Fransmanni-ketju syntyy
Sokoterian toimitusjohtajana 1980-luvulla toiminut Juhani Järvenpää halusi päästä pois kaikesta hienostelusta ja saada tavalliset asiakkaat Sokos Hotellien ravintoloihin. Taustalla oli hotellivieraiden etsiytyminen hotelliravintoloista kaupungin muihin ravintoloihin.
Rosso-ravintolat, joiden tarina oli alkanut vuonna 1978, olivat osoittaneet, että ketjutoiminta sopii S-ryhmälle. Nyt myös hotelleihin haluttiin rentoja ravintoloita, joissa paikallisetkin viihtyisivät.
Asiakkaille haluttiin tarjota pakoa arjesta, paikkoja, jotka tyydyttäisivät heidän kaukokaipuutaan. Syntyi idea maalaisranskalaisesta ravintolasta, jonka nimeksi tuli kuvaavasti Fransmanni. Ketjun ensimmäinen Fransmanni avattiin Raumalle Sokos Hotel Raumanlinnaan vuonna 1989. Ketjuttaminen kannatti, sillä ketjuravintolat moninkertaistivat entisten gourmet-ravintoloiden myynnin.
Fransmanneja seurasivat texmex-ruokaa tarjoilevat Amarillot.