Menu
Break Sokos Hotel Koli Teemahuoneet Majoitus Hotelli Koli Kylpylähotelli Lomakohde Matkailukohde
Teemahuone Ipatti

Teemahuone Ipatti

Ipatin rinteillä ylläsi humisevia jylhiä kuusia ja haapoja ei ole kaadettu ainakaan vuosisataan. Kansallispuiston vanhimmassa metsässä kulkee myös tiettävästi Suomen vanhin merkitty luontopolku. Matkailijasukupolvet ennen sinua ovat kulkeneet sitä pitkin satamasta tälle tontille vuodesta 1896 lähtien.
 
Talvella Ipatin pilviin kurkottavat jättiläiset pukeutuvat entistä kuvauksellisempaan asuun. Koli on Suomen eteläisin tykkylumikohde ja Ipatti yksi Kolin lumisimmista vaaroista. Ei siis ihme, että Ipatti-nimi seikkailee kahdessa Ukko-Kolin rinteiden laskettelurinteistä ja sen mukaan on nimetty myös perinteikäs paikallinen urheiluseura, joka järjestää mm. Suomen kauneimmaksi laturetkeksi mainostettua Kolin Maisemahiihtoa.
 
***
 
Lumilyhdyn rakentaminen
 
Etsi ensin tasainen alue ja aloita lumipallojen tekeminen.
 
Tee niin monta lumipalloa kuin haluat. Pidä lumipallot samankokoisina ja pyörittele ne hyvin. Mitä enemmän lumipalloja sinulla on, sitä korkeamman lyhdyn voit rakentaa.
     
Muodosta lumipalloista rengas tasaiselle alustalle. 
 
Lisää seuraavan kerroksen lumipallot edellisen kerroksen lumipallojen väliin, hieman keskemmäs ympyrän keskikohtaa, kierroksen kokoa kaventaen.
 
Kun kerrostat lumipalloja, mieti etukäteen mistä raosta voit asettaa kynttilän valmiin lyhdyn keskelle.
 
Jatka lumipallojen pinoamista kerroksittain lumipallopyramidiksi.
 
Kun pyramidi on valmis, voit asettaa jättämästäsi reiästä kynttilän keskelle ja nauttia lumilyhdyn tarjoamasta tunnelmallisesta valosta.
 
Huomaathan, että kynttilää ei voi jättää luontoon. Kerää lopuksi roskat mukaasi.
 
Jaa #ipattikoli