Menu

Hotelli Lappeen teemahuoneet tukevat kestävää matkailua

Original Sokos Hotel Lappeen mittava huoneuudistus valmistuu huhtikuussa 2023. Suunnittelun lähtökohtana on ollut kestävä kulutus. Inspiraatiota uusien huoneteemojen sisustukseen on haettu Saimaalta ja sitä ympäröivästä luonnosta. Saimaan tunnelmia henkivät hotellin muutkin teemahuoneet.

Paatti ja Pihka tuovat esiin alueen ominaispiirteitä

"Vastuullisuus on ollut suuressa roolissa nyt käynnissä olevassa huoneuudistuksessamme. Tehdyt materiaalivalinnat tukevat kestävää kulutusta ja suunnittelussa on panostettu käyttäjäkokemukseen – toki esteettisyyttä unohtamatta.  Vanhaa on mahdollisuuksien mukaan hyödynnetty, esimerkkinä käsityönä valmistetut pyöreät peilit", taustoittaa hotellipäällikkö Katja Pellinen.

"Halusimme uusien huoneiden henkivän meitä ympäröivän järviluonnon tunnelmia, sillä luonto on hyvin voimaannuttava lähde niin meille paikallisille kuin täällä vieraileville matkailijoille", Pellinen jatkaa. Konseptitoimisto Flock Oy tarttui aiheeseen ja ideoi Lappeelle uudet huoneteemat Pihka ja Paatti.

Vaaleasävyinen Pihka on oodi alueen puuteollisuudelle, puulle ja käsityöosaamiselle. Puutavaraa on tuotu ja viety pitkin Saimaata vuosikymmeniä ja tukkilauttoja kelluu Saimaalla edelleen. Tummasävyisempi Paatti ilmentää sisustuksellaan vanhan ajan höyrylaivatunnelmaa ja on kunnianosoitus Prinsessa Armaadalle – tunnetussa Ballaadi Saimaalta -elokuvassa seilanneelle tervahöyryalukselle.

Uudistuksen tekijöiksi valittiin paikallisia yrityksiä ja tunnettuja suomalaisia käsityöläisyrityksiä. Pääurakoitsijana toimii lappeenrantalainen Maalausliike Sami Ahtiainen Oy. Huoneiden kalustuksessa on mukana sekä perinteikäs kotimainen designyritys Woodnotes että puukalusteistaan tunnettu Nikari.

Original Sokos Hotel Lappeen kantaosan 135 huoneen uudistus valmistuu huhtikuun 17. Uudistuksen myötä taloon saadaan myös uusia perhehuoneita, Superior-huoneita, esteettömiä huoneita ja yksi upea sviitti.

Lappee on mukana saimaannorpan suojelussa

Saimaaseen liittyy myös Original Sokos Hotel Lappeen teemahuone Lumi-kuutti. Hotelli tukee WWF:n työtä saimaannorpan suojelemiseksi vuosittaisella lahjoitussummalla. 

"Olemme ihan Saimaan sylissä, joten uhanalainen saimaannorppa on meille itsestään selvä tuen kohde. Suojeluun voivat yksityishenkilötkin osallistua ja haluankin lämpimästi kannustaa siihen", hotellipäällikkö toteaa. Ja jatkaa WWF:n työn edistävän kuuttien lisääntymistä ja selviytymistä Saimaalla. Suojelutyöhön kuuluu muun muassa lumikinosten kolaamista Saimaalle huonoina lumitalvina, jotta kuuttivauvoilla olisi mahdollisuus syntyä.

Hotelli Lappeen Lumi-kuutti -teemahuone on pieni ja söpö, kuin kuuttivauvan pesä. Seinältä löytyy hellyttävä valokuva kuutista köllöttelemässä Saimaan kevätjäällä. Kuvan on ottanut saimaannorpan puolestapuhuja, dokumentaristi, luontokuvaaja ja -kirjailija Juha Taskinen.

Osallistamalla iloa

Saimaa-teema on läsnä Original Sokos Hotel Lappeen muissakin teemahuoneissa. Laituri-huoneen seinällä ihastuttaa paikallisen kuvaajan Mikko Nikkisen valokuva pariskunnasta Saimaan rannalla. Mökki-huoneessa on oma sauna ja Parolan Rottingin vintage-tuoli.

"Kuutamo- ja Kanava-huoneissa esillä olevat valokuvat taas on ottanut palvelupäällikkömme Tuulia. Haluamme osallistaa työntekijöitämme eri tavoin, ja tämä on siitä hieno esimerkki. Tuulia on taitava kuvaaja ja valokuvaus hänelle intohimo, joten on mahtavaa, että vieraammekin saavat nauttia hänen harrastuksensa tuloksista", Katja Pellinen kertoo.

Original Sokos Hotel Lappeella on Green Key -tunnus sekä Sustainable Travel Finland -ympäristömerkki tunnustuksena ympäristön eteen tekemästä työstä.