18.10.2017

Alexandran hotellin tekijät

Asiantuntevaa palvelua


"Erittäin hyvää ja asiantuntevaa palvelua Jalossa vaaleahiuksiselta poninhäntäiseltä nuorelta mieheltä. Suositukset  tuli kuin tykin suusta ja osui nappiin.  Hodarit oli hyviä ja ilman suositusta olisi jäänyt ottamatta.  Jälkkärikin oli erittäin erikoinen mutta täydellinen (suositus sekin). Ei tyrkyttänyt vaan kuunteli asiakasta. Mies paikallaan."
Tässä asiakkaan palautteessa kehuttu nuori mies on Joona Rintamäki. Hän palvelee kiitoksen arvoisesti asiakkaita Original Sokos Hotel Alexandran Jalo Kitchen & Lounge –ravintolassa.

Persoonat pelissä


Päättymässä olevan vuoden aikana Jalossa toteutettiin täydellinen uudistus. Sen jälkeen Jalo on kasvattanut kuukausi kuukaudelta suosiotaan niin hotellivieraiden että paikallisten ihmisten parissa.
– Asiakkaiden määrä on lisääntynyt aivan uskomattoman paljon. Meillä on tosi kova meininki, mikä on tietysti mukavaa. On kiva olla töissä paikassa, josta ihmiset tykkää, Joona miettii.
Mikä asiakkaita mahtaa Jalossa näin kovasti houkuttaa?
– Kokonaisuus. Meille tulee kehuja fiiliksestä ja tunnelmasta, hyvästä ruoasta ja hyvästä palvelusta, joka on oikealla tavalla rentoa. Meillä saa jokaisen työntekijän persoona näkyä ja kuulua, jolloin homma on omannäköistä ja –oloista. Parhaat kohtaamiset ovatkin juuri niitä, joissa asiakkaan kanssa ruvetaan jutustelemaan muustakin kuin ruoasta tai juomasta, Joona vastaa.

Tuore baarimestarin tutkinto


Jaloon Joona tuli alun perin töihin neljä vuotta sitten opiskeluun liittyvän työharjoittelun merkeissä. Työssäoppimisjakso johti ensin kesätöihin ja myöhemmin vakituiseen työpaikkaan.
Vuoden vaihtuessa Joona saa valmiiksi baarimestarin tutkinnon, jonka suorittaminen on sujunut työn lomassa. Hänen osaamistaan on hyödynnetty myös Jalon uuden baaritiskin suunnittelussa ja toteutuksessa.
– Tietenkin tuntuu hyvältä, että pääsee vaikuttamaan oman työnsä sisältöön. Työ on huomattavasti aiempaa ergonomisempaa ja sujuvampaa, kun olemme itse päässeet sanomaan, miten toiminnot on järkevintä sijoittaa.

Paras paikka ottaa uusi vuosi vastaan


Jalon suuri suosio näkyy Joonan mukaan erityisesti viikonloppuisin. Ravintola tulee olemaan takuuvarmasti täynnä myös uudenvuoden aattona.
– Kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä, jos haluaa seurata uudenvuoden juhlintaa kaupungin parhaalla paikalle meidän lämpimällä talviterassilla. Pöydän ääressä voi nauttia hyvästä ruoasta ja juomasta samalla, kun katselee suurten ikkunoiden takaa ilotulitusta Jyväsjärven takaa, Joona muistuttaa.

Huoneet ja henkilöt


Poista Huone

Huone

Aikuisia

Lapsia (3-15 v)

Lapset 3-15v nukkuvat lisävuoteessa

Lapsia (0-2 v)


1
2
3
4
+ Lisää lapsia (0-2 v)

+ Lisää huone