Menu
Huvilakatu. Kuva: Jenna Pietikäinen / Helsinki Partners.
Kuva: Jussi Hellsten/ Helsinki Partners

5 vinkkiä ihanalle Helsinki-lomalle

Kevät on loistavaa aikaa virkistävälle viikonloppulomalle. Helsinki on  juuri sopiva yhdistelmä vilkasta kaupunkielämää ja kaunista luonnonrauhaa. Keräsimme vinkkejä, mitä kaikkea kaupungissa kannattaa tehdä!

1. Museot, teatterit ja konsertit

Varsinkin viileinä ja sateisina päivinä on parasta uppoutua taiteen maailmaan. Helsingistä löytyy tyydytystä kaikenlaiseen kulttuurinnälkään.

2. Kirpputorit ja pikkuputiikit

Jos tekee mieli shoppailla, mutta tutut kauppakeskukset on jo kierretty, suuntaa johonkin kaupungin lukuisista laadukkaista kirpputoreista. Tai piipahda Punavuoren ihastuttaviin kivijalkakauppoihin.

3. Kaupunkikierros keskustan ulkopuolella

Unohda tavalliset nähtävyydet ja tee sen sijaan kierros Ullanlinnan tai Katajanokan kaduilla. Siellä voit aistia historiaa eri näkökulmasta ihastellen upeita rakennuksia ja kauniita puistoja. Jos ilma on huono, tee kierros raitiovaunun kyydissä!

4. Tunnelmallinen saaristo

Helsingistä tekee ainutlaatuisen kaupungin edustalla olevat lukuisat pienet saaret, jotka ovat loistava päiväretkikohde. Jos Suomenlinna on jo nähty, vieraile seuraavaksi Mustikkamaalla, Lammassaaressa tai Seurasaaressa.

5. Huippuravintolat

Onnistuneen loman kruunaa tietysti hyvä ruoka. Helsingissä on varmasti Suomen paras valikoima ravintoloita aina kuuluisista fine dining -paikoista tuntemattomampiin helmiin.