
S-ryhmän hotelleissa ja ravintoloissa vahva tekeminen jatkuu
Toukokuu, 2025
S-ryhmän hotelleissa ja ravintoloissa vahva tekeminen jatkuu – viime vuoden parhaita MaRa-alan onnistujia juhlittiin palkintogaalassa
Toukokuun alussa Helsingissä Original Sokos Hotel Triplassa järjestetyssä S-ryhmän MaRa-ammattilaisten palkintogaalassa juhlittiin viime vuoden onnistujia, jotka ovat ilahduttaneet S-ryhmän hotellien ja ravintoloiden asiakkaita vuonna 2024. Myös eri osa-alueilla parhaiten onnistuneita toimipaikkoja huomioitiin. Osaavan ja innostuneen henkilöstön myötävaikutuksella S-ryhmällä menee MaRa-alalla yleistä markkinaa paremmin.
S-ryhmässä uskotaan vakaasti viime vuosia valoisampiin majoitus- ja ravitsemisalan näkymiin: panostukset toimipaikkaverkostoon, palveluihin sekä asiakaskokemuksen kehittämiseen jatkuvat tänäkin vuonna.
– Vuoden 2025 aikana uudistuu useita hotellejamme, ravintoloitamme sekä palvelujamme. Uusi Break Sokos Hotel Himos avautuu loppuvuonna Jämsään. Uutta koettavaa makuhermoille löytyy niin hotellien aamiaiselta kuin Rosson ja Amarillon kaltaisten ravintolabrändiemme menuilta. Kaikkinensa ravintoloissamme on meneillään todellinen tekemisen meininki. Satsaamme myös digitaalisiin palveluihin, ja niistä tuorein on alkuvuodesta lanseerattu Sokos Hotels -sovellus, kertoo S-ryhmän majoitus- ja ravitsemiskaupan johtaja Juha Helminen.
Paluu markkinajohtajaksi ja asiakastyytyväisyys ennätyslukemiin
S-ryhmän hotellien ja ravintoloiden asiakastyytyväisyys nousi vuonna 2024 ennätyslukemiin.
Matkailukauppa palasi markkinajohtajaksi euromääräisellä huonemyynnillä mitattuna. Taustalla on vahva kasvu niin kotimaisten kuin kansainvälisten asiakkaiden keskuudessa. Kasvu on jatkunut tammi-maaliskuussa.
– Ulkomaisten majoittuvien asiakkaiden määrä nousi meillä tammi–maaliskuussa 23 prosenttia, kun Suomen markkinassa se oli keskimäärin 11 prosenttia. Vastaavasti kotimaisten asiakkaidemme määrä on pysynyt viime vuoden tasolla, kun keskimäärin toimintakentässämme se on pudonnut 4 prosenttia. Nämä luvut ovat hienoja saavutuksia henkilöstöltämme, joka energisoituu ihmisten kohtaamisesta, auttamisesta ja palvelemisesta – työmme suola on ilahduttaa kanssaihmisiä ja mahdollistaa heille ikimuistoisia elämyksiä, Helminen kertoo.
Loistosuorituksia yksilö- ja tiimitasolla
S-ryhmän vuoden hotelli-, ravintola- tai keittiöpäälliköiksi valitaan henkilöt, jotka ovat omalla esimerkillään ja työllään kehittäneet omaa yksikköään erinomaisiin tuloksiin henkilöstökokemuksen, asiakaspalvelun ja tuloksellisuuden saroilla.
Tänä vuonna Vuoden hotellipäällikkö -tunnustuksen sai Satu Karhumäki Solo Sokos Hotel Helsingistä ja Vuoden ravintolapäällikkö -tunnustuksen Mia Hjulgren Solo Sokos Hotel Torni Tampereen Grill it! -ravintolasta sekä Vuoden keittiöpäällikkö on Tiina Sairanen Kouvolan Frans & Rosesta.
– Palkitut ovat tiimiensä kanssa yltäneet viime vuonna esimerkillisiin huippusuorituksiin. He ovat ilahduttaneet hotelliemme ja ravintoloidemme asiakkaita läpi vuoden, Juha Helminen kiittää.
Palkitut 2024
S-ryhmän hotellien palkitut
- Vuoden hotelli 2024: Original Sokos Hotel Lappee, Lappeenranta
- Vuoden kokoushotelli: Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone
- Vuoden Hotellien ruokaravintola: Grill it! Paja, Solo Sokos Hotel Torni Tampere
- Yllätyspalkinto: Heymo 1 by Sokos Hotels
- Paras NPS Break-hotellit: Break Sokos Hotel Koli Kylä
- Paras NPS Solo-hotellit: Solo Sokos Hotel Paviljonki, Jyväskylä
- Paras NPS Original-hotellit: Original Sokos Hotel Vaakuna, Kouvola
- Paras NPS, koko Sokos Hotels -ketju: Original Sokos Hotel Vaakuna, Kouvola
- NPS kovin nousija: Break Sokos Hotel Tahko
- Mystery Shopping Original-hotellit: Original Sokos Hotel Seurahuone, Kotka
- Mystery Shopping Break-hotellit: Break Sokos Hotel Koli
- Mystery Shopping Solo-hotellit: Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone
- Vuoden Revenue Manager: Mirja Jussila
- Vuoden myyjä: Anette Montanari
- Vuoden S-Boss (hotelli): Satu Karhumäki, Solo Sokos Hotel Helsinki
- Vuoden S-Boss (ravintola): Mia Hjulgren, Grill it! Paja, Solo Sokos Hotel Torni Tampere
- Vuoden vaikuttavin palveluteko: Jasmin Kiskonen ja ja Olav Arnoldussen, Radisson Blu Grand Hotel Tammer, Tampere
- Onnellistaja myyntipalvelut: Mia Khalbous ja Anna Nevalainen, Original Sokos Hotel Kimmel, Joensuu
- Onnellistaja Sokos Hotels: Sami Lehtonen, Original Sokos Hotel Vaakuna, Vaasa
- Onnellistaja Sokos Hotels: Juuli Juutinen, Original Sokos Hotel Valjus, Kajaani
- Onnellistaja Sokos Hotels: Kamilla Lehtineva ja Rosa Borgström, Original Sokos Hotel Lappee, Lappeenranta
S-ryhmän ravintoloiden palkitut
- Vuoden Amarillo: Amarillo Rovaniemi
- Vuoden Rosso: Rosso Kokkola
- Vuoden kivijalkakahvila: Coffee House Kouvola
- Vuoden Ravintolamaailma: Prisma Iisalmi
- Vuoden juoma-, seurustelu- ja viihderavintola (ketjut): VENN Original Sokos Hotel Arina, Oulu
- Vuoden Hesburger: Hesburger Tampereentien Prisma, Turku
- Vuoden NPS: ruokaravintolat: Frans & Chérie
- Vuoden NPS: juoma- ja seurusteluravintolat: VENN Original Sokos Hotel Lappee, Lappeenranta
- Vuoden NPS: kahvilat ja nopea syöminen: Presso Kerava
- Vuoden uniikki: juoma-, seurustelu ja viihderavintola: Zetor, Helsinki
- Vuoden uniikki: kahvilat ja nopea syöminen: Puisto Kahvila, Tampere
- Vuoden uniikki: ruokaravintola: Gunnar Eatery & Bar, Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone
- Vuoden S-Chef: Tiina Sairanen, Frans & Rose, Kouvola