viikon tarkkojen punnitusten ja mittausten jälkeen selvisi, että asiakkaamme jättävät ruokaa lautaselle keskimäärin 116g. Tämä vastaa yhtä banaania tai neljää pientä nakkia per jokainen aamiaisella käynyt asiakas. 
 
Mietimme, miten voisimme tähän vaikuttaa ja mitä voisimme asialle tehdä. Laadimme aamiaisasiakkaan TOP3 ympäristöteot, joiden kautta asiakas voisi halutessaan osallistua ruokahävikin hallintaan ja hotellin ympäristötyöhön. 
 
1. Ota aamiaisbuffetista vain se, minkä syöt. Aina saa hakea lisää!
2. Suosi kasviksia, sekä lähi- ja luomuruokaa. 
3. Voit käyttää samaa lautasta ja kuppia toisenkin kerran.
 
Kyse oli asiakkaan positiivisista ja vapaaehtoisista valinnoista, halusta valita näin ja yhteisestä tahtotilasta. Nostimme teot asiakkaiden nähtäville, ja jäimme odottamaan, mitä seuraavaksi tapahtuu. 
 
 
Minua haastateltiin hävikkiasiasta Yle Lounais-Suomen uutisiin eräänä iltana. Olimme ihan ällistyneen ihastuneita seuraavana aamuna: asiakkaamme olivat nähneet tämän haastattelun, ja tulivat näyttämään tyhjää aamiaislautastaan aamiaishoitajillemme. "Katsos nyt! Söin tyhjäksi!" :) Näin tosissaan tämä asia otettiin.
 
Syyskuussa teimme toisen samanlaisen mittauksen, ja tulokset olivat suorastaan häm-mäs-tyt-tä-vät! Asiakkaidemme lautasilta keittiöön palaava hävikki oli laskenut yhdeksässä kuukaudessa hurjat 56,1 %! 116g oli laskenut 65grammaan, mikä vastaa enää viittä siivua palvikinkkua. Upeaa, mahtavaa, loistavaa! Tämän muutoksen ovat tehneet vain ja ainoastaan upeat asiakkaamme, jotka toimivat vastuullisesti. Kiitos siitä! Tässä aamiaishävikkitarinamme täältä Porista, ja työ jatkuu <3
 
Tätä ei ihan vielä ole julkistettu, mutta melkein – jaan kuitenkin jo tiedon teille blogin lukijoille. Olemme yhdessä SAMK Kankaanpään taidekoulun kanssa kaikessa hiljaisuudessa rakentaneet jotain ihan uutta. Kuten ehkä jo tiedätkin, hotellissamme on teemahuoneita, kuten Jääkiekkohuone, Teatterihuone ja Jazz -huone. (Käy hei tsekkaas täält lisää! Teemahuone: Tarina porilaisesta jääkiekosta - sokoshotels.fi | Teemahuoneemme: Teatteri! - sokoshotels.fi | Teemahuoneemme: Pori Jazz! - sokoshotels.fi) Nyt saamme yhden huoneen lisää! Kankaanpään taidekoulun opiskelijat saivat meiltä oman hotellihuoneen, jonka he saavat sisustaa oman näkemyksensä mukaisesti. 
 
Olen niin ylpeä ja iloinen kertoessani tästä uudesta yhteistyömuodosta! Tässä projektissa konkretisoituu oppilaitosyhteistyön tärkeys: oppilaat eivät vain saa taidettaan esille, vaan he oppivat näyttelyn rakentamisestakin. Miten logistiikka toimii? Kuka taideteokset tuo Poriin? Kuka tekee halutut verhot, matot ja kankaat? Muistattehan, että paloluokitukset hotellissa on eri luokkaa kuin vaikkapa kotona? Miten organisoitte tämän kaiken, jotta asiat tehdään oikeassa järjestyksessä? Ovatko taulut myynnissä? Miten viestimme tästä? Monen monta pientä yksityiskohtaa, jotka minun työssäni ovat arkipäivää, mutta ei uusille, nuorille taiteilijanalulle, jotka vasta harjoittelevat työelämään astumista. Odotan erityisen innoissani huoneen valmistumista ja sen esittelemistä teille blogin välityksellä! :)
 
Tässä kuussa meillä tehtiin vaaditut työterveyden työpaikkaselvitykset, jotka laki velvoittaa tekemään 3-5 vuoden välein. Yhdessä työsuojeluvaltuutettumme Kalinan, työterveyshoitajamme Johannan ja HR-asiantuntijamme Sari kanssa kiersimme hotellia ja tarkistimme millaisessa järjestyksessä mm. varastot, sosiaalitilat, vastaanoton taustatilat sekä kerroshoidon tilat ovat. Paljon oli kunnossa, mutta aina löytyy myös jotain kuntoon laitettavaa. Tarkastuksen jälkeen vedimmekin huomioteippiä ravintolapäällikkömme kanssa ympäri ämpäri hotellia paikkoihin, joissa on kompastumisvaara. 
 
 
Ravintoloiden terassien rakennus on meillä aina lähestyvän kesän merkki! Maanantaina 19.4. alkoi terassien rakentelu ja valmista tuli kahdessa päivässä. Rakennuspäivät olivat todella lämpimiä ja aurinkoisia, mutta terassien avauspäivänä satoi ja lämpöä oli sellaiset +2 astetta… Niinpä niin. :D Terassit ovat nyt kuitenkin pystyssä, ja palvelemme siellä asiakkaita täydellä sydämellä aina säiden suosiessa.
 
 
Tästä aasinsiltana kesään ja kesän tapahtumiin. Ihan varmaa ei vielä ole, mitä tapahtumia järjestetään ja miten saa kokoontua. Olemme kuitenkin valmistautuneet superkesään! Kehitämme uusia palvelumuotoja, jotta vastaisimme asiakkaiden toiveisiin mahdollisimman hyvin. Olemme mm. perustamassa yhdessä Satakunnan Osuuskaupan Oma Parturi-kampaamon kanssa Vaakunaan Pori Jazzin ajaksi parturi-kampaamon, jossa kampaajamme loihtivat naisille pikakampauksia sekä siistivät miesten hiuksia. Kampauksen hintaan sisältyy tottakai lasi kuohuviiniä, limskaa tai kahvia :) Kuinka ihanaa onkaan lähteä Jazzeille hiukset mallillaan hyvällä boogiella?! 
 
Sain käsiini aivan ihanan kesämuiston hotellimme edestä! Ajan hengessä näyttää jopa hieman oudolta tuollaiset ihmismassat, mutta toisaalta niin ihanalta ja vapaalta! Kyllä me täällä odotamme kesää, lämpöä, ihmisiä, kokemuksia, elämyksiä ja myös ehkäpä juuri sinua – lähdethän kesällä käymään Porissa? <3  
 
 
Toivotan sinulle oikein hyvää kevään jatkoa, iloisia ajatuksia tulevaan kesään ja kaikkea kivaa! Nähdään taas kesäkuussa! <3
 
Iloisin terveisin,
Riina

Huoneet ja henkilöt


Poista Huone

Huone

Aikuisia

Lapsia (3-15 v)

Lapset 3-15v nukkuvat lisävuoteessa

Lapsia (0-2 v)


1
2
3
4
+ Lisää lapsia (0-2 v)

+ Lisää huone
Kirjautuneelle asiakasomistajalle vieläkin paremmat hinnat!
Saat edut käyttöösi kirjautumalla S-tunnuksella verkkosivuillemme. Kampanjahinta ei vaadi kirjautumista.