Menu

Lähde seikkailulle Merenkurkun saaristoon!

Hiljaisuus. Valo. Villanharmaa tai toisinaan kristallin hehkuna kimaltava merenselkä. Kivet, jotka ovat olleet ennen meitä ja tulevat olemaan vielä kauan sen jälkeen, kun meitä ei enää ole. Tuuli. Linnut.

Merenkurkun saaristo on Suomen ainoa luontokohde UNESCO:n maailmanperintöluettelossa ja muodostaa yhdessä Korkean Rannikon kanssa rajat ylittävän geologisen maailmanperintökohteen. Alue kuuluu myös yhdessä Korkean rannikon kanssa maailmanlaajuiseen yhteisöön joka koostuu yhteensä 46:sta meriin liittyvästä maailmanperintöalueesta.

Valoisilla, karun kauniilla karikoillamme on tilaa hengittää. Anna merituulten kuljettaa arjen kiireet ja murheet kauas silmänkantamattomiin. Nauti, tässä ja nyt. Ympäri vuoden.

Visti Vaasan kesäbussilla kätevästi päiväreteklle Maailmanperintöalueelle!

Näkötorni Saltkaret ja Bodvattnet runt -luontopolku
40 km Vaasasta luoteeseen

Vaikuttava, tummaksi tervattu ja 20 metriä korkea Saltkaretin näkötorni sijaitsee Merenkurkun saariston maailmanperintöalueella, tarkemmin sanottuna Svedjehamnin kalasatamassa Mustasaaren kunnassa. Tornista avautuvat upeat näkymät De Geer -pyykkilautamoreenien ylle. Alueen ainutlaatuinen moreenisaaristo on todiste viime jääkauden mahtavasta voimasta Merenkurkussa.

Bodvattnet runt luontopolku alkaa myös Svedjehamnista. Vierailijat pääsevät luontopolulla tutustumaan maankohoamisilmiöön ja De Geer -moreeneihin.
Polku on noin 3,5 km pitkä. Mustasaari/Björköby.

Söderfjärdenin meteoriihi
12 km Vaasasta etelään

Söderfjärdenin meteoriittikraatteri syntyi meteoriitin rajussa törmäyksessä noin 520 miljoonaa vuotta sitten. Nykyään kraatteri on lintujen paratiisi, ja vierailijat pääsevät seuraamaan alueen runsasta linnustoa seitsemän metriä korkeasta lintutornista käsin. Söderfjärden on kurkien tärkein levähdyspaikka koko Suomessa.

Meteoriihen vierailukeskuksen näyttelyssä kerrotaan kraatterin jännittävästä historiasta tehokkaan ja värikkään multimedian, opettavaisten valokaappien ja monien muiden välineiden avulla. Lisäksi alueella on hyvin varusteltu observatorio, jonka kaukoputkella voi tutkia satojen miljoonien valovuosien päässä maailmankaikkeudessa sijaitsevia taivaankappaleita. Vaasa/Sundom.

Terranova- Merenkurkun luontokeskus
Vaasa
Merenkurkun luontokeskus Terranovassa voit kokea Merenkurkun saariston ainutlaatuisen luonnon keskellä kaupunkia. Saat nähdä ja kuulla alueen linnut, taputtaa hyljettä päälaelle ja kurkistaa virtuaaliseen akvaarioon, jossa kaikenkokoiset kalat uivat kanssasi. Hyönteiskammiossa näet kaikki alueen kauniit perhoslajit, ja Kivien valtakunnassa voit silittää ikivanhoja kivilajeja. Terranova on hyvä aloituspaikka maailmanperintöalueesta kiinnostuneille. Terranova – Merenkurkun luontokeskus sijaitsee Pohjanmaan museon tiloissa.

Museot Vaasassa
Lisätiedot ja aukioloajat: museot Vaasa

Wasaline
Wasaline tarjoaa vaivattoman ja kauniin oikotien yli Merenkurkun. Matka Vaasasta Uumajaan on lyhin merireitti Ruotsiin ja kulkee kauniin UNESCOn maailmanperinnön läpi. Laivalla nautit hyvästä ruoasta ja mukavasta tunnelmasta. Uusi upea Aurora Botnia-laiva aloittaa liikennöinnin kesällä 2021. 

Saaristoristeilyt
Jannen Saluuna sijaitsee Vaasan Saaristossa Kuusisaaressa. Kesällä voit tulla joko omalla tai vuokraveneellä tai turistilaivalla m/s Tiiralla. Matka kestää noin 20-35 minuuttia. m/s Tiira - lähtee Vaasan sisäsatamasta päivittäin ajalla.

Risteilyt ja venekuljetukset
Merenkurkun saariston risteilyt ja venekuljetuksia tarjoavat yritykset.

Vuokraa kajakki
Kajakkivuokraus

Lisätietoja: Visit Vaasa - Koe Merenkurkku

 

 

Huoneet ja henkilöt


Poista Huone

Huone

Aikuisia

Lapsia (3-15 v)

Lapset 3-15v nukkuvat lisävuoteessa

Lapsia (0-2 v)


1
2
3
4
+ Lisää lapsia (0-2 v)

+ Lisää huone
Kirjautuneelle asiakasomistajalle vieläkin paremmat hinnat!
Saat edut käyttöösi kirjautumalla S-tunnuksella verkkosivuillemme. Kampanjahinta ei vaadi kirjautumista.