Menu

Alexandran teemahuoneissa näkyy keskisuomalainen historia

Unescon maailmanperintökohde, Petäjäveden kirkko, on  Keski-Suomen ylpeys

 

Teemahuoneissamme pääset tutustumaan Keski-Suomen maakunnan yhteen tunnetuimpaan nähtävyyteen ja arvokkaimpaan historialliseen rakennukseen, Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvaan Petäjäveden vanhaan kirkkoon.

Maailmanperintökohteena kirkko edustaa pohjoismaista puukirkkoarkkitehtuuria ja hirsirakentamisen perinteitä. Maamme parhaiten säilynyt ja tyylipuhtain puinen ristikirkko millintarkkoine hirsisalvoksineen on myös suomalaisen talonpoikaisarkkitehtuurin mestarinäyte.

Nykymuotonsa Petäjäveden vanha kirkko sai vuonna 1821, jolloin kirkkosaliin yhdistettiin lautarakenteisella käytävällä kellotapuli. Tuloksena oli arkkitehtuurisesti täydellinen ja myös esteettisesti kaunis kokonaisuus, joka houkuttaa Keski-Suomeen vuosittain matkailijoita 50 eri maasta.

­Petäjäveden vanha kirkko sijaitsee vajaan puolen tunnin ajomatkan päässä Jyväskylästä länteen, aivan 23-tien varressa, Jämsänveden ja Petäjäveden välisellä kauniilla kannaksella. Kirkon pysäköintipaikalle on valtatieltä hyvät opasteet.

16.9.-14.5. vanha kirkko avataan ryhmille ennakkovarauksella. Kesäaikaan maailmanperintökohde on avoinna päivittäin kello 10-18.

 

Huoneet ja henkilöt


Poista Huone

Huone

Aikuisia

Lapsia (3-15 v)

Lapset 3-15v nukkuvat lisävuoteessa

Lapsia (0-2 v)


1
2
3
4
+ Lisää lapsia (0-2 v)

+ Lisää huone
Kirjautuneelle asiakasomistajalle vieläkin paremmat hinnat!
Saat edut käyttöösi kirjautumalla S-käyttäjätilillä verkkosivuillemme.
Kirjaudu sisään
Näin voit varata huoneita S-Card-asiakkaana sekä tarkastella ja päivittää omia tietojasi.