Kokkolan seudulle luvassa mainio festivaalikesä 2023!

Osuuskauppa KPO julkaisi ensimmäisiä tietoja ja erikoishintaisia lippuja kesän 2023 tapahtumistaan.

Osuuskauppa KPO järjestää kesällä 2023 kolmet festarit toiminta-alueellaan. Kokkolassa juhlitaan lomakauden kynnyksellä Mustakari Memories loppukesästä VenetsialaisiaYlivieskassa puolestaan keikkakesän aloittavaa Sun Pampasia

KPO:n kokenut tapahtumatiimi tuo kesätapahtumien järjestämiseen pitkäjänteisyyttä, jota alalla nyt tarvitaan. Festarikesään 2022 kun mahtui paitsi onnistumisia, myös yllättäviä peruuntumisia ja pettymyksiä. - Meidän huomaamme äskettäin siirtyneet tapahtumat, Sun Pampas ja Venetsialaiset, sujuivat mainiosti. Onnistuminen valoi meihin uskoa, että saamme molemmista tälle alueelle elinvoimaiset, pitkän jatkumon tapahtumat, kertoo promoottori Timo Tiilikka. Ja Mustakari Memories pitää edelleen pintansa Pohjanmaan laadukkaimpana festarina niin infraltaan kuin palveluiltaan, komppaa festivaalijohtaja Jaki Silvennoinen. Tulevana kesänä kaksikko aikoo kehittää tapahtumissaan erityisesti VIP-vieraiden asiakaskokemusta sekä viini- ja ruokapalveluja.

Festarikesä alkaa Sun Pampasista
Ylivieskan ylpeys, Sun Pampas -kaupunkifestivaali, vietti viime kesänä jo 30-vuotisjuhliaan. Viihtyisistä puitteistaan ja toimivista järjestelyistään kiitosta saanut tapahtuma nousee tutulle tontille Ylivieskan jäähalliin ja sen ympäristöön. Tekijöinä on KPO:n tapahtumatiimin rinnalla suuri joukko paikallisia yrityksiä ja urheiluseuroja. Perjantaina 16.6.2023 lavalle nousevat "Villieläin"-omakustanteellaan kaikki muurit murtanutRamses II, Uuden Musiikin Kilpailusta striimausmiljonääriksi ponkaissutBesssekä häpeilemättömän hauskaPortion Boys, joka tuntuu tällä hetkellä sanoittavan suomalaisten tarvetta bilettää paremmin kuin kukaan muu. Lauantaina tempoa höllätään, mutta vain hetkeksi. Ensin ihana iskelmäkomeettaSuvi Teräsniskaja sitten koskettavien tarinoidenVesterinen yhtyeineenvirittävät keikoillaan hallin valtaisaan yhteislauluun. Illan päätteeksi diskojumalatarErika Vikmanpotkaisee pöydät nurin ja paljastaa, miksi hän oli viime kesän kuumin esiintyjänimi niin Helsingin hienostofestareilla kuin Provinssin rokkipoliisien ristitulessa. Salaisuus ei selviä lööppejä lukemalla, lavakarisma täytyy nähdä itse.

Tunteikkaat jäähyväiset Mustakarin vakiovieraalle 
Mustakari Memories on ollut Kokkolan kesän kohokohta jo yli kaksi vuosikymmentä. Kahden pandemiaperuutuksen jälkeen festarikansa palasi viime kesänä Mustakarin saarelle ja kaikki oli taas kuten ennenkin. Yhden nimen näkeminen rosterissa kouraisee muita syvemmältä. Ikiliikkujana pidettyPopedaon viimeistä kesää liikenteessä ennen syyskuulle ilmoitettuja stadionjäähyväisiään. Tunteet tulevat olemaan pinnassa, kun Mustakarilla lukemattomia kertoja esiintynyt viisikko kapuaa lavalle keskiyöllä kesäkuun vaihtuessa heinäkuuhun. Mustakarin muillakin esiintyjillä on keikkakilometrejä takanaan, mutta toivottavasti yhtä paljon vielä edessä. Mainittakoon heistä erikseen historiallisen läpimurron pari vuotta sitten tehnytBEHM, neljäkymmentä vuotta koossa ollut hittikoneNeljä Ruusuasekä edellä esiteltyErika Vikman. Keittiön puolella paikalliset pienpanimot ja lähiruoan tuottajat pistävät parastaan, kuten Mustakarilla aina.

Ei kahta ilman kolmatta…

Elokuun hämärtyviin, mutta lämpimiin öihin on hyvä päättää festarikesä. Uudenkarheassa Kokkolan tapahtumapuistossa juhlitaanVenetsialaisteniltatapahtumaa elokuun viimeisenä viikonloppuna. Perinteikkään huvilatapahtuman painopiste on siirtymässä yhä enemmän kaupungille. Venetsialaisten perjantain iltaohjelma nyökkää nuoremmalle sukupolvelle, kun suomalaisen urbaanin musiikin huiput Gettomasan johdolla saapuvat Kokkolaan. 13-17-vuotiaat pääsevät mukaan Venetsialaisten tunnelmaan omalla nuorisolipullaan, sitä nuoremmat ovat tervetulleita vanhempien seurassa. Lauantaina juhlitaan ripaus enemmän elämänkokemusta repussa, kun muun muassa Arttu Wiskari ja Jannika B nousevat estradille.

Esiintyjät ja liput

Sun Pampas, Mustakari Memories ja Kokkolan Venetsialaiset laskevat ensin liikkeelle rajoitetun erän erikoishintaisia early bird -lippuja, joilla elävän musiikin ystävät voivat täyttää joulusukkansa. Aikaisen ostajan etu jatkuu vuodenvaihteeseen saakka, minkä jälkeen lisää lipputyyppejä tulee myyntiin.

Sun Pampas
16.-17.6.2023 Ylivieskan jäähalli
BESS, Erika Vikman, Portion Boys, Ramses II, Suvi Teräsniska, Vesterinen yhtyeineen
Early bird -päiväliput 39 € (norm. 48 €), rajoitettu erä myynnissä 1.-30.12.2022
Ennakkoliput myy Ylivieskan Prisman infopiste ja Lipputoimisto
Lipputoimistosta ostettaviin lippuihin lisätään toimitusmaksu

Mustakari Memories
30.6.-1.7.2023 Mustakari, Kokkola
BEHM, Erika Vikman, Olli Halonen, Pete Parkkonen, Popeda, Ressu Redford, Neljä Ruusua, Sir Elwoodin Hiljaiset Värit, Vesterinen yhtyeineen
Kahden päivän early bird -lippu 85 € (norm. 100 €), rajoitettu erä myynnissä 1.-30.12.2022
Ennakkoliput myy Kokkolan Prisman infopiste ja Lipputoimisto.fi
Lipputoimistosta ostettaviin lippuihin lisätään toimitusmaksu

Kokkolan Venetsialaiset
25.-26.8.2023 Tapahtumapuisto, Kokkola
Arttu Wiskari, BESS, Ege Zulu, Etta, Gettomasa, Jannika B, Portion Boys, Ramses II, Sexmane
Early bird -nuorisoliput 13-17 v 25 € (norm. 29 €), peruslippu 39 € (norm. 49 €), rajoitettu erä myynnissä 1.-30.12.2022
Ennakkoliput myy Kokkolan Prisman infopiste ja Lipputoimisto.fi
Lipputoimistosta ostettaviin lippuihin lisätään toimitusmaksu

Yhteystiedot

Festivaalijohtaja Jaki Silvennoinen
0400 569 089, jaki.silvennoinen@sok.fi

Tapahtumakoordinaattori Timo Tiilikka
0500 867 191, timo.tiilikka@sok.fi